Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΗ ΠΝΑΙ πάει Ντίσελντορφ (2-4/09) αλλά χωρίς τη Νάξο

Η ΠΝΑΙ πάει Ντίσελντορφ (2-4/09) αλλά χωρίς τη Νάξο

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Tour Natur 2016» στο Ντίσελντορφ με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό και από τις Κυκλάδες δίνουν το παρών: Άνδρος, Τήνος, Σέριφος, Μήλος, Σίφνος και Αμοργός. Και οι Ναξιώτες; Ελα μωρέ… 

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην “TourNatur 2016”, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας, πού θα διεξαχθεί το διάστημα από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ. Η εν λόγω έκθεση προσελκύει επισκέπτες από τη Γερμανία και γενικότερα από την κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία (hiking & trekking) και με αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Αναμένονται συγκεκριμένα περισσότερα από 40.000 επισκέπτες στη φετινή διοργάνωση, οι οποίοι αναζητούν νέους προορισμούς ανά τον κόσμο (πέρα από τους καθιερωμένους σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κλπ) όπου μπορούν να ασκήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τις αθλητικές δραστηριότητες που επιθυμούν.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, η παρουσία στην “TourNatur” αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθιερωθούν τα νησιά στη συνείδηση του Ευρωπαϊκού κοινού ως προορισμοί οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν επάξια το μερίδιο τους από τους εν δυνάμει επισκέπτες που αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Σημειώνεται ότι τα νησιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα πάρουν μέρος στην “TourNatur 2016” είναι η Ρόδος, η Κάλυμνος και η Αστυπάλαια από τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης η Άνδρος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Σίφνος και η Αμοργός από τις Κυκλάδες. Όλα αυτά τα νησιά παρέχουν μοναδικές δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες, διαθέτουν εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία και ιδανικά αναρριχητικά πεδία, ενώ σε συνδυασμό με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές τους, μπορούν να μαγέψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μέσα και από B2Β συναντήσεις με σημαντικούς tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού, το κάθε νησί θα έχει την δυνατότητα να προβάλει το ιδιαίτερο του τουριστικό προϊόν.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει ότι είναι βασικός στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ανάδειξη των ιδιαίτερων γνωρισμάτων του κάθε νησιού και η ανάπτυξη-προώθηση των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.

«Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στη γερμανική αγορά και όχι μόνο από άτομα όλων των ηλικιών. Αυτή την τάση την έχουμε διακρίνει έγκαιρα και εργαζόμαστε μεθοδικά έτσι ώστε να κάνουμε γνωστές στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, τις εναλλακτικές-ειδικές μορφές τουρισμού που υπάρχουν σε όλα τα νησιά μας», δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Παπαβασιλείου.

Δελτίο Τύπου Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία