Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος - Αύγουστος 2021: Μας έψαξαν περισσότερο Γερμανοί και Αμερικανοί (πίνακες)

Νάξος – Αύγουστος 2021: Μας έψαξαν περισσότερο Γερμανοί και Αμερικανοί (πίνακες)

|

 Για τον Αύγουστο του 2021 υπάρχει ενδιαφέρον από τις χώρες σε σχέση με τον προηγούμενο έτος χωρις να ξεπερνούν οι όγκοι αναζητήσεων αυτούς του Ιουλίου με το Ηνωμένο Βασίλειο να μην έχει εμφανίσει σημαντικές μεταβολές από τον Μάιο του 2021 – Τι δείχνει έως τώρα η ανάλυση από την Tourix Analytics (πίνακες)

“…Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει διάρκεια και παραμένει για μεγάλο διάστημα στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Παρ’ όλα αυτά τον Μάιο του 2021, ακριβώς πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου παρουσιάζει μεγάλη μείωση και στην κορυφή του ενδιαφέροντος ανεβαίνει η Γερμανία. Τον Ιούνιο συνεχίζεται η αυξητική τάση των αναζητήσεων για όλες τις χώρες, με λιγότερο έντονη αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ιούλιος του 2021 βρίσκει τις χώρες σε ένα παρόμοιο υψηλό επίπεδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν μια μικρή μείωση, τη Γαλλία να έχει παρόμοιες μετρήσεις και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Για τον Αύγουστο του 2021 όλες οι χώρες παρουσιάζουν μείωση του ενδιαφέροντος…”.

Το συμπέρασμα από την ανάλυση που δίνει η Tourix Analytics για τη Νάξο με βάση  610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στη Νάξο.… Ας δούμε όμως αναλυτικά, τη σχετικά ενημέρωση που σίγουρα αξίζει κανείς να παρατηρήσει προσεκτικά ώστε να έχει ακριβή συμπεράσματα για τους επισκέπτες και τις συνήθειες τους στο “νησί της Αριάδνης”  Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

naxos_aug1-1024x454.png

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Αυγούστου 2021]:

# Για τον Αύγουστο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στο νησί της Νάξου, μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού, με τη Γερμανία να διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον να περνάει στη δεύτερη θέση και με τις ΗΠΑ,, Γαλλία και Ιταλία να συμπληρώνουν την τετράδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τη Νάξο.

# Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 54% για τη Γαλλία, 39% για τη Γερμανία, 121% για τις ΗΠΑ, 65% για την Ιταλία, 38% για την Ελβετία και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

# Τον Αύγουστο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση 32%  στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 28% για την Ελβετία, 20% για τη Γαλλία, 18% για τη Γερμανία, 20% για την Ιταλία, 25% για τις ΗΠΑ και 6% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

# Ενώ το 2020 η κορυφαία σε αναζητήσεις χώρα για διαμονή στην Νάξο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, το 2021, μέχρι στιγμής, η Γερμανία είναι κορυφαία σε αναζητήσεις με δεύτερη σταθερά τις ΗΠΑ και τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο με την Γαλλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

naxos_aug2-1024x450.png

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία. 

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Νάξου: analytics.tourix.gr/naxos/


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αίτημα για ειδική ποσόστωση μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύλλογοι Γονέων, Διδασκόντων και η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων ζητούν δίκαιη μεταχείριση για τους μαθητές που επλήγησαν από απώλειες διδακτικών ωρών λόγω παρατεταμένων σεισμικών φαινομένων.

Συνταγή της ημέρας: Γεμιστοί κεφτέδες με ξινομυζήθρα Νάξου Πιτταρά και σάλτσα κύμινου διά χειρός Γαλάνη

Μια γευστική πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη, με ρίζες από την Απείρανθο και τη Μικρά Ασία, που παντρεύει την παράδοση με τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου.

Ρήγμα Ανύδρου: Σεισμός 3.9 R λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας (15/09)

Η δόνηση καταγράφηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί με επίκεντρο 14 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης. Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου