Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΜύκονος: Γιατί η Accor ματαίωσε επενδύσεις της στο "νησί των Ανέμων";

Μύκονος: Γιατί η Accor ματαίωσε επενδύσεις της στο “νησί των Ανέμων”;

|

Τριάμισι χρόνια πριν, ο πρόεδρος και CEO της Accor, Sébastien Bazin, χαρακτήριζε την Ελλάδα «top προορισμό», «κορυφαίο στη Μεσόγειο με μοναδικά assets» και διαπίστωνε πως πραγματοποιεί μια θετική στροφή προς υψηλότερης ποιότητας τουρισμό. Για τον λόγο αυτό μιλώντας στην «Καθημερινή» τον Σεπτέμβριο του 2021 χαρακτήριζε την Ελλάδα ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του ομίλου στη Μεσόγειο.

Ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου μιλώντας σε οικονομικούς αναλυτές στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2024, αιφνιδίασε ακόμα και στελέχη του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου που είναι επιφορτισμένα με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις, ανακοινώνοντας πως ακύρωσε τα σχέδια για το άνοιγμα δύο ξενοδοχείων στη Μύκονο, Raffles και Fairmont, λόγω της έλλειψης νερού και του ρίσκου από κινδύνους πυρκαγιάς.

Είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος ή υπάρχουν και προβλήματα με την αδειοδότηση; Η «Καθημερινή» απευθύνθηκε σε εκπροσώπους του ομίλου και ενημερώθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει παρουσίαση για τις εκτιμήσεις της για τον τουρισμό και τη βιωσιμότητά του στην Ελλάδα. Ελαβε μάλιστα τη διαβεβαίωση πως παραμένει μία πολύ σημαντική αγορά για τον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο.

Οπως προκύπτει ωστόσο από άλλες πηγές που βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τα ξενοδοχεία στη Μύκονο, το πρόβλημα φέρεται να προέκυψε από «ανυπέρβλητες», όπως χαρακτηρίζονται, δυσκολίες στην αδειοδότηση και ανάπτυξη των συγκεκριμένων ακινήτων. Οι σχετικές αποφάσεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ανακοινώθηκαν τώρα καθώς ολοκληρώθηκαν σύννομα και οι σχετικές διαδικασίες ματαίωσης των έργων.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος λειτουργεί οκτώ ξενοδοχεία με ναυαρχίδα το Athens Capital Hotel – MGallery Collection στην Αθήνα, όπως και το Sofitel Athens Airport, το Novotel Athens και το ibis Styles Athens Routes. Στην Κέρκυρα, το Angsana Corfu, στην Κρήτη το ibis Styles Heraklion Central και το NIKO Seaside Resort Crete – MGallery Collection, ενώ στη Ρόδο ελέγχει το Mercure Rhodes Alexia Hotel & Spa.

H Αccor, με 5.600 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται ή και ελέγχει με περισσότερα από 45 brands σε 110 χώρες, είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Δραστηριοποιείται τόσο στην κατηγορία των πολυτελών ξενοδοχείων όσο και σε πιο προσιτές υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ποια είναι λοιπόν τα επόμενα βήματα του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα; Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Καθημερινή» τον Νοέμβριο o CEO της Accor για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, Patrick Mendes, «είμαστε αποφασισμένοι να επεκτείνουμε την παρουσία μας, αξιοποιώντας τον δυναμικό τουριστικό τομέα της χώρας και τη μοναδική θέση που κατέχουμε σε αυτόν, επιδιώκοντας την ανάπτυξη τόσο αστικών ξενοδοχείων όσο και τουριστικών προορισμών σε λιγότερο κορεσμένες περιοχές».

Εξήγησε δε πως «οι ταξιδιώτες σήμερα αναζητούν κάτι παραπάνω από προσιτές τιμές, αναζητούν μοναδικές εμπειρίες, αυθεντικό πολιτισμό και καλοδιατηρημένα φυσικά και ιστορικά μνημεία, τα οποία η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει σε αφθονία». Ετσι, πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις του ομίλου τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για τα νέα σχέδιά του.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.