Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Πάρος: Υπέρ του "πράσινου διαβατηρίου"

Κυκλάδες – Πάρος: Υπέρ του “πράσινου διαβατηρίου”

|

Ο Δήμος Πάρου προτείνει να γίνονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι αλλά και ευρεία χρήση rapid tests χωρίς κόστος για τους επισκέπτες  

Η Πάρος παλεύει για να λειτουργήσει και κυρίως να δρομολογηθεί αυτό που λέμε “πράσινο διαβατήριο”. Αυτό όμως που θέλει είναι το πιο απλό όλων… Να γίνεται σωστός έλεγχος και κυρίως εμβολιασμός στις πύλες εισόδου του νησιού. Τόσο στο λιμάνι όσο και στον αεροδρόμιο. Πόσο εφικτό είναι αυτό; 

“Με φόντο το πανέμορφο Κυκλαδίτικο χάραμα, ο Δήμαρχος της Πάρου μίλησε πολύ πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ. Έχοντας ως θέμα τον εμβολιασμό, ο κ. Μάρκος Κωβαίος ενημέρωσε για τις 900 δόσεις που έχουν φτάσει στο νησί, ενώ επεσήμανε την ανάγκη η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε όχι μόνο όλοι οι κάτοικοι να εμβολιαστούν σύντομα, αλλά και να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν για να εμβολιαστούν, γεγονός που είναι τόσο χρονοβόρο όσο και κοστοβόρο.

Σπουδαία ήταν η πρόταση του κ. Κωβαίου για να διεξάγεται εμβολιασμός των δυνητικών επισκεπτών στον Πειραιά και σε κάθε άλλη πύλη εισόδου στα Κυκλαδονήσια, ώστε να παραμείνει η Πάρος ένα covid-free νησί χωρίς κρούσματα. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος εδράξατο της ευκαιρίας να περάσει το μήνυμα της θελκτικότητας του νησιού για κάθε είδος επισκέπτη και ως καλός οικοδεσπότης να απευθύνει πρόσκληση προσωπικά στον έμπειρο δημοσιογράφο να επισκεφθεί το νησί”.

Και το πράσινο (ψηφιακό) διαβατήριο 

 Ο Δήμος Πάρου παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υποστήριξη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων. Ενόψει της επίσημης έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεννόηση με το τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς και σε συμμόρφωση με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθύνσεις που δίνει και πρόκειται να ακολουθήσει η Πολιτεία, υποστηρίζει την πρόταση για χορήγηση του ψηφιακού «πράσινου» διαβατηρίου που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ταξιδεύουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στα ταξίδια από και προς τρίτες χώρες, και το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κεντρικές πύλες εισόδου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σχετικό έγγραφο δεν θα υποχρεώνει τους πολίτες να εμβολιαστούν, θα καθιερώνει, ωστόσο, την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής τους κατάστασης. Συγκεκριμένα, σε αυτό θα αναγράφεται εάν κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή όχι, εάν έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ ή εάν έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προτείνει επίσης να γίνονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι αλλά και ευρεία χρήση rapid tests χωρίς κόστος για τους επισκέπτες, δεδομένου ότι όλες οι ανάγκες υγείας και νοσηλείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Τέλος, όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα πρέπει να ισχύουν και για τους τουρίστες χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση της μάσκας οφείλει να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όλους σε δημόσιους χώρους, όπως επίσης και το σύνολο των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο.

Η συνεπής τήρηση των οδηγιών εκ μέρους όλων, και η διασφάλιση της όσο το δυνατόν ομαλότερης συνέχισης της λειτουργίας μας αποτελούν υποχρέωση, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, τόσο στο επίπεδο της δημόσιας υγείας όσο και της οικονομίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Μένει «στο σπίτι» ο Κώστας Μανωλάς!

Ο διεθνής αμυντικός ανανέωσε με τον Πανναξιακό για τη σεζόν 2025-26 – έμπνευση για τη νέα γενιά της Νάξου

Ελλάδα: Πρώτο κουδούνι για 1,3 εκατ. μαθητές, τα νέα μαθήματα

Πρεμιέρα και για τα 12 Ωνάσεια Σχολεία - Εισάγεται πιλοτικό μάθημα κατά των fake news - Συνεχίζει το ψηφιακό φροντιστήριο - Μπαίνουν 10.000 απινιδωτές - Πόσα σχολεία καταργούνται

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Ο τρύγος στον Καλόξυλο: Μνήμες, άνθρωποι και ευχές για «Καλά Κρασιά»

Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Τζιώτης μοιράζεται μέσα από τη σελίδα του εικόνες και συναισθήματα από τον Σεπτέμβρη της γης και των ανθρώπων

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέο απόκτημα ο Σέρβος γκαρντ Νεμάνια Μιλόσεβιτς

Η τέταρτη μεταγραφή ενισχύει την περιφέρεια ενόψει της National League 2

Το πρώτο κουδούνι στην Κωμιακή Νάξου χτυπά με μία .. ντουζίνα μαθητές

Ανάρτηση-κατάθεση ψυχής από τον Γιώργο Κρητικό, κάτοικο Κωμιακής, που θυμάται το σχολείο του πριν από 50 χρόνια

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Ζητούνται άμεσες λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάξου στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και καταγγέλλει τις επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας

Αττική: Μέσα σε λίγες ώρες τρεις μικροσεισμοί σε Κηφισιά και Χαλάνδρι

Σεισμική διπλή δόνηση στα βόρεια προάστια της Αττικής – 2,5 Ρίχτερ στην Κηφισιά

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες