Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Ιος: Αύξηση επισκεπτών κατά 67% σε σχέση με το 2020

Κυκλάδες – Ιος: Αύξηση επισκεπτών κατά 67% σε σχέση με το 2020

|

Συμπεράσματα Της 1ης Συνάντησης Με Θέμα Την «Τουριστική Ανάπτυξη στην Ίο» … Τα μέτρα και οι δράσεις που αποφασίστηκαν 

Χαμόγελα στην Ιο… Η χρονιά (2021) ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο (βλ άνοδο της τάξης του 67% στις επισκέψεις ταξιδιωτών σε σχέση με το 2020), οι δράσεις που έγιναν βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας με το νησί του Ομήρου να κερδίζει όλο και περισσότερους νέους επισκέπτες…  Ομως, το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα. Και κυρίως η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο… Και ο Δήμος προχώρησε σε συνάντηση για τη νέα χρονιά.. Με τους επιχειρηματίες ή φορείς του νησιού που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό. 

 Ποια τα συμπεράσματα; Η ανακοίνωση από το Δήμο Ιητών με την υπογραφή του Δημάρχου Γκίκα Γκίκα αναφέρει: 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του Δήμου Ιητών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την «Τουριστική Ανάπτυξη στην Ίο» κατά την διάρκεια της οποίας:

· Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού και

· Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, εξέθεσαν απόψεις, ιδέες και παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο θέμα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση στοιχείων που αφορούσαν αφίξεις επισκεπτών και την ακτοπλοϊκή κίνηση. Συγκεκριμένα, για το διάστημα από Ιανουάριο έως και Οκτώβριο 2021, στον λιμένα Ίου αφίχθηκαν 101.084 επιβάτες, με τον αριθμό αυτό να κυμαίνεται στο 67% του αριθμού επιβατών που διακινήθηκαν το έτος 2019 και να είναι αυξημένος κατά 236% σε σχέση με το έτος 2020. Ειδικότερα μάλιστα για το διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου 2021, ο αριθμός αφίξεων παρουσίασε αύξηση κατά 230% σε σχέση με το έτος 2019 και κυμάνθηκε στο 75% του έτους 2020.

Ο χάρτης ενεργειών της τουριστικής προβολής διαμορφώθηκε ως εξής:

· Δημιουργήθηκε νέο οπτικοακουστικό υλικό (δημιουργία νέου κεντρικού video και 27 ακόμη θεματικών videos).

· Δημιουργήθηκε νέα, μοντέρνα και λειτουργική τουριστική ιστοσελίδα (www.visitiosgreece.com ) που αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του προορισμού και διαθέτει σημαντικό πληροφοριακό υλικό και παράλληλα αναβαθμίστηκε η δημοτική ιστοσελίδα www.ios.gr με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και την καλύτερη επικοινωνία με τους δημότες.

· Έγινε αναβάθμιση της επικοινωνίας με επαγγελματίες του χώρου και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε νέο email επικοινωνίας, δημιουργήθηκαν νέες λίστες με καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης, ταξιδιωτικά πρακτορεία και τουριστικές επιχειρήσεις, αποστέλλονται ενημερωτικά για τις τουριστικές δράσεις του Δήμου και τέλος αποστέλλονται λίστες επαφών με επαγγελματίες και πράκτορες του εξωτερικού για χρήση από τις τοπικές επιχειρήσεις.

· Εντοπίσθηκαν έγκαιρα και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα οι ευκαιρίες δωρεάν συμμετοχής σε διαδικτυακές συμμετοχές σε διεθνείς εικονικές εκθέσεις τουρισμού που παρείχε ο ΕΟΤ σε περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων (εικονική έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας TTR 2021, εικονική έκθεση τουρισμού της Γερμανίας ITB NOW 2021 με συναντήσεις κυρίως με δημοσιογράφους και bloggers, εικονική έκθεση τουρισμού της Αυστρίας Ferien Messe 2021, εικονική έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM 2021).

· Υπήρξε συμμετοχή σε workshops με επαγγελματίες στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Greek Arternative Tourism & Gastronomy Workshop σε Γαλλία και Γερμανία.

· Διασφαλίστηκαν και οργανώθηκαν επισκέψεις τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων (Heritage TV που εξειδικεύεται στην ανάδειξη ταξιδιωτικών θεμάτων και προορισμών με πολιτισμική, ιστορική, αρχαιολογική, θρησκευτική και παραδοσιακή αξία, έγιναν γυρίσματα για την τηλεοπτική ταξιδιωτική σειρά “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον δημοφιλή Ελληνο-αυστραλό παρουσιαστή Peter Maneas. Η εκπομπή αναδεικνύει την ιστορία, το πολιτιστικό πλούτο, τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και τον τρόπο ζωής στα νησιά, έγινε επίσκεψη δημοσιογράφου του κορυφαίου Ελληνικού διαδικτυακού Μέσου CNN.GR, διασφαλίστηκε μία θέση για την Ίο στην λίστα με τα πέντε προτεινόμενα νησιά των Κυκλάδων του κορυφαίου Ολλανδικού ταξιδιωτικού ιστότοπου για Ελλάδα Griekenland.net, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, η Ίος διακρίθηκε στην λίστα με τα καλύτερα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό μέσο της Δανίας, Vagabond, σε συνεννόηση με την δημοσιογράφο Laura Hampson, η Ίος προβλήθηκε ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα Ελληνικά νησιά σύμφωνα με την έγκριτη βρετανική εφημερίδα Evening Standard, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας, η Ίος κατέλαβε μία θέση μεταξύ νησιών των Κυκλάδων με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, Conde Nast Traveller, μετά από τις κατάλληλες συνεννοήσεις, η ειδυλλιακή Ίος του πολιτισμού και την ιστορίας εντάχθηκε σε αφιέρωμα – λίστα της Daily Mail, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, η Ίος κατέλαβε την 1η θέση σε λίστα με τους καλύτερους Ελληνικούς προορισμούς του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας στην Ιταλία και όλο τον κόσμο, Elle.it, εκδόθηκε δελτίο τύπου για την ανάδειξη της διάκρισης της Ίου ως ένα από τα καλύτερα νησιά των Κυκλάδων για τους Ολλανδούς σύμφωνα με το δημοφιλέστερο ταξιδιωτικό διαδικτυακό τόπο της Ολλανδίας Griekenland.net για Ελλάδα και τέλος, προέκυψαν πολλά σημαντικά δημοσιεύματα σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.


 

· Αναδείχθηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Ιητών σε επίπεδο οικολογίας και ανακύκλωσης.

· Εκδόθηκαν ενημερωτικά για την ανάδειξη των συμμετοχών του Δήμου σε διαδικτυακές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και workshops ενώ τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προβολή της ιστορίας, της γαστρονομίας, της φύσης, της ποιότητας υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων, «αγκάλιασαν» πολλά οικονομικά, τουριστικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης με πάνω από 30 δημοσιεύσεις.

· Εκδόθηκε δελτίο τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και το Ios Festival 2021 που προκάλεσε νέα σημαντική δημοσιότητα σε μεγάλα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

· Υπήρξε αφιέρωμα στα Ελληνικά ΜΜΕ στα μέσα Μαρτίου, με αναφορά στην ένταξη της Ίου μεταξύ επιλεγμένων Ελληνικών προορισμών με κριτήριο την ποιότητά τους και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που λαμβάνουν.

· Υπήρξε αφιέρωμα σχετικά με την ένταξη της Ίου σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς με κριτήριο την ετοιμότητα και οργάνωση των προορισμών. Το αφιέρωμα αναδημοσιεύθηκε σε πλήθος Ελληνικών ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Ιητών και η Επιτροπή Τουρισμού ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν και εκδήλωσαν την επιθυμία να καθιερωθεί η συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ανάδειξη και βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΜΕ: Συμμετοχή του “NaxosPress” στην σημερινή (11/03) απεργία των δημοσιογράφων

ΜΜΕ – Δημοσιογράφοι: Κατεβαίνουν σε απεργία την 11η Μαρτίου, ποιοι οι λόγοι;

Σαντορίνη: Στον Μονόλιθο το νέο λιμάνι, τι γίνεται με το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ

Σαντορίνη: Σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο για το νέο λιμάνι - Οι θέσεις που έπεσαν στο τραπέζι και το .. καλώδιο του ΑΔΜΗΕ

Αμοργός – Καραϊσκος: “Προτεραιότητα μας η υγειονομική θωράκιση”

Δήμαρχος Αμοργού: «Προτεραιότητα μας η υγειονομική θωράκιση» – Επίσκεψη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ στην Αμοργό

Νάξος: Σκουπίδια, Τουρισμός και Άγρια Επιχειρηματικότητα

Η Νάξος των Θαυμάτων: Σκουπίδια, Τουρισμός και Άγρια Επιχειρηματικότητα

Αμερική: Ο Τραμπ άναψε …κόκκινο σε παιδικό βιβλίο της Τζούλιαν Μουρ

Η κυβέρνηση Τραμπ απαγόρευσε παιδικό βιβλίο της Τζούλιαν Μουρ από σχολεία - Ποιος ο λόγος - τι αναφέρει η γνωστή ηθοποιός

Νήσος Ανυδρος: Ιπτάμενος δίσκος σε φάση προσγείωσης ή μετεωρολογικό φαινόμενο

Γνωρίσαμε την Νήσο Ανυδρο.. Με τον φωτογραφικό φακό του Μανώλη Λυκουρόπουλου έχουμε μία διαφορετική εικόνα από το "διάσημο" πλέον νησί των Κυκλάδων

Κυκλάδες: Μετά τη Σύρο και στη Πάρο έρχεται υποκατάστημα της αλυσίδας Jysk

Η εταιρεία «τρέχει» ήδη με ρυθμό αύξησης πωλήσεων 10% φέτος. Θα γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα το φθινόπωρο με 70 καταστήματα.

Νάξος – Υδρομετρητές: Ενεργοποιήθηκε ο “Big Brother”, έπιασε τους .. νεροκλέφτες

Οι νεροκλέφτες, τα πειραγμένα υδρόμετρα / υδρομετρητές και το άγρυπνο «μάτι» του Big Brother που «δούλεψε» καλά!

Πρόταση Ημέρας: Φαβατοκεφτέδες από την Αμοργό

Το φάβα Αμοργού κάνει τη διαφορά και η πρόταση της ημέρας μας φέρνει παιδικές αναμνήσεις

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (11/03) και το .. πράσινο στο επίκεντρο

Με δεκατρία (13) θέματα συνεδριάζει σήμερα (11/03) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι;

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Fast Ferries σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Το μοναδικό “εμπόδιο” στην δημιουργία απολύτου μονοπωλίου είναι η εταιρεία μας”

Νέες καταγγελίες από την Fast Ferries στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου στις τιμές των εισιτηρίων

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας- Βασ. Φλεριανός: “Ερχεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στη Νάξο”

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Πρόνοιας στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βασίλη Φλεριανού για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας