Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΜικρές Κυκλάδες: Αγωνία για την ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων της ...άγονης γραμμής

Μικρές Κυκλάδες: Αγωνία για την ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων της …άγονης γραμμής

|

Αυτές τις ημέρες διαβάζεις με πηχυαίους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ, είτε ηλεκτρονικών είτε έντυπων :“Αναταραχή για την επερχόμενη τουριστική σεζόν προκαλούν οι ασταμάτητοι σεισμοί στην Σαντορίνη”… Και αναρωτιέσαι: είναι μόνο η Σαντορίνη το επίκεντρο; Τα άλλα νησιά; Ναι, η Σαντορίνη είναι το κέντρο λόγω του brand name που κουβαλάει, αλλά τα άλλα νησιά;

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νησιά όπως αυτά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων: Ηρακλειά, Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα. Νησιά που … κουνιούνται αυτή τη περίοδο λόγω σεισμικών δονήσεων, αγωνιούν όμως και για έναν άλλο λόγο, ενδεχομένως ποιο σοβαρό: την απουσία ενημέρωσης για τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου.

Και για να το κάνουμε πιο … λιανά. Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων εξαρτώνται από τα δρομολόγια της άγονης γραμμής και δη του Blue Star Naxos ή Paros για την καλοκαιρινή περίοδο. Ξέρουν ότι την καλοκαιρινή περίοδο τα πλοία αυτά πηγαίνουν σε πρωινό δρομολόγιο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και ημερήσιας εκδρομής κυρίως για ανθρώπους που ζουν (κυρίως στη Νάξο).

Πέρυσι τα δρομολόγια αυτά έγιναν γνωστά αρκετά νωρίς και έτσι οι επιχειρηματίες μπορούσαν να κάνουν τον σχεδιασμό τους καθότι μιλάμε για νησιά όπου η σεζόν δεν ξεπερνάει τις 100 μέρες. Αλλά έως τώρα.. σιωπή.

Με το πέρας της περσινής περιόδου είχε ακουστεί από τα αρμόδια χείλη ότι τη σεζόν 2025 – 26 η ενημέρωση θα είναι από τον Νοέμβριο του 2024. Ομως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει έως τώρα που μπαίνουν σχεδόν στο 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και αρχίζουν όλοι να αναρωτιούνται τι θα γίνει..

Επίσης, είχε ακουστεί ότι μπορεί να μπει και ταχύπλοο για Ηρακλειά – Σχοινούσα πέρα από τα Κουφονήσια. Υπόσχεση που επίσης έφερε χαμόγελα. Ομως κι αυτό είναι στον αέρα..

Θα πει κάποιος: “Στην Ελλάδα ζεις, θέλεις και έγκαιρο προγραμματισμό;”.. Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε; Γιατί στηριζόμαστε στον τουρισμό, οι ξένοι φίλοι της Ελλάδας προγραμματίζουν διακοπές ακόμη και για δύο ή τρία χρόνια μετά το 2025, οπότε μήπως να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον ρυθμό; Μία πρόταση λέμε…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.