Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΛονδίνο - WTM 2022: Παρουσία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων,...

Λονδίνο – WTM 2022: Παρουσία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στη μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού

|

Δυναμική παρουσία από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην διεθνή έκθεση World Travel Market που άνοιξε τις πύλες της σήμερα στο Λονδίνο 

H διεθνής τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου άνοιξε σήμερα τις πόρτες της (7 – 9 Νοεμβρίου) στο εκθεσιακό κέντρο ExCel, με αυξημένο αριθμό νέων και επαναλαμβανόμενων εκθετών από όλο τον κόσμο και με εκτιμήσεις για ρεκόρ επαγγελματικών συμφωνιών στον κλάδο των παγκόσμιων ταξιδιών.

Πάνω από 3.000 εκθέτες από 100 χώρες λαμβάνουν μέρος στην εφετινή διοργάνωση, της οποίας Premier Partner είναι η Σαουδική Αραβία, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στόχος της στρατηγικής της Σαουδικής Αραβίας στον τουρισμό είναι η υποδοχή 100 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2030.

Ανάμεσά τους και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.  Και εκπροσωπείται τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά, όσο κι από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Μανώλη Κορακίτη. Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως βλέπετε κα στη σχετική φωτογραφία η Νάξος έχει και 3ο εκπρόσωπο, τον Επαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαργαρίτη. 

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; 

Δυναμικό «παρών» θα επιχειρήσει να δώσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη διεθνή έκθεση Τουρισμού WTM 2022 που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2022.

london_wnt_20221.jpgΗ αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά, τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Τουρισμού και τη στήριξη ειδικών, θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες επαφές με δημοσιογράφους,  bloggers, instagramers και επαγγελματίες του τουρισμού με στόχο την ανάδειξη και ενημέρωση σχετικά με το πολυδιάστατο τουριστικό «προϊόν» του προορισμού, με έμφαση  σε ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος, τις δραστηριότητες,  την ιστορική κληρονομιά, τον πολιτισμό, τον γαμήλιο τουρισμό κλπ.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί στο περίπτερο του ΕΟΤ σε επιλεγμένο κοινό με εκπροσώπους της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας,  το πιλοτικό πρόγραμμα Smart Island, που υλοποιείται για πρώτη φορά στη Νάξο από την Amazon Web Services, σε συνεργασία με πάνω από 20 εταιρείες και οργανισμούς και με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ειδική παρουσίαση εντάσσεται σε κύκλο θεματικών παρουσιάσεων τριών πρωτοποριακών προορισμών της Ελλάδας, της Νάξου, της Αστυπάλαιας και της Χάλκης και διοργανώνεται από το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Αύριο η παρουσίαση 

Το Smart Island είναι ένα πιλοτικό έργο που αξιοποιεί το AWS Cloud για τη δημιουργία «έξυπνων» υποδομών και λύσεων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νάξου και την εμπειρία των επισκεπτών που υποδέχεται το νησί κάθε χρόνο.  

• Στο πλαίσιο του Smart Island θα αναπτυχθούν λύσεις για την έξυπνη κινητικότητα, την πρωτοβάθμια υγεία και την μεταφορά αγαθών. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν η ψηφιακή καταγραφή αφίξεων-αναχωρήσεων επιβατικών πλοίων και η μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drone. Υποδομές του νησιού, όπως η μαρίνα, το δίκτυο ενέργειας και τα συστήματα διαχείρισης υδάτων, αναβαθμίζονται μέσω λύσεων Internet of Things (IoT) και συστημάτων διαχείρισης έξυπνων υποδομών. 

Παράλληλα, παρέχονται δωρεάν σεμινάρια σε εργαζόμενους σε δημόσιους φορείς και κατοίκους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.