Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΓαλλία: Η Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για το 2021

Γαλλία: Η Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για το 2021

|

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως το πρώτο εξάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της L’ Εcho Touristique και της Orchestra για τον μήνα Ιούλιο, η Ελλάδα για πρώτη φορά κατατάσσεται συνολικά στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα τουριστικά πρακτορεία της Γαλλίας, ξεπερνώντας ακόμη και τις πωλήσεις διακοπών στην ίδια τη Γαλλία. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως το πρώτο εξάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οσον αφορά τη γαλλική αγορά, που επιδεικνύει ιδιαίτερη δυναμική, αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις διακοπών σε ελληνικούς προορισμούς για τον Ιούλιο 2021 σημείωσαν αύξηση 10% σε σχέση με τις πωλήσεις του ίδιου μήνα το 2019, ενώ οι πωλήσεις στη Γαλλία για διακοπές σε βασικές ανταγωνιστικές της Ελλάδας χώρες διαμορφώθηκαν ως εξής: Ισπανία 0%, Ιταλία -52%, Τουρκία -72%, Τυνησία -91% και Πορτογαλία -75%. 

Καλύτερα και από το 2019

Οι πωλήσεις για διακοπές εσωτερικού τουρισμού εντός Γαλλίας σημείωσαν αύξηση 13% την ίδια περίοδο, το σύνολο όμως αυτών ήταν χαμηλότερο των αντίστοιχων πωλήσεων για την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τους δύο προηγούμενους μήνες, Μάιο και Ιούνιο, σύμφωνα με το ίδιο βαρόμετρο, η Ελλάδα ήταν ο πρώτος προορισμός εξωτερικού σε πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 –τελευταίας χρονιάς κατά την οποία ο τουρισμός λειτούργησε ανεπηρέαστος από την πανδημία– η Γαλλία βρισκόταν στην τέταρτη θέση όσον αφορά τα μερίδια αγοράς και ειδικότερα ως ποσοστό των εσόδων του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Ειδικότερα κατείχε ποσοστό 6,1% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων (που διαμορφώθηκαν το 2019 στα 18,2 δισ.), ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες με ποσοστό 6,6%.

Στις πρώτες δύο θέσεις το 2019 βρίσκονταν η Γερμανία με μερίδιο 18,9% και το Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο 12,4%. Φέτος τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η Γαλλία βρέθηκε στην τέταρτη θέση από πλευράς αφίξεων, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 51% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 1,108 δισ. ευρώ. 

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 20,4% και διαμορφώθηκε σε 1,733 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 2,178 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 15,4%, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών μειώθηκε κατά 59,1%. Για το ίδιο διάστημα η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 131,5% και διαμορφώθηκε σε 342 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 267,3%, σε 128 χιλ. ταξιδιώτες.

Αναφορικά με τις χώρες εκτός Ε.Ε.-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 22,8% και διαμορφώθηκε σε 90 χιλ. ταξιδιώτες και αυτή από τις ΗΠΑ κατά 55,4%, σε 38 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 82,4% και διαμορφώθηκε σε 4 χιλ. ταξιδιώτες.

Εκρηξη τον Ιούνιο

Μόνο κατά τον Ιούνιο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση διαμορφώθηκε σε 1,069 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 317,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων τον μήνα αυτό αυξήθηκε κατά 2.845,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών μειώθηκε κατά 0,7%. Ετσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 851,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. 

Με πληροφορίες από την Kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καπετάν Μήτσος Σκοπελίτης: Ο θρύλος των Μικρών Κυκλάδων που ένωνε θάλασσες και καρδιές

Μια ζωή με τα χέρια στο τιμόνι και την ψυχή του δοσμένη στα νησιά – Ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ τη φουρτούνα και έγινε σύμβολο αγάπης και προσφοράς για τους νησιώτες

Το ζητήσατε… το επαναλαμβάνουν – Εργαστήριο καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» (video)

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Ιουλίου, το εργαστήριο καλαθοπλεκτικής διοργανώνεται ξανά στις 9 & 10 Αυγούστου 2025, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά μια παραδοσιακή τέχνη της Σαντορίνης

«Δεν μεγαλώσαμε παίζοντας»: Μνήμες από τις στοές της Σερίφου

Παιδιά που μπήκαν στις «στοές του θανάτου» για να ζήσουν. Μεταλλωρύχοι που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια με αίμα. Μαρτυρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και ο Νίκος Μπελαβίλας ζωντανεύουν την ιστορία της Σερίφου

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» – Η Νάξος γίνεται μια χορευτική αλυσίδα!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ενώσουν τα βήματά τους στον παραδοσιακό Συρτό, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Δεν κάνω πίσω στην αυτοδυναμία»

Ο Πρωθυπουργός μιλά εφ’ όλης της ύλης στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» για την πολιτική, την οικονομία, τα σκάνδαλα, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.