Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΙος: Οι Βρετανοί αποθεώνουν την αυθεντικότητα του νησιού

Ιος: Οι Βρετανοί αποθεώνουν την αυθεντικότητα του νησιού

|

Μέσω της βρετανικής εφημερίδας The Guardian η Ιος γίνεται γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία ποντάροντας στην αυθεντικότητα ενώ κάνει αναφορά και στον τάφο του Ομήρου (!!!) 

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην Ιο δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian. Η αρθρογράφος που υπογράφει το κείμενο, ονομάζεται Zουλιέτ Ριξ και γεμάτη θαυμασμό γράφει για το μεγαλείο του τόπου και την επίσκεψή της στο νησί που βρίσκεται ο τάφος του Ομήρου, πράγμα το οποίο τονίζει και η ίδια στο κείμενό της.

«Η Ίος βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο και την Σαντορίνη, ενώ είναι ευρέως γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι νεαροί τουρίστες που καταφτάνουν εκεί από ολόκληρο τον κόσμο. Στο νησί όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Κι αυτή έχει σχέση με την απίστευτη ηρεμία και γαλήνη που εκπέμπει ο τόπος σε όσους επιλέξουν να τον επισκεφθούν», αναφέρει η Ριξ.

Μάλιστα, επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που η Ίος διατηρεί την αυθεντικότητά της έχει να κάνει με το ότι δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Αν κάποιος θέλει να φτάσει εκεί αεροπορικώς, μάλλον θα πρέπει να επιλέξει σαν προορισμό την Σαντορίνη και μετά να μεταβεί στο νησί με το φέρι.Η αρθρογράφος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα ποιητή Όμηρο και στη σημασία του ονόματος του. Σχολιάζει επίσης πως όσοι επιλέγουν την έντονη ζωή, μπορεί να έχουν αδυναμία στη χώρα, ωστόσο υπάρχει και το κομμάτι εκείνο που ενδείκνυται για όσους προτιμούν την γαλήνη του Αιγαίου.

Η Ριξ γράφει για ένα από τα πιο ξεχωριστά μαγαζιά που έχουν ανεβάσει το επίπεδο του νησιού, χωρίς αμφιβολία. Πρόκειται για το «Pathos Sunset Lounge», που διαθέτει μπαρ, εστιατόριο και κλαμπ. Οι ιδιοκτήτες του, Άγγελος Μιχαλόπουλος και η σύζυγος του Βάσω, αγαπούν από καρδιάς τον τόπο και γι′ αυτό άλλωστε αποφάσισαν να χτίσουν και την συγκεκριμένη επιχείρηση εκεί. Και οι ίδιοι όμως δεν θα ήθελαν με τίποτα το νησί να γίνει σαν την Μύκονο και την Σαντορίνη.

Tα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το ζεύγος έχει αγοράσει πάνω από το 1/4 του νησιού διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος της γης και επενδύοντας εκατομμύρια σε αυτό. Η εταιρεία του κ. Μιχαλόπουλου έχει κατασκευάσει μερικά από τα πιο κομψά μπαρ στο νησί. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Το πέντε αστέρων, «Calilo», που άνοιξε πρόσφατα και η «Αγκαλιά» προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών.

Το νέο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται σε μια παραλία 1.000 στρεμμάτων. Είναι χτισμένο από πέτρα και γύρω του υπάρχουν δεκάδες ελαιόδεντρα, ενώ σύμφωνα με τον Guardian, είναι σχεδιασμένο με βάση τα γούστα του ιδιοκτήτη του, Άγγελου. Οι περισσότερες από τις τριάντα σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ενώ η μεγάλη εξωτερική οδηγεί στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο.

Τέλς, η Ριξ γράφει μεταξύ άλλων και για το αρχαιολογικό μνημείο του Σκάρκου που παρά την φήμη του ως ένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά αξιοθέατα των Κυκλάδων, συνήθως δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Σχολιάζει για την περιήγησή της στη χώρα με τις μικροσκοπικές εκκλησίες και τα στενά παραδοσιακά δρομάκια.

Όσο για τις τιμές που κυριαρχούν στο νησί, ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρει τα εξής: «Υπάρχει χώρος για όλους εδώ. Από τα πολυτελή καταλύματα, μέχρι τα πιο φθηνά, που επιλέγουν κυρίως οι νέοι, και κοστίζουν 20-30 ευρώ τη βραδιά. Το ίδιο ισχύει και για τις ταβέρνες». «Δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του νησιού, ελπίζουμε πως έχει δίκιο», σχολιάζει η αρθρογράφος κλείνοντας.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα airnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στέφανος Γκίκας: “Δύο νέες αφαλατώσεις στη Νάξο, Το λιμάνι προχωρά, η Αγία Άννα βάση για τα Πράσινα Πλοία” (video)

Σε συνέντευξη στον Γιάννη Βλαχάκη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανοίγει τον φάκελο «Κυκλάδες»: από τη λειψυδρία και τις περιβαλλοντικές μελέτες, μέχρι τα Greco Islands, το φράγμα Τσικαλαριού και τα πλοία μηδενικών ρύπων που έρχονται με βάση τη Νάξο.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Νάξος – Ο Προφήτης Ηλίας της Αγοράς: Μια ζωγραφιά-μαρτυρία του Ρέγκου και ένα βήμα για την αποκατάσταση

Ο ιστορικός ναός στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, μέσα από τα μάτια του Πολύκλειτου Ρέγκου, ετοιμάζεται να ανακτήσει την παλιά του αίγλη με τη νέα προγραμματική σύμβαση αποκατάστασης

Ιταλία: H Naxos Beach Soccer στη Σικελία γράφει ιστορία

Άνοδος στην Poule Scudetto για τους Σικελούς

Naxos: Το άλογο που θριάμβευσε στη Μαδρίτη

Ο Naxos, το άλογο που φέρει το όνομα της Νάξου, κατέκτησε το Gran Premio Claudio Carudel στη Μαδρίτη, χαρίζοντας δόξα στο όνομά μας

Αμοργός: Τα 3Μ Live στο εστιατόριο “Askas”, ρεμπέτικα, νησιώτικα και γλέντι μέχρι αργά!

Μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, ψητά στη σούβλα και μεζέδες για όλα τα γούστα, την Κυριακή 20/7 στις 21:00, δίπλα στο Aegiali Camping στην Αιγιάλη.

Μια συνάντηση ψυχής στη Νάξο: Όταν ο Μύλος 360 και το Antamoma συνομιλούν με το πνεύμα του ELaiolithos

Στη Νάξο της ουσίας και των αξιών, η αυθεντικότητα βρίσκει έκφραση μέσα από έναν ανεμόμυλο, μια γεύση, μια φιλοσοφία. Μια διαδρομή πέρα από τον τουρισμό, στον ρυθμό του τόπου.

Σαουδική Αραβία: Έσβησε ο “κοιμώμενος πρίγκιπας” μετά από 19 χρόνια σε κώμα

Ο Αλ-Ουαλίντ μπιν Χαλίντ Αλ-Σαούντ πέθανε σε ηλικία 36 ετών – Συγκινεί η ανάρτηση του πατέρα του

Μύκονος: Εντοπίστηκαν 26 παράτυποι μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής

Επιχείρηση του Λιμενικού με την εμπλοκή Ειδικών Δυνάμεων – Ο 28χρονος Σύρος που υπέδειξε το σημείο αποβίβασης από ιστιοφόρο

Αργεντινή: Νιούελς Ολντ Μπόις – Μπάνφιλντ και «μιλάει» η έδρα στο 2.15

Με ψυχολογία η Νιούελς μετά την ανατροπή της πρεμιέρας – Αδύναμη εκτός έδρας η Μπάνφιλντ, στο 2.15 ο άσος

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων