Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΜ. Βρετανία - Covid 19: Να πάτε Ελλάδα για διακοπές

Μ. Βρετανία – Covid 19: Να πάτε Ελλάδα για διακοπές

|

H Telegraph αποθεώνει την Ελλάδα: Η πρώτη χώρα να επισκεφθεί κανείς μετά το lockdown και εξηγεί τους λόγους για την επιλογή αυτή

Ένα διθυραμβικό άρθρο για την Ελλάδα και τις ομορφιές της, κάνει η βρετανική Telegraph, εξηγώντας γιατί είναι η πρώτη χώρα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο συντάκτης ταξιδιωτικών θεμάτων της Telegraph, Όλιβερ Σμιθ γράφει: «Βρισκόμαστε στο lockdown μόλις εδώ και 10 ημέρες, αλλά ήδη μοιάζει με 100.  Ίσως αυτό το συναίσθημα οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων: την έλλειψη ηλιοφάνειας, το κρύο, το γεγονός ότι το έχουν περάσει ήδη δύο φορές και είμαστε πάλι στα ίδια.

Αλλά ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχέδια ούτε για διακοπές (ούτε για ένα δείπνο ή μια έξοδο). Υπάρχει κάτι το πολύ ανησυχητικό στην θέα ενός άδειου ημερολογίου.

Θα επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι τον Μάρτιο; Ή τον Απρίλιο; Οι εικασίες σας είναι το ίδιο αξιόπιστες όσο και η δικιά μου. Αλλά ήθελα να σκεφτώ πως μέχρι τον Μάιο – σε παρακαλώ Θεέ μου – θα έχουμε πάρει το πράσινο φως για να πετάξουμε μακριά. Και υπάρχει μία χώρα που θα ήθελα να επισκεφθώ πάνω από όλες τις άλλες.

Μετά από ένα μακρύ lockdown, εκατομμύρια θα ονειρευτούν μια μακρινή περιπέτεια. Μερικοί ίσως να κάνουν επιτέλους τις πολυτελείς διακοπές που σχεδιάζουν εδώ και χρόνια: διακοπές στην Καραϊβική, ένα αφρικανικό σαφάρι ή ένα δεκαπενθήμερο σε μια βίλα πάνω από το νερό στις Μαλδίβες.

Άλλοι θα θέλουν να επισκεφθούν κάτι νέο και γεμάτο προκλήσεις: Ίσως την Παταγονία ή πόλεις στον Δρόμο του Μεταξιού της Κεντρικής Ασίας. Όχι εγώ. Θα ψάχνω για κάτι οικείο και καθησυχαστικό, μια χώρα που ξέρω και αγαπώ, όπου οι ευτυχισμένες διακοπές αποτελούν εγγύηση.

Ο προορισμός των ονείρων μου είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι μες ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που δεν περιλαμβάνει μια μακράς διάρκειας πτήση.

Αυτό που επιζητώ είναι παρθένα νησιωτική ζωή, ανεπιτήδευτα φαγητά και καταλύματα, ήσυχες παραλίες, βόλτες μέσα σε καταπράσινους, ορεινούς χώρους και πλήρη απομάκρυνση από το άγχος της σύγχρονης ζωής.

Εάν τα 35 χρόνια ταξιδιών μου έχουν διδάξει κάτι, είναι ότι μια χώρα πάνω από όλες παρέχει πολλά από αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί 8 από τα νησιά της τα τελευταία χρόνια (με σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία. Εντάξει, οι λάτρεις των selfies στην Μύκονο ήταν αρκετά φρικτοί, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται σημαντικά στον τουρισμό – θα χρειαστούν Βρετανούς τουρίστες, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν, μετά το δύσκολο 2020.

Αυτά λοιπόν είναι τα συστατικά για τέλειες διακοπές στα ελληνικά νησιά, με μερικές προτάσεις για το πού να πάτε. Ίσως, να έρθετε μαζί μου τον Σεπτέμβριο, όταν όλα αυτά θα έχουν περάσει.

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα moneypress.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μάρκος Καφούρος για την Πορτάρα Νάξου: “Ανεπίτρεπτες εικόνες βεβήλωσης, απαιτείται άμεση προστασία”

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την άμεση ενίσχυση της φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα για βανδαλισμούς και ανευθυνότητα επισκεπτών.

Ελ. Ψυχογιού: ” Λευτεριά στην Παλαιστίνη και Λευτεριά στην Αμοργό γιατί χουντιάσαμε!”

Σε μια εκτενή και άκρως αιχμηρή τοποθέτηση, η δημοτική σύμβουλος Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού τοποθετείται δημόσια σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανηγύρι της Ψημένης Ρακής στο νησί

Νάξος (Δαμαριώνας): ΗΧΟ-ΤΟΠΙΑ 2025 στη βρύση Αδησαρού, ένα μουσικό και ιστορικό ταξίδι

Μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, ξενάγηση και jazz ήχους σε έναν μοναδικό τόπο της Νάξου

Ακυβερνησία σκάφους με επτά αλλοδαπούς στο στενό Πάρου – Αντίπαρου

Άμεση παρέμβαση των αρχών – Προσάραξε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Αντίπαρου χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση

Εγκαινιάζεται η έκθεσης ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας…» στο Κάστρο Νάξου

Η ART ARK Gallery φιλοξενεί τα έργα των Μάρθας Κορίτσογλου και Κάλλιας Παπαθεοδώρου από 1 έως 15 Αυγούστου

Αναφορά για τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσική στη Σαντορίνη κατέθεσε ο Φ. Φόρτωμας

Αίτημα επιχειρηματιών για ενιαίο φορέα διαχείρισης και δίκαιη τιμολόγηση των δικαιωμάτων χρήσης μουσικής

Μύκονος: Πτώση “γουρούνας” στη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη

Δύο τουρίστριες σώες μετά από ατύχημα με τετράτροχη μοτοσυκλέτα – Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού

Νάξος: Όταν ο Νικόλας Πιτταράς γνώρισε τη Μαριέττα Γαλάνη

: Ένα τηλεφώνημα πριν από δέκα χρόνια, μια αληθινή σχέση εμπιστοσύνης, και μια συνεργασία βασισμένη στην ποιότητα και την ακεραιότητα

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η πανήγυρη της Παναγίας στη Μονή Αγιάς

Αναστέλλεται η καθιερωμένη ετήσια πανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου λόγω εργασιών συντήρησης στο ιστορικό μνημείο

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.