Travel+Leisure: Η Μήλος, το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021, στη λίστα και Φολέγανδρος – Σαντορίνη – Πάρος και Μύκονος
Η κορυφή ανήκει – για μία ακόμη χρονιά – στην Ελλάδα. Και η Πάρος όπως φάνηκε παραδίδει τα σκήπτρα στην Μήλο. Μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας της Πάρου (2019 – 20) έρχεται η ώρα της Μήλου…. Και οι Αμερικανοί αποδεικνύεται ότι αγαπούν τις Κυκλάδες..
Κι αυτό γιατί ουκ ολίγοι ελληνικοί προορισμοί και δη νησιά βρέθηκαν μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των Αμερικανών το τελευταίο διάστημα, καθώς γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Γεγονός που αντανακλάται άλλωστε και στις αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα φέτος, οι οποίες υπερέβησαν το 55% εκείνων του 2019 στο πρώτο φετινό οκτάμηνo.
Ως το καλύτερο νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη για το 2021 (Top Island in the World / Top Island in Europe), αναδείχθηκε η Μήλος από τους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2021.
Όπως αναφέρει τo Travel+Leisure, η Μήλος κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας, από την τρίτη θέση που είχε πέρυσι, «χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά (η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους και η Πλάκα για το ηλιοβασίλεμα της), τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις υπέροχες παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο».
Οι επισκέπτες θα βρουν πολλές επιλογές για διαμονή, επισημαίνει. «Μείναμε σε ένα μικρό δωμάτιο σχεδόν πάνω στο νερό», ανέφερε ένας αναγνώστης. «Υπέροχη τοποθεσία» πρόσθεσε. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε η Μήλος είναι 95.50.
Στην πρώτη δεκάδα σύμφωνα με το Travel+Leisure, είναι: 1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 95.50) 2. Φολέγανδρος, Ελλάδα (95.47) 3. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (91.69) 4. Μαδέρα, Πορτογαλία (91.56) 5. Νήσοι Ανταμάν, Ινδία (91.24) 6. Σικελία, Ιταλία (90.49) 7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη (90.34) 8. Μπαλί, Ινδονησία (90.32) 9. Χαβάη (90.06) 10. Νησιά Γκαλαπάγκος (90.00)
Στην κατηγορία «Τα καλύτερα 20 νησιά στην Ευρώπη» (The Top 20 Islands in Europe) η Ελλάδα κατέκτησε «τη μερίδα του λέοντος», καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται άλλα επτά ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Φολέγανδρος στη 2η θέση, η Σαντορίνη στην 5η, η Πάρος στη 10η, η Μύκονος στη 13η, η Κρήτη στη 14η, η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στη 15η και η Ρόδος με τα Δωδεκάνησα στη 17η θέση.
Οι νέες αυτές διακρίσεις, που έρχονται μόνο λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της Ελλάδας και της Σαντορίνης ως «Αγαπημένη χώρα» και «Καλύτερο νησί της Ευρώπης», αντίστοιχα, στα αμερικανικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, επιβεβαιώνουν πως η χώρα παραμένει σταθερά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό.
Με αφορμή την ανακοίνωση των φετινών βραβείων, οι συντάκτες του περιοδικού υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η Μήλος «αναδείχθηκε νικήτρια χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά, τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις δεκάδες ειδυλλιακές παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο», ενώ επισημαίνουν ακόμα: «Μπορεί να είναι γνωστή εξαιτίας του αγάλματος της Αφροδίτης, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερα από τα αρχαιολογικά ευρήματα: πολυάριθμες επιλογές για διαμονή, βραβευμένα οινοποιεία, ηλιοθεραπεία σε ηφαιστειακούς βράχους, ψαροντούφεκο και στη συνέχεια δείπνο σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόριά της. Οπως συνόψισε ένας ψηφοφόρος: “Είναι συγκλονιστικά όμορφη!”».
Η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαΐου 2021 και σε αυτήν οι σχεδόν 35 εκατ. αναγνώστες του περιοδικού και χρήστες στις διάφορες πλατφόρμες του εκδήλωσαν τις προτιμήσεις τους σε ποικίλες κατηγορίες, όπως πόλεις, νησιά, θέρετρα, προορισμοί τουρισμού πολυτελείας και ευεξίας, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας, ταξιδιωτικά γραφεία, πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων κ.ά.
Το ελληνικό βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος, ενώ τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευτούν αναλυτικά στο τεύχος Οκτωβρίου 2021 του περιοδικού.