Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes παρουσίασε τους κορυφαίους «υποτιμημένους» προορισμούς της Μεσογείου – Τι αναφέρει για την Σύρο που όπως σημειώνει “ζει στη σκιά της Μυκόνου” – Ποια είναι τα άλλα νησιά…
Φημισμένη για το ζεστό της κλίμα και την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της, η Μεσόγειος, από τις ακτές του Μαρόκου μέχρι και εκείνες του Λιβάνου, βρίθει από πραγματικά διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Όπως και οι 5 κορυφαίοι προορισμοί που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes με τους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς στα νερά της.
Και ενώ οι περισσότεροι έχουν επισκεφτεί τους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Σικελία, η Σαντορίνη και η Σαρδηνία, το Forbes αναφέρει ότι στη Μεσόγειο ένα μεγάλο μέρος των νησιών της παραμένει σχετικά ανεξερεύνητο, απευθυνόμενο κυρίως σε όσους αναζητούν μια αξέχαστη απόδραση μακριά από τα πλήθη τουριστών που επισκέπτονται τους «συνήθεις υπόπτους» κάθε χρόνο.
Στην κορυφή των προτάσεων, λοιπόν, του Forbes βρίσκεται ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «επισκιάζεται από τη γειτονική Μύκονο». Ο λόγος για την αρχόντισσα Σύρο, «ένα πραγματικό στολίδι για τις Κυκλάδες, που προσφέρει στους επισκέπτες του εικόνες με υπέροχη αρχιτεκτονική, προτάσεις με νόστιμο φαγητό και ηλιόλουστες παραλίες».
Στα όσα αξίζει κανείς να κάνει κατά την διάρκεια της διαμονής του στη Σύρο, σύμφωνα με το άρθρο, η βόλτα στα γοητευτικά, λιθόστρωτα δρομάκια της Ερμούπολης, η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο επιβλητικό δημαρχείο του νησιού, καθώς και η δοκιμή των περίφημων παραδοσιακών λουκουμιών Σύρου. Ο Jared Ranahan – συντάκτης του άρθρου – αναφορικά με τις παραλίες του νησιού, επισημαίνει ότι στο νότιο τμήμα της Σύρου θα βρει κανείς τις πιο ειδυλλιακές ακρογιαλιές όπως οι Κόμητο και Αμπέλα.
Στη δεύτερη θέση της λίστας διακρίνεται το νησί Ταμπάρκα στην Ισπανία και ακολουθούν τα νησιά Κερκένα στην Τυνησία. Το νησί Κέκοβα στην Τουρκία (25 μίλια μακριά από το Καστελόριζο έχει σχέση με την αρχαία Λυκία) συναντάται στην τέταρτη θέση και η κορυφαία πεντάδα συμπληρώνεται με το μικροσκοπικό Μλιετ στην Κροατία.
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newbeast.gr