Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΚέα - BOOT 2023: Δυναμική παρουσία με όπλο το θεματικό θαλάσσιο πάρκο

Κέα – BOOT 2023: Δυναμική παρουσία με όπλο το θεματικό θαλάσσιο πάρκο

|

Στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 21 έως 29 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Κέας.

Συμμετείχαμε ως συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ προβάλλοντας το νησί μας ως διεθνή παραθαλάσσιο και καταδυτικό προορισμό. Είμαστε το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που είχε παρουσία στην έκθεση.

Ο Δήμος Κέας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Τζαβελάκο, ειδικό σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και προώθησης καταδυτικού τουρισμού. Η συμμετοχή μας ενισχύθηκε από έντυπο υλικό και χάρτες του νησιού, αλλά και από ένα νέο ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τον Ενάλιο Ιστορικό Τόπο Κέας, που αποτέλεσε τον βασικό άξονας προβολής.

Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα θαλάσσιο πάρκο θεσπίστηκε, μετά από πολυετείς προσπάθειες, το περασμένο καλοκαίρι και θεωρήθηκε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς στην Ευρώπη στο χώρο των καταδύσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θεματικό θαλάσσιο πάρκοτο οποίο αποτελείται από τρεις προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, πάνω από τα τρία σπουδαία ιστορικά ναυάγια – νεώτερα μνημεία που βρίσκονται στο βυθό της Κέας, του υπερωκεάνιου Britannic, του υπερωκεάνιου Burdigala και του τροχήλατου ατμόπλοιου Πατρίς.

Οι διοργανωτές αναγνωρίζοντας τη σημασία της ίδρυσης του,  μας έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε παρουσιάσεις στο κοινό της έκθεσης. Μολονότι αρχικά μας είχαν υποσχεθεί χώρο και χρόνο για μία παρουσίαση,  αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα και αναγνωρίζοντας την αρτιότητα της παρουσίασης και το εντυπωσιακό συνοδευτικό βιντεο, μας έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την παρουσίασή μας πέντε συνολικά φορές. Στην παρουσίαση η Τζιά αποκαλύπτεται ως ένας ιδιαίτερος παραθαλάσσιος προορισμός και παράλληλα ως ένας εξαιρετικός προορισμός καταδύσεων.

photo: Messe Düsseldorf/ctillmann

Στις 9 ημέρες που διήρκεσε η BOOT 2023, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε διάρκεια και επισκέψεις, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της ξεπέρασε τα 237.000 άτομα, τα οποία προέρχονται από περίπου 100 χώρες, αρκετές από τις οποίες αποτελούν τουριστικό στόχο του νησιού μας.

Όλα αυτά μας οπλίζουν με ιδιαίτερη αισιοδοξία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τη διεθνή προβολή του νησιού και των δυνατοτήτων του, στοχεύοντας ιδιαίτερα τους εκτός καλοκαιρινής περιόδου μήνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του ΕΟΤ στην Αθήνα αλλά και στη Γερμανία για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς επίσης και τους διοργανωτές της έκθεσης οι οποίοι αναγνώρισαν τη σημαντικότητα των προσπαθειών μας και την ιδιαιτερότητα της λειτουργίας του Ενάλιου Ιστορικού τόπου Κέας και μας έδωσαν τη δυνατότητα να προβάλλουμε διεθνώς το νησί μας με τόσο εντυπωσιακό τρόπο.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κέας (kea.gr)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο -Blue Star Naxos: απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Amorgos Trail Challenge: Πρόσκληση συμμετοχής με σούπερ μπλουζάκι

Αυτό το μπλουζάκι… θα φορεθεί πολύ!! - το 6ο Amorgos Trail Challenge πετάει το γάντι σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν

Νότιο Αιγαίο – “Πρέβελης”: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τον Πειραιά

Αλλαγές στο δρομολόγιο του "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Μ. Χανιώτη: Η επίσκεψη και οι επαφές στη Νάξο

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο - Με ποιους συναντήθηκε

Γ. Πολυχρονάκος: Περί οφειλών, ασφαλιστικών ταμείων και της ανάγκης ρεαλιστικών λύσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν - Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του