Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Νάξος: Προκρατήσεις για το τριήμερο της Παναγίας στο 98%, στα...

Κυκλάδες – Νάξος: Προκρατήσεις για το τριήμερο της Παναγίας στο 98%, στα 982 ευρώ το κόστος (!!!)

|

Ουτε καρφίτσα δεν θα πέσει το τριήμερο της Παναγίας στα νησιά των Κυκλάδων – Μίνιμουμ πληρότητας στο 94%, (βλ Μύκονος) στα 982 ευρώ το κόστος για τρεις ημέρες στη Νάξο  

«Βουλιάζουν» τα νησιά αλλά και δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο φτάνουν έως και το 100%.

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά. Ενώ, έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

«Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι 1,4 δισ. € έσοδα γεγονός που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Εντυπωσιακές οι κρατήσεις για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%.

Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες καθώς και τους Βαλκάνιους.

Οι προ-κρατήσεις στη Μύκονο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% για το τριήμερο 13/8-16/8 με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζουν τα 3.536. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80τμ στη Χώρα ξεκινά από 1.736€.

Στη Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε αυτοτελείς κατοικίες (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αριθμούν τις 3.6913. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ στα Φηρά για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642€.

Στην Πάρο οι προ-κρατήσεις, για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 28. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95τμ στην περιοχή Μάρπησσα, για τετραμελή οικογένεια, ξεκινά από 1.178€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Κύθνο και στην Πάτμο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας

μίσθωσης είναι, 601, 767, 240 και 276 αντίστοιχα

.

Μάχη για ένα δωμάτιο στα νησιά των Κυκλάδων

Η Νάξος το φετινό καλοκαίρι κερδίζει τις εντυπώσεις στις Κυκλάδες. Η κινητικότητα καθημερινά είναι αυξητική, ενώ από πολύ νωρίς κατέγραψε εντυπωσιακές πληρότητες. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «λογικό» για τα φετινά δεδομένα κόστος διαμονής, αλλά και του προσιτού κόστους διατροφής σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 2.239 κατοικίες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις, το χρονικό διάστημα 13/8/-16/8, σε κατοικία 90τμ ξεκινά από 982€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 99%.

Στη Σύρο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 729€. Η δυναμική του νησιού στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αγγίζει τα 717 ακίνητα, ενώ οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8 αγγίζουν το 98%.

Το 99% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στην Άνδρο για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 782 ακίνητα. Στην περιοχή Άγιος Πέτρος, κατοικία 150τμ μισθώνεται προς 912€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στην Τήνο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την AirDNA, αριθμεί τα 1.178 ακίνητα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 16. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55τμ στη Χώρα αγγίζει τα 1.170€.

Η Αίγινα και η Κέα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Στην Αίγινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 504 ακίνητα ενώ η Κέα 590. Στη Κέα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2 υπνοδωμάτια στη περιοχή Βουρκάρι κοστίζει 909€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Πηγή:iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.