Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΤο Harper's Bazaar προτείνει εννέα ελληνικά νησιά

Το Harper’s Bazaar προτείνει εννέα ελληνικά νησιά

|

Η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Μύκονος, η Ιθάκη, η Άνδρος και η Ζάκυνθος, είναι τα εννιά ελληνικά νησιά που επέλεξε το βρετανικό Harper’s Bazaar

Ποιο νησί θεωρεί η βρετανική ιστοσελίδα ότι έχει τις καλύτερες παραλίες – Ποιο προτείνει για το φαγητό του, ποιο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές και ποιο είναι το ενδεδειγμένο για σύντομες διακοπές

Η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Μύκονος, η Ιθάκη, η Άνδρος και η Ζάκυνθος, είναι τα εννιά ελληνικά νησιά που επέλεξε το βρετανικό Harper’s Bazaar να συστήσει στους αναγνώστες του για τις διακοπές τους. Το κάθε νησί είναι ξεχωριστό για κάποιο λόγο, είτε για το καλό φαγητό, είτε για τα αξιοθέατα, είτε για την ιστορία του.

1. Σαντορίνη. Το ελληνικό νησί με την καλύτερη θέα. Το ηφαιστειογενές νησί για το οποίο οι ντόπιοι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι η χαμένη Ατλαντίδα. Παραλίες με σκουρόχρωμη άμμο, γραφικά χωριά και η καλύτερη θέα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Μεσόγειο, γνωστό νησί και για το μαγικό του ηλιοβασίλεμα.

2. Κρήτη. Το καλύτερο φαγητό. Εδώ ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις μυρωδιές από λαχταριστά σύκα, νόστιμα φιστίκια, ελιές, ντομάτες και πιπεριές, που παράγει η κρητική γη και υπάρχουν σε όλα τα μενού των εστιατορίων. Το καλύτερο φαγητό θα το βρει ο επισκέπτης που θα αναζητήσει τις μικρές γραφικές ταβέρνες, εκεί που τρώει και ο ντόπιος πληθυσμός.

3. Κέρκυρα. Το ιδανικό νησί για οικογενειακές διακοπές. Παρόλο που το νησί είναι γνωστό στην βρετανική αγορά για τα «οργανωμένα πακέτα διακοπών», εν τούτοις δεν έχει χάσει το τοπικό στοιχείο που το καθιστά ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές, ενώ η νόστιμη ντόπια κουζίνα και οι φιλόξενοι κάτοικοι είναι πάντα στα «συν» του νησιού.

4. Αστυπάλαια. Το νησί που ταιριάζει σε όσους αγαπούν την απλότητα. Ένα μικρό νησί, καθόλου τουριστικό με την εμπορική έννοια του όρου, διατηρεί τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Μικρά άσπρα σπίτια με γαλάζια παράθυρα και ένα καταπληκτικό Ενετικό κάστρο, κάνουν την Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, «ακαταμάχητη» για την απλότητά της!

5. Ρόδος. Εδώ η Ιστορία είναι παντού. Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων είναι γνωστή για τα ιστορικά μνημεία της, η Παλιά Πόλη με το Κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών και τα μουσεία του νησιού θα αποζημιώσουν τους λάτρεις της Ιστορίας, ενώ ένα σύντομο ταξίδι στην γειτονική Λίνδο, θα ενθουσιάσει εκείνους που αγαπούν τους αρχαιολογικούς χώρους.

6. Μύκονος. Το σωστό μέρος για όσους αγαπούν το ξενύχτι! Το πανέμορφο νησί είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των πάρτι και της νυχτερινής ζωής. Το Caprice bar είναι το μέρος με την όμορφη θέα για να πιει κανείς το ποτό του και να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

7. Ιθάκη. Για σύντομες διακοπές. Το μικρό νησί του Οδυσσέα, περιγράφεται και ως «μικρή Κεφαλονιά», αφού είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και είναι εύκολο να το εξερευνήσει ο επισκέπτης που έχει λίγο χρόνο στην διάθεσή του. Μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες οι τουρίστες θα περιηγηθούν στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού και σε άλλες μικρότερες όμορφες πόλεις, όπως το Κιόνι, οι Φρίκες και ο Σταυρός.

8. Άνδρος. Ιδανικό νησί για εκείνους που αγαπούν το περπάτημα, με μικρούς καταρράκτες, που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων, διαθέτει πολλά μονοπάτια για περπάτημα. Τα μονοπάτια ξεκινούν από την ακτή και περνούν μέσα από μικρά γραφικά χωριά του νησιού. 

9. Ζάκυνθος. Έχει τις καλύτερες παραλίες. Η βρετανική ιστοσελίδα αναφέρεται στην δημοφιλή παραλία «Ναυάγιο», που ο επισκέπτης μπορεί να πάει μόνο μέσω θαλάσσης, συνήθως με καΐκι. Η βρετανική ιστοσελίδα κάνει λόγο και για την παραλία «Γέρακα», στην οποία κάποιοι τυχεροί μπορεί να συναντήσουν και τις «διάσημες» χελώνες καρέτα – καρέτα, αφού η παραλία είναι μία από τις πολλές του νησιού, όπου οι χελώνες επιλέγουν για να γεννήσουν τα αβγά τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.