Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚέα: Μπήκαν τα θεμέλια για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στις Κυκλάδες

Κέα: Μπήκαν τα θεμέλια για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στις Κυκλάδες

|

To «One & Only Kea Island», η πρώτη επένδυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην Ελλάδα, ύψους 150 εκ. ευρώ – Τι αναφέρει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος που έβαλε την θεμέλιο λίθο .

Στην Κέα βρέθηκε χθες, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος το μεσημέρι παρέστη στην τελετή θεμελίωσης μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στον ελλαδικό χώρο, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στον τουρισμό πολυτελείας.

Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2017, ανάμεσα στον όμιλο Dolphin Capital και στην Kerzner International Holdings Limited, κορυφαίο διεθνή επενδυτή και διαχειριστή υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών με έδρα στο Ντουμπάι, για τη δημιουργία του «One&Only Kea Island» στην Κέα.

Η συμφωνία για την κατασκευή ξενοδοχείου και πολυτελών βιλών προς πώληση σε παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, καθιστά την επένδυση- το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ – μια από τις σημαντικότερες στον εγχώριο τουριστικό κλάδο. Και αυτό γιατί το «One&Only Kea Island» θα είναι το πρώτο One & Only και η πρώτη επένδυση της Kerzner στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές brand “One&Only” ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners.

Ο όμιλος Dolphin Capital Partners (DCP) ιδρύθηκε το 2004 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Pierre Charalambides και είναι ένας διεθνής επενδυτικός οργανισμός στον χώρο των ακίνητων, με εξειδίκευση στα πολυτελή θέρετρα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 2 έργα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli.

Η Kerzner International Holdings Limited, έχει καταστεί συνώνυμη με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς. Μέσω των θυγατρικών της, είναι ένας κορυφαίος διεθνής επενδυτής και διαχειριστής υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών και καινοτόμων ψυχαγωγικών εμπειριών. H ναυαρχίδα της Kerzner είναι το εμπορικό σήμα Atlantis, που περιλαμβάνει το Atlantis και το The Palm Dubai, ένα θέρετρο 1.500 δωματίων στο Ντουμπάι, το υπό κατασκευή Atlantis, Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι.

Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, στο Μεξικό, στον Μαυρίκιο, στις Μαλδίβες, στη Νότια Αφρική, στο Ντουμπάι και στην Αυστραλία.

Στους βασικούς μετόχους της Kerzner συγκαταλέγεται το Investment Corporation of Dubai (ICD), το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Dubai Τα περιουσιακά του στοιχεία ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια. Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο του ανήκουν μεταξύ άλλων οι Emirates Airlines, το Burj Khalifa, το Dubai Mall, το Atlantis Palm Jumeirah, η τράπεζα με τα υψηλότερα πάγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων NBD, η πρώτη Ισλαμική τράπεζα του κόσμου Dubai Islamic Bank κ.α.

Στην τελετή θεμελίωσης του «One & Only Kea Island» παρευρέθηκε η Α.Ε. Mohammed Al Shaibani, Διευθύνων Σύμβουλος του Investment Corporation of Dubai (ICD), ο οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος της Dubai Islamic Bank, αντιπρόεδρος του Dubai Expo 2020 και θεωρείται ένας από τους 10 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Μίλτος Καμπουρίδης Founder and Managing Partner της Dolphin Capital Partners, ο Γιάννης Ευαγγέλου, Δήμαρχος Κέας και νεοεκλεγείς Έπαρχος Κέας-Κύθνου και η Ειρήνη Βελισσαροπούλου, νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κέας.

Από την Κέα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε : «Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις περισσότερο από ποτέ και η εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτικών ομίλων όπως του Investment Corporation of Dubai και της Kerzner International μας γεμίζει ευθύνη και αισιοδοξία. Το μήνυμα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου είναι πρόσκληση για τις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισόδημα. Καλωσορίζουμε το «One & Only Kea Island» και δεσμευόμαστε να εργαστούμε για την προσέλκυση και άλλων τέτοιων επενδύσεων που θα φέρουν την επανεκκίνηση που η εθνική οικονομία μας έχει ανάγκη. Για τον σκοπό αυτό, το Νότιο Αιγαίο και η εξωστρέφειά του, είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο εθνικό κεφάλαιο».

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου