Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΗ WTM ψήφισε Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η WTM ψήφισε Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

|

Μόνο εγκωμιαστικά σχόλια είχαν να πουν για τη παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

Τρίτη και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο με επίκεντρο της την εντυπωσιακή απήχηση που είχε η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου World Travel Market. Επίσης μίλησε και για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας όσον αφορά τις δράσεις της Περιφέρειας… 

Η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο αποτελεί τη πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση της σεζόν, και αποτέλεσε ουσιαστικά την έναρξη της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, με την παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας των νησιών της, η οποία φέρει την υπογραφή του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου  CNN και στόχο έχει να λειτουργήσει ως ομπρέλα,  να αναδείξει  την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε νησιού και να επανατοποθετήσει όλα τα νησιά  στις διεθνείς τουριστικές  αγορές.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στην WTM έγινε δεκτή με εγκωμιαστικά σχόλια, καθώς έγινε από όλους αντιληπτό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κεφάλαιο τουρισμός με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, συνεργαζόμενη με τους κορυφαίους στον κόσμο, όπως εν προκειμένω με το CNN, χτίζοντας διεθνείς συνεργασίες, με στόχο τα νησιά να κερδίσουν το στοίχημα της επιβίωσης, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

«Τον τουρισμό που αποτελεί σήμερα την βασική πηγή εισοδήματος για την χώρα, πρέπει από εδώ και πέρα να τον δούμε με ένα τρόπο εξαιρετικά επαγγελματικό, αντιμετωπίζοντάς τον ως ένα στοίχημα επιβίωσης για τις μικροοικονομίες των νησιών μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις συνέπειές της στο εισοδηματικό επίπεδο του μέσου νησιώτη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος ενώ υπογράμμισε ότι   ο τρόπος που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον τομέα του τουρισμού, αποτελεί αποτύπωση της ιεράρχησης και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, σε μια εποχή δύσκολη δημοσιονομικά. «Διανύουμε μια εποχή που δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι κάποιες εκατοντάδες κυβικά μπετόν λιγότερα, θα μας δώσουν ην δυνατότητα για πρωτοβουλίες και δράσεις που θα επιφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη διαρκείας για τα νησιά μας» ανέφερε.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το CNN περιλαμβάνει την παραγωγή των spot για την καμπάνια και την προβολή των νησιών τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Ολοκληρώνεται στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για την συνέχιση της και το 2016.

Κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού

Ως μια καλή είδηση για το Νότιο Αιγαίο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης την δέσμευση του ιδίου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους, εντός του 2016,  το ποσό των 62 εκατ. ευρώ όπου υπολογίζεται το έλλειμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το τρέχον ΕΣΠΑ, λόγω της ολοκλήρωσης του Προγράμματος χωρίς το σκέλος της εθνικής συμμετοχής. Η μόνη προϋπόθεση που τέθηκε από τον πρωθυπουργό είναι, ως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι φορείς υλοποίησης του Προγράμματος να καταβάλουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ώστε το χρηματοδοτικό κενό να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. 

Συμμαχίες στη μάχη για τον Στόχο ΙΙ

Το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω της κατάταξής της στον Στόχο ΙΙ ετέθη από τον κ. Χατζημάρκο  στην 43η Γενική Συνέλευση της CRPM που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία, ως «προλείανση» του εδάφους για την μεγάλη πολιτική μάχη που θα δώσει ο Περιφερειάρχης εντός του 2016, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χατζημάρκος  παρουσίασε για μια ακόμη φορά τα επιχειρήματα της Περιφέρειας και αναζήτησε συμμαχίες σε επίπεδο ευρωπαϊκών περιφερειών προκειμένου να υπάρξει μια νέα πολιτική από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά το μοναδικό κριτήριο που υπάρχει  σήμερα για την κατάταξη των Περιφερειών και είναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.  « Ήδη έχουμε συμμάχους σημαντικές χώρες και σημαντικές Περιφέρειες σε αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, που έγινε δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής, η επόμενη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων της CRPM θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, το δεύτερο τρίμηνο 2016, με πιθανότερη περίοδο τις αρχές Μαΐου.

Σε λειτουργία το Φράγμα Γαδουρά

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε τεθεί σε λειτουργία το Φράγμα Γαδουρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι, την προσεχή Παρασκευή με Σάββατο, οι δεξαμενές στην περιοχή Κοσκινού που υδροδοτούν την πόλη της Ρόδου, να τροφοδοτηθούν με νερό από το Φράγμα Γαδουρά, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στο Νότιο Αιγαίο. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι τόσο από πλευράς Περιφέρειας όσο και από πλευράς ΔΕΥΑΡ, έγινε ότι έπρεπε να γίνει προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι διαχειριστής του Φράγματος για ένα διάστημα 2,5 περίπου ετών θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο Τολέδο για την Έκθεση του Ν. Φλώρου

Ο Περιφερειάρχης αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για το Τολέδο όπου θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη Νίκου Φλώρου, «Αφιέρωμα στον Γρέκο – Από το σκοτάδι στο φως». Η Έκθεση μεταφέρεται στο Τολέδο, στο Μουσείο Ελ Γκρέκο, δίπλα στα αυθεντικά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου,  μετά από την παραμονή της επί ένα μήνα στη Ρόδο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Επόμενος σταθμός της θα είναι η Ρωσία, στο πλαίσιο του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Την Έκθεση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Μουσείο Ελ Γκρέκο.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει για τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αναλυτικό πρόγραμμα διακοπών και οδηγίες ασφάλειας για τους πολίτες.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα