Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜύκονος: Αύξηση της τάξης 10% σε σχέση με πέρυσι από τις βασικές...

Μύκονος: Αύξηση της τάξης 10% σε σχέση με πέρυσι από τις βασικές πύλες εισόδου

|

Η Μύκονος κρατάει και αυξάνει τη δυναμική της έχοντας ως βασικό όπλο το αεροδρόμιο όπου κινήθηκε με αυξητικές τάσεις: 104% σε σχέση με πέρυσι – Κρουαζιέρα στο +2% και Ακτοπλοϊα στο +4% 

Με θετικό πρόσημο συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο και το λιμάνι της Μυκόνου και αυτή τη χρονιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Fraport, έως 31 Αυγούστου 2019, η συνολική κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου (αφίξεις εσωτερικού – εξωτερικού) σημείωσε αύξηση της τάξης του 10,4%. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο αφίχθησαν περίπου 76.000 περισσότερα άτομα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι (σε απόλυτους αριθμούς, το 2019 αφίχθησαν 815.712 άτομα ενώ το 2018: 739.194).

Πιο αναλυτικά, οι αφίξεις από πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν αύξηση κατά 3,6%, δηλαδή περίπου 10.000 άτομα περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρσι (το 2018 αφίχθησαν 282.641 άτομα και το 2019: 292.934). Οι αφίξεις από πτήσεις εξωτερικού σημείωσαν αύξηση 14,5%, δηλαδή περίπου 70.000 άτομα (το 2018 αφίχθησαν 456.553 ενώ το 2019: 522.778).

Θετικά για την τουριστική κίνηση του νησιού είναι και τα στοιχεία από το λιμάνι της Μυκόνου, όπου σημειώνεται αύξηση στους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων και ταχύπλοων ενώ στα ίδια επίπεδα με το 2018 κινούνται τα συμβατικά πλοία, τα yachts και megayachts.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Μυκόνου, τη φετινή χρονιά σημειώθηκε αύξηση 2% στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αύξηση στον αριθμό των πλοίων που προσέγγισαν στο νησί. Αυτό εξηγείται, καθώς φέτος, προσέγγισαν το λιμάνι της Μυκόνου μεγαλύτερης χωρητικότητας κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ελληνο-Αμερικανικου Επιμελητήριου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, Κώστα Σκαγιά, όσον αφορά τις τακτικές ακτοπλοϊκές γραμμές, αύξηση περίπου 4% σημείωσαν οι επιβάτες των ταχύπλοων σκαφών (καταμαράν, δελφίνια, κ.λπ.) ενώ στα ίδια περσινά επίπεδα κινήθηκαν οι επιβάτες των συμβατικών πλοίων. Τέλος, στα περσινά επίπεδα κινήθηκαν τα yachts και megayachts.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΥΠΕΝ: Δεν αλλάζει κάτι στις Κυκλάδες, οι ΔΕΥΑ παραμένουν ως έχουν

Ατολμες αλλαγές στη διαχείριση νερού - Τι αλλάζει, τι παραμένει σταθερό

Ανάφη – Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων: Εκ νέου στα κάγκελα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης: “Πυρά” κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού

Εκτακτο: Ναυάγιο στη Σάμο με 4 νεκρούς μετανάστες

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μετά από ναυάγιο στη Σάμο – Τέσσερις νεκροί

Πρόταση Ημέρας: Ρολό γαλοπούλας με φυστίκια Αιγίνης

Ποιος είπε ότι γαλοπούλα, κάστανα και φυστίκια δεν μπορούν να συνεργαστούν στο ίδιο πιάτο;

Στ. Γκίκας: “Ερχεται σύντομα πληρωμή μέρους οφειλόμενων του Μεταφορικού Ισοδύναμου”

Στέφανος Γκίκας: «Είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έβαλε στο επίκεντρο της πολιτικής τη νησιωτικότητα»

“Εφυγε” ο Θανάσης Παπαδόπουλος, έμεινε γνωστός ως ο “τεντιμπόι” του ελληνικού κινηματογράφου (video)

Θλίψη «σκόρπισε» στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Θανάση (Θάνου) Παπαδόπουλου (video)

Αντώνης Παγώνης: «Το μέλλον μας πρέπει να το δημιουργούμε μόνοι μας και όχι να μας το δημιουργούν άλλοι» (video)

"...πρέπει να ενισχύσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως Κυκλάδες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και στρατηγικές συνεργασίες.

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: «Ελλειμματικός» ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών σε υπηρεσίες και έργα

Στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Γιάννη Αγγέλου τέθηκαν όλα εκείνα τα προβλήματα που βασανίζουν την πλειοψηφία των κατοίκων στα νησιά

Φ. Φόρτωμας: «Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Απόδημο Ελληνισμό σημείο αναφοράς για την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς»

Η παρουσίαση του Σχεδίου έλαβε χώρα σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασής του στις 6 Νοεμβρίου από το Υπουργείο Εξωτερικών παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα European Young Chef Award 2024 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η «μακριά μυρωδιά» της Ρόδου φτάνει μέχρι τη Σικελία, με πρεσβευτή μία νέα γυναίκα Σεφ, από την ομάδα του βραβευμένου Ροδίτη, Γιώργου Τρουμούχη

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Νάξος: Το “Blue Star Delos” δεν μπόρεσε να παραμείνει στο λιμάνι, έφυγε νωρίτερα για Πάρο

Το Blue Star Delos το απόγευμα του Σαββάτου δεν μπόρεσε να παραμείνει με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Νάξος: Επίσκεψη – αστραπή Αργυρού και γυρίσματα videoclip

Τι κάνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Νάξο;

Σίκινος: Η Νεικώ πάει Λονδίνο, ποιος ο λόγος;

Η Επισκοπή Σικίνου και η Νεικώ ταξιδεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα

Νάξος – Δρυμαλία: Ηλικιωμένος δέχτηκε επίθεση από σκύλο

Νάξος: Σκύλος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο - Τι συνέβη;

Γ. Φωστιέρης: Αμοργός και Μικρές Κυκλάδες τίμησαν τον “καπετάνιο της καρδιάς μας” (photos – video)

Σε μία έντονα φορτισμένη εκδήλωση Αμοργός και Μικρές Κυκλάδες τίμησαν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη .. Ποιοι έδωσαν το παρών (video)

Ενδοκυκλαδικά – Αρτεμις: Σύνδεση Σαντορίνη – Σύρος κάθε Τετάρτη, εκτός η Νάξος από το δρομολόγιο

Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του "Αρτεμις" έως τέλος του Δεκεμβρίου - Η Σαντορίνη έχει σύνδεση με τη Σύρο κάθε Τετάρτη αντί για Τρίτη - χάνει τη σύνδεση η Νάξος για 2ο δρομολόγιο με τη Σύρο (πίνακας)

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά το καλύτερο Ελληνικό τυρί στα World Cheese Awards 2024! (video)

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης από το περιοδικό "Γαστρονόμος" για το τυροκομείο Πιτταράς