Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες: "Πέταξαν" και τον Ιούνιο τα διεθνή αεροδρόμια Σαντορίνης (20%) και Μυκόνου...

Κυκλάδες: “Πέταξαν” και τον Ιούνιο τα διεθνή αεροδρόμια Σαντορίνης (20%) και Μυκόνου (17%)

|

Κατά 10,9% αυξήθηκε τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Fraport – Ποια ήταν η κίνηση στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου 

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10,9% κατέγραψαν τον Ιούνιο τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, φθάνοντας συνολικά τους 4,361 εκατ. επιβάτες με βασικό μοχλό την άνοδο των αφίξεων από το εξωτερικό κατά 13,7% στα 3,773 εκατ. Με τον Ιούνιο ολοκληρωμένο, το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι αφίξεις στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece εμφανίζονται κατά 11% περισσότερες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις που μιλούν για ανάπτυξη υψηλότερη του 10% φέτος στον ελληνικό τουρισμό. Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 11,6%, φθάνοντας τους 2,43 εκατ. επιβάτες. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 6,2% και 14,4% αντιστοίχως. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τους 10 εκατ. επιβάτες (10,45), σημειώνοντας διψήφια άνοδο (+11,1%), με τόσο την κίνηση εσωτερικού όσο και την κίνηση εξωτερικού να παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 2,3% και 15,7% αντιστοίχως.

Τα αεροδρόμια της Σαντορίνης (+20,5%), της Κέρκυρας (+18%), της Μυκόνου (+17%), της Κω (+16,6%) και της Κεφαλονιάς (+23,5%) παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής κίνησης, ενώ μόνον τα Χανιά είχαν αύξηση μικρότερη του 5%. Παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται και στη Ζάκυνθο.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε σημαντική άνοδο, ξεπερνώντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 13,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της Fraport Greece ανήλθε σε 10,617 εκατ. άτομα, αυξημένη κατά 1,1 εκατ. επιβάτες σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Ομως, η εγχώρια επιβατική κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 1,2% στα 3,02 εκατομμύρια άτομα το πρώτο εξάμηνο και κατά 2,2% στις 688.000 τον Ιούνιο σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) στην τρέχουσα χρονική περίοδο και σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα του 2017, για το 2018 παρατηρείται αύξηση των προγραμματισμένων από τις εταιρείες αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό κατά 15,6% ή σχεδόν 2,5 εκατ. θέσεις στο σύνολο της σεζόν και κατά 14,7% ή σχεδόν 1,9 εκατ. θέσεις για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου. Ειδικότερα τον Ιούλιο εκτιμάται αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 12,9% ή αλλιώς 422.000 θέσεις.

Με πληροφορίες από την “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)