Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΗ περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωταθλητής του Ελληνικού τουρισμού (video)

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωταθλητής του Ελληνικού τουρισμού (video)

|

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης του ΙΤΕΠ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην πρώτη θέση στις υποδομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, διαθέτοντας 2.068 μονάδες και 99.700 δωμάτια,  σε 5 αστέρων ξενοδοχεία, τα οποία ανέρχονται σε 144, όσο και σε αριθμό εργαζομένων, που άγγιξαν τις 35.915 το 2016.

Η στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής του Νοτίου Αιγαίου να εργαστεί πάνω στον Τουρισμό με όρους που αρμόζουν σ’ έναν πρωταθλητή, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επιβραβεύεται με τον πιο επίσημο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο.

Τόσο τα στοιχεία της ετήσιας μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα, όσο και οι δηλώσεις του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργου Τσακίρη, που συνόδευσαν την παρουσίαση της μελέτης, αναγορεύουν το Νότιο Αιγαίο σε πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς δείκτες, που αποτυπώνουν την ισχυρή επίδραση του Νοτίου Αιγαίου στο συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας. 

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάζοντας τη μελέτη, τόνισε ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί τον πρωταθλητή σε πολλές κατηγορίες του ξενοδοχειακού προϊόντος της χώρας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης του ΙΤΕΠ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην πρώτη θέση στις υποδομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, διαθέτοντας 2.068 μονάδες και 99.700 δωμάτια,  σε 5 αστέρων ξενοδοχεία, τα οποία ανέρχονται σε 144, όσο και σε αριθμό εργαζομένων, που άγγιξαν τις 35.915 το 2016.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν τα υψηλά στάνταρτς των ξενοδοχειακών υποδομών του Νοτίου Αιγαίου και το αντιστοίχως υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Αποτυπώνουν την μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική των νησιών μας αλλά και την ανάγκη η Πολιτεία, αντί να δημιουργεί συνθήκες που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος μας, αντί να δημιουργεί επενδυτικά αντικίνητρα και προσκόμματα, να στηρίξει τους επαγγελματίες του τουρισμού, εκείνους που ακόμη σε στους πιο δύσκολους καιρούς της εγχώριας αλλά και της διεθνούς οικονομικής  ύφεσης, γνωρίζουν άριστα πως να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να γίνονται οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, να γίνονται η θετική εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Η Περιφερειακή Αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, διαμόρφωσε την τουριστική στρατηγική της στον τουρισμό, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά το Νότιο Αιγαίο ως αυτό που πραγματικά είναι: ο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού. Η απόλυτη συναίσθηση των χαρακτηριστικών, των μεγεθών και των δυνατοτήτων του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, διαμόρφωσαν το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια, με εξαιρετική επιτυχία και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε. Με εξωστρέφεια, με συνέπεια, με σοβαρότητα, αλλά κυρίως  με σχέδιο, διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει στους ανθρώπους του τουρισμού, από όποια θέση υπηρετούν τον βασικό αιμοδότη της οικονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της χώρας, να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: πρωταθλητισμό!
 

Ολόκληρη η μελέτη εδώ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)