Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΜΙΤΤ 2017: Η ΠΝΑΙ γυρίζει με βραβείο και .... αισιοδοξία για κάθοδο...

ΜΙΤΤ 2017: Η ΠΝΑΙ γυρίζει με βραβείο και …. αισιοδοξία για κάθοδο Ρώσων

|

η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέσπασε το   Βραβείο «Best Presentation of a Region»,  για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας “ΜΙΤΤ 2017” .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να συλλέγει βραβεία και διακρίσεις, στις μεγάλες, διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου συμμετέχει, αποδεικνύοντας ότι τα νησιά μας κυριαρχούν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αναπτύσσοντας συνεχώς τη δυναμική τους.

Αυτή τη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέσπασε το   Βραβείο «Best Presentation of a Region»,  για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας “ΜΙΤΤ 2017” . Με την πρωτότυπη, ανανεωμένη και  στοχευμένη παρουσία του, με ένα περίπτερο που αντιπροσωπεύει τα τυπικά γνωρίσματα των νησιών,  το Νότιο Αιγαίο κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις και κατάφερε να ξεχωρίσει στον διεθνή ανταγωνισμό, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εναρμονιζόμενη με τις πλέον σύγχρονες τάσεις προβολής, παρουσιάζει μία πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά εικόνα στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, η οποία  απηχεί ουσιαστικά την αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά την συνολική εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου, ως τουριστικού προορισμού. Κύριο μέλημα της Περιφέρειας αποτελεί η προβολή των νησιών, με τρόπο που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά.

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (WTM) (Νοέμβριος 2016), όπως και στην ΙΤΒ του Βερολίνου πρόσφατα αλλά και στην ΜΙΤΤ στη Μόσχα εσχάτως, η παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική με τη χρήση των νέων μέσων της τεχνολογίας σε χώρους όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, έδωσε μία μεγάλη ώθηση στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της ΠΝΑΙ στην WTM συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα της έκθεσης!

Για την κατάκτηση του βραβείου στην ΜΙΤΤ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Και στην τουριστική έκθεση “MITT 2017” στην Μόσχα, η παρουσία της Περιφέρειας μας είναι αυτή που αρμόζει στην τουριστική αξία και δυναμική των νησιών μας. Αμέσως μετά το Βερολίνο, στην Μόσχα, με μια ακόμα βράβευση από τους διοργανωτές για το περίπτερό μας που φιλοξένησε όλα τα νησιά μας και θετικά μηνύματα για την σαιζόν του 2017.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρειά μας έχει παρουσία στο Παρίσι, στην έκθεση Salon Mondial du Τourisme, στο Mαϊάμι για την κρουαζιέρα και στη Νέα Υόρκη για την Γαστρονομία.

Εξωστρέφεια, στην πράξη και με σχέδιο είναι η πολιτική μας και αυτή υπηρετούμε με συνέχεια και συνέπεια».

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει: «Το τουριστικό μεγαλείο του Νοτίου Αιγαίου είναι πραγματικά αδιαμφισβήτητο. Αυτή τη μεγάλη δυναμική που κρύβουν προορισμοί της Περιφέρειάς μας, θελήσαμε να αποτυπώσουμε σε χώρους οι οποίοι θα δίνουν αυτό το μοναδικό νησιωτικό στίγμα στις μεγάλες τουλάχιστον τουριστικές εκθέσεις. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα και την επιβράβευση της προσπάθειάς μας».

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Naxos Summer Camp 2025: Καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, παιχνίδι και νέες εμπειρίες!

Από 30 Ιουνίου στον Άη Γιώργη – Κολύμβηση, survivor games, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, χορός και πολύ γέλιο για παιδιά 4-14 ετών!

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.