Tο blog της ΤUI προτείνει τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσει ο ξένος επισκέπτης στην Ελλάδα.
Ταξίδι σε άλλη χώρα σημαίνει ταξίδι στις γεύσεις, τα χρώματα και τις μυρωδιές της. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει ο επισκέπτης τον προορισμό του, να αισθανθεί και να αφουγκραστεί την ιδιοσυγκρασία των ντόπιων και να γίνει ένα μαζί τους, είναι μέσω της κουζίνας τους. Κι αν ο έρωτας περνάει κατ’ αρχήν από το στομάχι κι έπειτα από τις παραλίες, τα αξιοθέατα και τα λατρεμένα τοπία της χώρας, τότε γίνεται κατανοητό γιατί bloggers που γράφουν στο blog της TUI ερωτεύτηκαν πρωτίστως την Ελλάδα και προτείνουν τα εδέσματα που κανείς δεν θα έπρεπε να παραλείψει να σημειώσει στους χάρτες των γεύσεων.
Πράγματι, οι διακοπές δεν είναι μόνο η φυγή από την καθημερινότητα αλλά και η ανακάλυψη νέων πολιτισμών, ηθών και εθίμων. Επομένως, η δοκιμή των παραδοσιακών πιάτων και ποτών μιας χώρας, καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του τριπτύχου.
Η αυλαία των γευστικών προτάσεων όπως αποτυπώνεται στο blog της TUI ανοίγει με το τζατζίκι, το τυπικό ελληνικό πιάτο με το γιαούρτι, το σκόρδο και το αγγούρι, παγκοσμίως γνωστό πλέον αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Τα πιάτα που θα πρέπει να δοκιμάσει κανείς στην Ελλάδα σύμφωνα με τους bloggers είναι τόσα πολλά, που θα δύο γεύματα την ημέρα ίσως να μην είναι αρκετά..! Μουσακάς, γύρος, σουβλάκι, κεφτεδάκια, αρνάκι στη γάστρα, ντομάτες και πιπεριές γεμιστές, φέτα και ελιές, οι γεύσεις που προσφέρονται είναι ατέλειωτες. Ωστόσο, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για τους λάτρεις των λαχανικών, όπως είναι η διάσημη χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ελιές – και τα δύο παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα.
Η φέτα μάλιστα, η οποία έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, μπορεί να ονομάζεται φέτα μόνο αν προέρχεται από γάλα που παράγεται από ντόπια πρόβαλα. Μία ακόμη συμβουλή των bloggers προς τους ταξιδιώτες είναι να δοκιμάσουν τις λιαστές ντομάτες Σαντορίνης, το ούζο, το σουβλάκι και τα καλιτσούνια. Πρόσφατα άλλωστε, στα ξενοδοχεία της TUI MAGIC LIFE εντάχθηκε το ειδικό εστιατόριο «Ταβέρνα», που στόχο έχει να σαγηνεύσει τον επισκέπτη με τη γενικότερη φιλοσοφία της ελληνικής ευχαρίστησης, η οποία περιλαμβάνει την τοπική κουζίνα αλλά και την ελληνική μουσική.
Συμπληρώνοντας την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα, στην ίδια φιλοσοφία κινούνται και τα καινούρια “Bodega” στην Ισπανία όπου εκτός από αυθεντικό ισπανικό φαγητό δημιουργείται και το ανάλογο περιβάλλον, το εστιατόριο “Sofra” στην Αίγυπτο και οι αντίστοιχες κουζίνες στην Τυνησία και στην Τουρκία.
Πίτσα, μπρουσκέτες, ζυμαρικά και παρμεζάνα είναι οι βασίλισσες των γεύσεων στην Ιταλία, το εθνικό πιάτο Σακκούκα θεωρείται κορυφαίο στο Ισραήλ, φυσικά τάπας στην Ισπανία και μπακλαβάς στην Τουρκία.
Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα εδέσματα της κάθε χώρας, ο ταξιδιώτης που προάγεται πλέον σε γευσιγνώστης, μπορεί να ολοκληρώσει τη γευστική του εμπειρία δοκιμάζοντας πέντε πλήρη γεύματα των διαφορετικών χωρών στο “The Flavour”.
Πληροφορίες: tornosnews.gr