Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Γαμήλιος Τουρισμός: Ανοιγμα στην Βρετανία με επίκεντρο Πάρο, Τήνο και...

Κυκλάδες – Γαμήλιος Τουρισμός: Ανοιγμα στην Βρετανία με επίκεντρο Πάρο, Τήνο και Μήλο

|

Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβλήθηκαν χθες Πέμπτη στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τοπ 5 των γαμήλιων προορισμών στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι το 2019, στην Ελλάδα, τα σωρευτικά έσοδα του κλάδου άγγιξαν τα 200 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχεται από ανώτερα και ανώτατα οικονομικά στρώματα και από δυναμικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως είναι η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο καιοι αραβικές χώρες.

Επιπρόσθετα, η μέση δαπάνη κάθε επισκέπτη είναι τετραπλάσια της μέσης δαπάνης των τουριστών αναψυχής που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Kuoni, η μέση δαπάνη που παρουσιάζει ο γαμήλιος τουρισμός έχει αύξηση φέτος κατά 13% έναντι του 2019 και διαμορφώνεται σε 9.045 λίρες έναντι 7.985 λίρες προ πανδημίας.

Ο λόγος είναι ότι τα ζευγάρια αναβαθμίζουν τις πτήσεις τους, τα δωμάτια και τις εμπειρίες προορισμού. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία καταλαμβάνουν επίσης μεγαλύτερο μερίδιο στις κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών, φτάνοντας στο 40% έναντι 28% το 2019.

Σε όλους τους ταξιδιωτικούς κλάδους την τελευταία διετία, οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής βρίσκονται σε άνθιση. Η Sandals and BeachesResorts αποδίδει την τάση αυτή στο γεγονός ότι τα ζευγάρια τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοί προορισμοί είναι ανοικτοί και έχουν λιγότερο μπερδεμένα πρωτόκολλα εισόδου.

Η Kuoni αναφέρει ότι το 2021 οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής ήταν περισσότερες απο ποτέ, καθώς τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν το καλοκαίρι αναζητούσαν αναχώρηση τελευταίας στιγμής τον Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη, η Ιταλία και η Ελλάδα παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για γάμους και γαμήλια ταξίδια, σύμφωνα με τις Kuoni και PerfectWeddings Abroad.

Η AmalfiCoast είναι δημοφιλής γιατί εμπνέει ρομαντισμό και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δημοφιλείς για μεγάλα γαμήλια πάρτι, για τις ανταγωνιστικές τιμές τους, την εύκολη προβασιμότητα και τις κοντινές πτήσεις.

Πρόσφατα, ο ΕΟΤ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA) για την προβολή του γαμήλιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα . Ειδικότερα, η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και GDPA περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη συνεκτική και συντονισμένη προώθηση του κλάδου των εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Σημαντικοί άξονες της σύμπραξης είναι η παραχώρηση περιεχομένου από πλευράς GDPA προς τον ΕΟΤ, η υλοποίηση εξειδικευμένων FAM και Media Trips, η προβολή του γαμήλιου τουρισμού σε εκθέσεις, εκδηλώσεις και workshops και η δημιουργία ενεργειών προώθησης σε αναλογικό και ψηφιακό περιβάλλον.

Η MTC GROUP διαβλέποντας έγκαιρα τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, που περιλαμβάνει, πέρα από τις γαμήλιες τελετές, τα γαμήλια ταξίδια και τις ανανεώσεις όρκων, τρία στοιχεία – κίνητρα ταξιδιών και μάλιστα σε εκτός αιχμής περίοδο και με αυξημένη μέση κατά κεφαλή δαπάνη, φρόντισε έγκαιρα για την ουσιαστική προώθησή της σε αγορές στόχους, όπως είναι η βρετανική.

Έτσι, χθες  Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, η Τήνος , h Ελαφόνησος, η Πάρος και η Μήλος είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.

Τους προσκεκλημένους προσφώνησε η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Η σχετική προετοιμασία άρχισε από τον περασμένο Αύγουστο χάρη στην αγαστή συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και με την προσωπική φροντίδα της Διευθύντριας κυρίας Ελένη Σκαρβέλη, αλλά και στην ευγενική φιλοξενία του Έλληνα Πρέσβη κ. Ιωάννη Ραπτάκη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά “ταξιδέψε” μουσικά στην Αμερική

Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

Οι δήμοι δεν τα πάνε … καλά με το θέμα “φιλοξενία” ζώων συντροφιάς

Λιγότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγιο – Καθησυχαστικό στις ανησυχίες των εθελοντών το υπ. Εσωτερικών.

Στοίχημα – Ιταλία: Θα αντιδράσει η Γιουβέντους;

Σε πρώτο πλάνο το Κύπελλο για Γιούβε, πίεση για νίκη στη Ρεάλ - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Ο “Τυφώνας” που μαζεύει τα σκουπίδια στα νησιά μας

Το πλοίο «Typhoon» ολοκλήρωσε τον καθαρισμό ακτών στα νησιά έχοντας συλλέξει 480 τόνους απορριμμάτων

Σαντορίνη: “Μήνυμα ζωής” το βιντεάκι του Φλεβάρη από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της ελληνικής κοινότητας Κωφών. Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή”

"Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι..."

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε