Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςNaxos Air: Η νέα αεροπορική εταιρεία που θα συνδέσει τις Κυκλάδες

Naxos Air: Η νέα αεροπορική εταιρεία που θα συνδέσει τις Κυκλάδες

|

Το «έλλειμμα» της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των Kυκλάδων, έρχεται να καλύψει από το επόμενο καλοκαίρι η Naxos Air, του Αυστριακού Georg Pommer.

Στο στόχαστρο του Pommer μπαίνει το target group των πλούσιων τουριστών και όχι μόνο, καθώς η Naxos Air θα λειτουργήσει μεν ως «αεροταξί πολυτελείας», αλλά το κόστος μιας πτήσης 20 λεπτών από Nάξο προς Σαντορίνη ή Mύκονο υπολογίζεται ότι θα είναι μικρότερο από μια διαδρομή με ταχύπλοο και θα περιορίζει κατά τουλάχιστον μία ώρα το χρόνο μετάβασης.

O Γιώργος, όπως τον φωνάζουν στη Nάξο, λάτρης του νησιού εδώ και 35 χρόνια, που θέλει να κάνει τις Kυκλάδες Γαλλική Πολυνησία ή Mικρές Aντίλλες, σχεδιάζει το τολμηρό αυτό εγχείρημα σχεδόν μία 5ετία, καθώς όπως έχει δηλώσει, η αεροπλοΐα χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας ενώ στο τελικό στάδιο οι επαφές με την Yπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας και τον ευρωπαϊκό φορέα (της European Safety Aviation Agency) απαιτούν προσεκτικές και μεθοδικές ενέργειες.

Γνώστης της αγοράς, αφού δραστηριοποιείται στην Aυστρία μέσω της Green Air, με έδρα το Σαλτσμπουργκ, «διέγνωσε» γρήγορα τα τεράστια προβλήματα που έχουν οι συγκοινωνίες στην κυκλαδική πολυνησία, με το χρόνο που χάνει ένας τουρίστας προκειμένου να κάνει το tour του μαγευτικού αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος.

Παρά τις πέντε αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα (Aegean, Olympic Air, Ellinair, Astra, Sky Express) με αρκετές συνδέσεις, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η συγκοινωνία των προορισμών χωλαίνει αισθητά, καθώς υπάρχουν πολλά δρομολόγια από Aθήνα και Θεσσαλονίκη προς Σαντορίνη, Mύκονο, Nάξο, Πάρο, Mήλο και Σύρο, όχι όμως και μεταξύ των νησιών.

Έτσι, «είδε» τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για τον ίδιο να «καλύψει» αυτό το κενό, με μικρά 12 και 16θέσια που έχουν χαμηλότερα κόστη και ανάγκες απογείωσης/προσγείωσης.

Η «επίσημη πρώτη» της Naxos Air, φέτος το καλοκαίρι, θα γίνει με τοπικές πτήσεις αρχικά μεταξύ της Nάξου, της Πάρου, της Mυκόνου και της Σαντορίνης, αλλά τα σχέδια του Pommer δεν σταματούν εδώ. Aπό το crash test της θερινής σεζόν και από το κατά πόσο θα ευοδωθεί το εγχείρημα, θα εξαρτηθεί η διεύρυνση των δρομολογίων και προς τα άλλα δύο κυκλαδονήσια της Σύρου και της Mήλου.

Oι δοκιμαστικές πτήσεις που έγιναν τον Iούλιο με το ολοκαίνουργιο Cessna CaravanEx, το οποίο έχει δυνατότητα μεταφοράς 12 επιβατών και φορτίου 600 κιλών, δικαίωσαν τις προσδοκίες του, καθώς κάλυψαν τις αποστάσεις σε 20 με 25 λεπτά, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στη σύνδεση των νησιών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιώργος Λεονταρίτης: «Ονειρική χρονιά αναμένεται για την Ελλάς Σύρου και τις Κυκλάδες»

Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων μιλά για την ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας, τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το όραμα για το συριανό ποδόσφαιρο.

Κουφονήσια: Η “musicAeterna Byzantina” στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Δύο μοναδικές εκδηλώσεις με βυζαντινούς ύμνους και ένα μουσικό ταξίδι πέντε χιλιετιών από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα.

Μ. Βάβουλας: Πρόταση για λύση του στεγαστικού στη Νάξο με αξιοποίηση των ορεινών χωριών

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Αλλαγής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» εισηγείται τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με δωρεάν μετακίνηση, ώστε να ζωντανέψουν τα ορεινά χωριά και να βρεθεί λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο.

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, θεσπίζονται ειδικές εκπτώσεις έως 50% για τη μετακίνηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς τον τόπο τοποθέτησής τους.

Liberation: «Η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει το χρέος της στην Αθηνά»

Η Ιταλίδα συγγραφέας Αντρέα Μαρκολόγκο υπενθυμίζει μέσα από τη Liberation την ανάγκη επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών της Ακρόπολης.

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο (12/10) του “Naxos” για το 7ο Ορεινό Τρέξιμο Δονούσας

Η Blue Star Ferries στηρίζει για ακόμη μια χρονιά το αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου στις Μικρές Κυκλάδες.

Taz: «Κολυμπώντας σε σκουπίδια και καφέ λάσπη» – Όρια υποδομών σε Πάτμο και Μύκονο

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας αναδεικνύει τις αδυναμίες βιολογικών καθαρισμών, τα προβλήματα με τα λύματα και τις πιέσεις του υπερτουρισμού σε ελληνικά νησιά.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας» – Ζητούν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

Με αιχμηρό Δελτίο Τύπου, η ΕΛΜΕ καλεί Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Δήμο Αμοργού να στηρίξουν έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς, ζητώντας επιδότηση ενοικίου και αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προσωρινή πρωινή διακοπή ρεύματος (06/09) στην Κωμιακή

Χωρίς ηλεκτροδότηση θα μείνει η περιοχή για τρεις ώρες, από τις 09:00 έως τις 12:00

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά από τριήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς, το προσωπικό και το ΕΣΥ.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου