Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚύπρος: Προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους βρετανούς

Κύπρος: Προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους βρετανούς

|

Οι Βρετανοί τουρίστες δεν επισκέπτονται τη Μεγαλόνησο και ο αρμόδιος υπουργός αναθεώρησε χθες τις επίσημες εκτιμήσεις για τις φετινές αφίξεις, αναγνωρίζοντας πως δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της προσέλκυσης του 25% των περυσινών αφίξεων.  – Ως δέλεαρ προσφέρουν δωρεάν τεστ

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις φετινές αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, παρά τις εκπτώσεις 50% και τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού που προσφέρουν οι ξενοδόχοι. Οι Βρετανοί τουρίστες δεν επισκέπτονται τη Μεγαλόνησο και ο αρμόδιος υπουργός αναθεώρησε χθες τις επίσημες εκτιμήσεις για τις φετινές αφίξεις, αναγνωρίζοντας πως δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της προσέλκυσης του 25% των περυσινών αφίξεων. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί η ακριβής νέα εκτίμηση και η οποία εκτιμάται πως θα επηρεάσει και την αρχική πρόβλεψη για ύφεση της κυπριακής οικονομίας κατά 7%. Αιτία των αρνητικών εξελίξεων φαίνεται πως είναι η υποχρέωση που έχουν οι Βρετανοί να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού προτού ταξιδέψουν, καθώς προέρχονται από χώρα υψηλού κινδύνου. Το κόστος του τεστ λειτουργεί αποτρεπτικά τόσο για τους επίδοξους τουρίστες όσο και για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σχολιάζοντας σχετικά ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στη Λεμεσό, Χάρης Θεοχάρους, τόνισε πως οι τουριστικοί πράκτορες «πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας αν θέλουν να ταξιδεύει ο κόσμος, καθώς οι Βρετανοί δυσκολεύονται να κάνουν το τεστ είτε λόγω κόστους είτε επειδή δεν βρίσκουν τα κατάλληλα εργαστήρια στη χώρα τους». Ο κ. Θεοχάρους προσέθεσε ότι πριν από την 1η Αυγούστου που έχει τεθεί ως ορόσημο για την έναρξη των πτήσεων από  Βρετανία προς Κύπρο, ο ΠΑΣΥΞΕ θα δώσει στη δημοσιότητα τη διαδικασία που απαιτείται για τη δωρεάν εξέταση στην Κύπρο, προκειμένου να δει τις αντιδράσεις της αγοράς. Τα ξενοδοχεία της Κύπρου αναμένεται να υποστούν τεράστια ζημία. Οπως διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρους, από τον Ιούνιο, οπότε άνοιξαν τα πρώτα ξενοδοχεία, η ροή των κρατήσεων από τον εσωτερικό τουρισμό παραμένει στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή, τις καθημερινές η πληρότητα δεν υπερβαίνει τα 15 έως 25 δωμάτια και τα Σαββατοκύριακα τα 50 με 60 δωμάτια.

Ο ομόλογός του στην Πάφο, Θάνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των ξενοδόχων να συμβάλουν στη διενέργεια των δωρεάν τεστ προς τους Βρετανούς τουρίστες. Υπογράμμισε, πάντως, πως ο τουριστικός κλάδος της Κύπρου βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι καθώς θα είναι τεράστιο το κόστος για την οικονομία αν δεν υπάρξει τουριστικό ρεύμα από τη Βρετανία, αλλά παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος νέου κύματος της πανδημίας από τα εισαγόμενα κρούσματα αν δεν διενεργούνται τεστ για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Κύπριο υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, οι κρατήσεις παραμένουν στα επίπεδα του Ιουνίου χωρίς καμία διαφοροποίηση ως προς την πληρότητα. Οπως τόνισε ο κ. Περδίος, οι βασικές αγορές για τον τουρισμό της Κύπρου, Βρετανία, Ρωσία, Ισραήλ και Σουηδία, παραμένουν εκτός παιχνιδιού εφόσον είτε βρίσκονται στην κατηγορία Β΄, δηλαδή υψηλού κινδύνου, είτε δεν έχουν κατηγοριοποιηθεί. Βάσει των στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας, από τις τέσσερις αυτές χώρες προήλθε το 64% των αφίξεων τουριστών το περασμένο έτος.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα kathimerini.gr

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση