Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΛειψοί: Με πρωτότυπες δράσεις ξεκινάει η τουριστική περίοδος

Λειψοί: Με πρωτότυπες δράσεις ξεκινάει η τουριστική περίοδος

|

Οι Λειψοί ποντάρουν στο Ολλανδικό κοινό (κυρίως γυναίκες) ενώ προβάλλουν τις ομορφιές του νησιού και μέσω των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Λειψών κος Μάγγος για τις κινήσεις αυτές 

Δυναμικά υποδέχεται τη σεζόν ο Δήμος Λειψών με δύο στοχευμένες δράσεις προβολής για την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες του νησιού, Δημοτικούς Συμβούλους και εξειδικευμένη εταιρία Τουριστικού Μάρκετινγκ.

Σε συνέχεια της στοχευμένης παρουσίασης του Δήμου σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην Ολλανδία τον Μάρτιο σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και την προϊσταμένη κ Ελένη Σκαρβέλη, διοργανώθηκε το διάστημα 4-6 Μαΐου 2019, η επίσκεψη της Ολλανδής blogger, κυρίας Linda Van Andel. Η κα Andel εκπροσωπεί το δημοφιλές και μοντέρνας αισθητικής blog www.lindaswholesomelife.nl με 12.000 μοναδικούς επισκέπτες που απευθύνεται στο νεανικό γυναικείο κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για ταξίδια, υγιεινή ζωή, οικολογία και εναλλακτικές προτάσεις ταξιδιών και διατροφής.

Το γυναικείο κοινό είναι ιδιαίτερα δυναμικό στην Ολλανδία σε ό,τι αφορά sτις επιλογές προορισμών, τόσο για τις μεμονωμένες επισκέψεις, όσο και τις οικογενειακές και αποτελεί προτεραιότητα της στρατηγικής μάρκετινγκ όλων των σύγχρονων προορισμών. Η κα Andel που ξεναγήθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κωνσταντίνο Μπουράκη και Βούλα Κάβουρα είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει το πανέμορφο χωριό των Λειψών και τις γραφικές εκκλησίες, να γευτεί μοναδικά τοπικά εδέσματα και φυσικά να μαγευτεί από τον εξωτισμό της φύσης και των δαντελωτών ακτών του νησιού της θεάς Καλυψούς.

Ταυτόχρονα με τις δράσεις για το εξωτερικό, ξεκίνησε εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου, η επιτυχημένη καμπάνια του Δήμου σε πολυσύχναστους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Αθηνών που οργανώνεται με τη βοήθεια του κ. Μπουράκη. 31 φωτεινά πλαίσια στους 17 σημαντικότερους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ θα «φιλοξενούν» για δύο εβδομάδες τις τέσσερις νέες μακέτες του Δήμου που εντυπωσιάσουν με το μοντέρνο εικαστικό, το νέο φωτογραφικό υλικό και το πρωτότυπο ή ανανεωμένο κείμενο τους. «Πρωταγωνιστές» της καμπάνιας θεωρούνται η σύνδεση με τις περιπέτειες του Οδυσσέα, οι δεκάδες ανέγγιχτες εξωτικές παραλίες και τα μικρά νησάκια, τα τοπικά προϊόντα, η ποιότητα υπηρεσιών και ο εκλεκτός κόσμος που προτιμά τον προορισμό για τις διακοπές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως εν όψει της νέας σεζόν, οργανώθηκε έγκαιρα συγκέντρωση επαγγελματιών με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου και τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν κάποιες από τις δράσεις προβολής που έχουν δρομολογηθεί για τους επόμενους μήνες καθώς και οι ανάγκες που θα προκύψουν για φιλοξενίες δημοσιογράφων κορυφαίων ΜΜΕ διεθνούς βεληνεκούς, ενώ τα εύσημα δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή σε όσες τοπικές Τουριστικές επιχειρήσεις έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λειψών για Τουριστική προβολή σύγχρονων προδιαγραφών. «Ξεπερνάμε τα εμπόδια, σκεφτόμαστε δημιουργικά, και κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι προκειμένου να εδραιώσουμε τους Λειψούς στον Τουριστικό χάρτη των ποιοτικών Ελληνικών προορισμών τόσο για την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Μάγγος.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Χίος: Αγώνας για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, 42.000 καμένα στρέμματα γης

Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στη Βόρεια Χίο – Εκτεταμένες οι καταστροφές σε σπίτια, δάση και δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η αθλητική οικογένεια του Φιλωτίου καλεί παλιούς και νέους αθλητές να φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Καβαλώντας τα κύματα, μιλώντας στον άνεμο, μία μέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lennart Neubauer (photos)

Από τους λόφους της Νάξου μέχρι την αλμυρή άκρη της Λαγκούνας, πέρασα μια ολόκληρη μέρα με τον Lennart Neubauer, τον 21χρονο Παγκόσμιο και Ευρωπαίο Πρωταθλητή Windsurf Freestyle, ανάμεσα σε σανίδες, ιστορίες και τον ρυθμό του Bob Marley.

Ίος: Το νησί που ζει το πιο φωτεινό του καλοκαίρι

Αυθεντική κυκλαδίτικη ψυχή, χρυσές παραλίες και γιορτές που γεμίζουν το Αιγαίο με χαμόγελα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.