Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςMetaxa Hospitality Group: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022 σύμφωνα με τα νέα...

Metaxa Hospitality Group: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022 σύμφωνα με τα νέα διεθνή πρότυπα GRI.

|

Το Metaxa Hospitality Group παραμένοντας προσηλωμένο στη διαχρονική του προτεραιότητα για  Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπηρετώντας στην πράξη την Βιώσιμη Φιλοξενία για όλους, δημοσιοποίησε την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022, η οποία έχει υλοποιηθεί με αναφορά στα νέα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης GRI Standards 2021.

Η συγκεκριμένη έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερις στρατηγικούς άξονες: Ο Όμιλος και η πορεία του προς τη βιώσιμη φιλοξενία, οι πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, οι περιβαλλοντικές του δράσεις και η φροντίδα για τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση της διαχείρισης και τις επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης για τα τρία (3) τελευταία έτη, διαμορφώνοντας μια βάση σύγκρισης.

Για την ορθή διεξαγωγή της έκθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI 2021, πραγματοποιήθηκε  ενδελεχής ανάλυση ουσιαστικότητας (materiality analysis) των θεμάτων του Ομίλου που αφορούν στις επιδράσεις του σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals) και του ανανεωμένου Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2022),  όπως στις εκθέσεις των προηγούμενων ετών.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, διαμορφώθηκε ένας εσωτερικός μηχανισμός άντλησης πληροφοριών και διαδικασιών, ο οποίος λειτούργησε συντονισμένα με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων των ξενοδοχείων και των κεντρικών υπηρεσιών του Ομίλου, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια, όπου οι διαδικασίες Δημοσίευσης Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης θα είναι πιο απαιτητικές λόγω των νέων Ρυθμιστικών Πλαισίων.

Στόχος του Ομίλου μέσω αυτής της ολιστικής προσέγγισης διεξαγωγής της έκθεσης βιωσιμότητας με νέα διεθνή πρότυπα είναι η διαφάνεια στην αποτύπωση των πληροφορίων και η δυνατότητα σύγκρισης με άλλους ομίλους σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος εκδίδει ετήσιες Εκθέσεις Βιωσιμότητας από το 2018, ενώ εξέδωσε τον 1ο απολογισμό Βιωσιμότητας το 1999.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά:

«H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διαδρομής μας υπηρετώντας στην πράξη την Βιώσιμη Φιλοξενία για όλους. Με χαρακτήρα «Think GlobalAct Local» ανταποκρινόμαστε εγκαίρως στις παγκόσμιες τάσεις για τουριστικές εμπειρίες, με κριτήρια Βιώσιμης Ανάπτυξης. Έχουμε διαμορφώσει μια στρατηγική μακράς πνοής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξή μας, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεσης βιωσιμότητας που διεξήχθη βάσει των νέων διεθνών πρότυπων GRI, επιβεβαιώνοντας το σκοπό μας για Εταιρική  Διακυβέρνηση Υψηλών Προδιαγραφών».

Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών αυθεντικής

φιλοξενίας, αναγνωρισμένος με διεθνή́ βραβεία και πιστοποιήσεις.

Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η

οικογένειά του. Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

Ο Όμιλος σήμερα δραστηριοποιείται:

Α) στην Κρήτη, με  τα ξενοδοχεία «Creta Maris Resort», στη Χερσόνησο του Ηρακλείου,  «TUI Magic Life Candia Maris», στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, και το συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Β) στη Σαντορίνη,  με  τη συλλογή «Santo Collection Resort & Villas» που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία  «Santo Pure Oia Suites & Villas», «Santo Mine Oia Suites» και 2 υπερπολυτελείς βίλες, «The Villas by Santo Collection», συνολικής έκτασης 1.195 τ.μ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση Βιωσιμότητας 2022:

 https://www.metaxahospitality.gr/Documents/MHG_GR_FINAL.pdf

Group Marketing & PR Director: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης,

Τηλ. 6972 441449, email: Konstantinos.Triantafillis@metaxahospitality.gr

Website: https://www.metaxahospitality.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/MetaxaHospitalityGroup/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/metaxa-hospitality-group/

MHG_GR_FINAL


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»