Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΝάξος & Μικρές Κυκλάδες: Πέντε νέα πολυτελή ξενοδοχεία πήραν άδεια κατασκευής

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Πέντε νέα πολυτελή ξενοδοχεία πήραν άδεια κατασκευής

|

Μπορεί κάποιοι να “κλαίγονται” όμως η αλήθεια είναι, ότι οι επενδύσεις καλά κρατούν σε επίπεδο τουρισμού και μιλάμε πάντα για τις Κυκλάδες.

Το αισιόδοξο κλίμα αποτυπώνεται με την σημαντική εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών και τις ουκ ολίγες ξενοδοχειακές επενδύσεις των τελευταίων δύο μηνών.

Μάλιστα έχουμε οκτώ επενδύσεις που είναι στα σκαριά με σημείο αναφοράς Νάξο και Μικρές Κυκλάδες όπου θα πραγματοποιηθούν οι πέντε. Στελίδα, Μεσσαριά αλλά και Κουφονήσι στο επίκεντρο..

Αναλυτικά με βάση τη σελίδα biznews.gr

  • Στα σκαριά βρίσκεται νέο ξενοδοχείο στα Κουφονήσια. Το νέο έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης ισόγειων ενοικιαζόμενων δωματίων σε ξενοδοχείο και την προσθήκη νέων, για τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 5,8 στρεμμάτων περίπου στον Κάβο Κουφονησίου. Για το έργο έχει ήδη προεγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η σχετική οικοδομική άδεια.
  • Πράσινο φως δόθηκε για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Μήλο. Συγκεκριμένα, προεγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί. Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 19 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Ακρωτήρι – Χαλάκα.
  • Μια ακόμη επένδυση στην Μήλο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων με υπόγεια και πισίνες. Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση 4,4 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Επτάστομος, στον Αδάμαντα Μήλου. Για το έργο έχει εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου.
  • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο σε περιοχή της Νάξου, αφού προεγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο στο νησί. Το κατάλυμα θα γίνει σε έκταση 4,6 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Λάκκοι – Καλαμουριά, στον Άγιο Αρσένιο. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία PLAKA BEACH Ι.Κ.Ε., που είναι και μισθώτρια του ακινήτου.
  • Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στα σκαριά στη Νάξο. Πρόσφατα προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οικοδομική άδεια για το νέο κατάλυμα. Το ξενοδοχείο θα είναι 3 αστέρων και θα διαθέτει τμήμα φυτεμένου δώματος και υπόγειο.
  • Πράσινο φως και για τρίτο, νέο ξενοδοχείο στη Νάξο, καθώς εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η σχετική οικοδομική άδεια. Το έργο αφορά τόσο στην κατασκευή νέων ισόγειων κτιρίων για χρήση ξενοδοχείου 4 αστέρων, με εσωτερικούς εξώστες και υπόγεια, όσο και στην αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο. Η νέα επένδυση δρομολογείται σε ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 9,6 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Στελίδα Αγίου Αρσενίου. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, είναι η LAGUNA COAST A.E.
  • Επένδυση για νέο ξενοδοχείο προχωρά και στη Σύρο. Συγκεκριμένα, προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης η οικοδομική άδεια για το εν λόγω έργο. Αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων σε έκταση επιφάνειας 1,2 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Αργελιό στο Φοίνικα Σύρου. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας του έργου (και μισθωτής της έκτασης) είναι η εταιρεία SOLANO SUITES Ι.Κ.Ε.
  • Το παρόν στις τουριστικές επενδύσεις δίνει και η Σχοινούσα. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου 5άστερου ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 13,6 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Γερολιμνιώνας Μεσσαριάς. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος.