Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες: Η Πάρος μετατρέπεται σε κινηματογραφικό στούντιο (video)

Κυκλάδες: Η Πάρος μετατρέπεται σε κινηματογραφικό στούντιο (video)

|

Άλλο ένα σημείο της Ελλάδας (βλ Πάρος) που προσελκύει το ενδιαφέρον παγκόσμιων παραγωγών και ανοίγει τον δρόμο για τον κινηματογραφικό τουρισμό (video) 

Σε «μικρό Χόλιγουντ» μοιάζει να μετατρέπεται σιγά-σιγά η Ελλάδα, μιας και όλο και περισσότερες διεθνείς παραγωγές επιλέγουν την χώρα μας για γυρίσματα. 

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Crimes of the Future» γυρίστηκε στην Αθήνα, ενώ, αυτό τον καιρό στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας γυρίζεται το «Tin Soldier», η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που το ενδιαφέρον για γυρίσματα έχουν προσελκύσει και τα ελληνικά νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κεφαλονιά. Τώρα σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί και η Πάρος.

Στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων τον Μάιο ξεκίνησαν άλλωστε τα γυρίσματα του γερμανικού ριάλιτι «Are You The One?», το οποίο γυρίζεται για 3η συνεχή χρονιά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της νέας καμπάνιας Nescafé® Frappé, στην οποία πρωταγωνιστεί και φέτος ο Γιώργος Λιανός.  H εν λόγω σκηνή γυρίστηκε στo λιμανάκι της Νάουσσας.   

Ο άλλος μεγάλος της ελληνικής διαφήμισης, η τράπεζα ALPHA BANK, επίσης διάλεξε την Πάρο για τα γυρίσματα της νέα της καμπάνιας με το προϊόν HOSPITALITY.  Πολλά νησιά και τουριστικές περιοχές θα ζηλέψουν την επιλογή της Πάρου, καθώς το προϊόν HOSPITALITY αναφέρεται ακριβώς στις σύγχρονες και αναβαθμισμένες παροχές των ξενοδοχείων, που οδηγούν τόσο σε ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, όσο και σε αύξηση των πωλήσεων. Το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί εκτός από την ελληνική τηλεόραση και στο εξωτερικό, ενώ έχει πολλές εφαρμογές στα social. 

Υπέροχα δειλινά, water sports, eco energy, τοπικά προϊόντα, smart ξενοδοχεία είναι οι εικόνες που αποτελούν το διαφημιστικό σποτ και η blogger/πρωταγωνίστρια βάζει 5 αστέρια σε όλες τις υπηρεσίες.

Η παραγωγός της εταιρίας παραγωγής Central Athens, Πωλίνα Κασκανιώτη δηλώνει ότι “Η επιλογή και καθιέρωση μίας περιοχής ως φόντο κινηματογραφικής παραγωγής ανοίγει το δρόμο σε μία οικονομικά ανθηρή βιομηχανία. Οι δυσκολίες βέβαια ειδικά στα νησιά είναι αρκετές.  Η Πάρος και εμείς δοκιμαστήκαμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Mε lockdown, με το φόβο του κορονοϊού και της αβεβαιότητας του αύριο και το βαρύ πλήγμα του τουρισμού. 

Σε off season εποχές που οι περισσότερες επιχειρήσεις ή είναι κλειστές ή υπολειτουργούν. Με τις καιρικές συνθήκες της εποχής να μην είναι σύμμαχοι μας, καθώς ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που δεν ξέραμε εάν τα μηχανήματά μας θα μπουν στο καράβι ή έαν θα γίνουν οι πτήσεις.   Η Πάρος όμως, τόλμησε μαζί μας και υποστήριξε αυτό το διαφορετικό είδος τουρισμού που λέγεται “Film Tourism”.

Όσον αφορά την Πάρο, η παραγωγός είπε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές και να σταθεί ισότιμα απέναντι στις περιοχές που υποδέχτηκαν τα “My Big Fat Greek Wedding”, “Les Cyclades”, “Τhe Enforcer” και “Αναλώσιμοι 4” για την Millenium, το “GO” (συνέχεια του “Knives Out’) για το Netflix, την τρίτη σεζόν του “Jack Ryan” για την Amazon, τη δεύτερη σεζόν του “Tehran” της Apple και πολλά ακόμα».

Και καταλήγει:  “Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το «γύρισμα» αλλά και μακροπρόθεσμα ανάλογα με την έκθεση που έχει η κάθε παραγωγή στα μέσα και σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ενισχύσεις ενός τόπου εφ’όσον μεγαλώνει τη σεζόν του. Το κύριο πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν οι αμιγώς τουριστικές περιοχές μας”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο