Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕρχεται το Νational Geographic στη Νάξο

Ερχεται το Νational Geographic στη Νάξο

|

Χαμόγελα και αισιοδοξία από την πλευρά των εκπροσώπων της Νάξου στην διεθνή Εκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2017 όπου έρχονται με σημαντικές συμφωνίες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου 

Τελικά αξίζει ή όχι να πηγαίνουμε στις διεθνείς εκθέσεις; Μέχρι πέρυσι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν ήθελε ούτε να …ακούσει. Και φέτος, είδαμε τη μία αποστολή μετά την άλλη… Μόνο στο Μαϊάμι δεν πήγαμε γιατί δεν έχουμε κρουαζιέρα. Εάν είχαμε όμως; Ο Δήμαρχος στη Μόσχα, μέλος της τουριστικής Επιτροπής σε Βερολίνο, Παρίσι και ο Έπαρχος από το Βερολίνο στην Νέα Υόρκη…. Και τα αποτελέσματα; Αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή την ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης ΜΙΤΤ 2017 «Τα αποτελέσματα των επαφών και οι συναντήσεις που έγιναν στη Μόσχα άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, καθώς η απήχηση των 5 νησιών του Δήμου μας στο ρωσικό κοινό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη». Μάλιστα… Και το ερώτημα παραμένει: «Γιατί δεν πηγαίναμε τα προηγούμενα χρόνια;»

Τι πετύχαμε στην Μόσχα; Πολύ απλά να έρθει στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες αποστολή για το Νational Geographic, όπως και τεσσάρων Global Tour Operator που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά.  Εάν δεν είχαμε πάει, και απλά στέλναμε φυλλάδια, δεν θα είχαμε αυτή την ανταπόκριση… Απλά πράγματα…

Ας διαβάσουμε αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα «Παρουσία της Νάξου στην 24η Διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ»

«Ολοκληρώθηκε χθες η 24η Διεθνής έκθεση ΜΙΤΤ, στη Μόσχα, στην οποία δυναμική παρουσία είχε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα αποτελέσματα των επαφών και οι συναντήσεις που έγιναν στη Μόσχα άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, καθώς η απήχηση των 5 νησιών του Δήμου μας στο ρωσικό κοινό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Σε συνάντηση της Ναξιακής αποστολής με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ Ρωσίας, παρουσία του διευθυντή του ΕΟΤ κ. Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης προσκάλεσαν και κατάφεραν να επιτύχουν μία ακόμα δημοσιογραφική αποστολή, αυτή τη φορά από το Νational Geographic. Επίσης, προγραμματίστηκε επίσκεψη στη Νάξο τεσσάρων Global Tour Operator που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά.

Τέλος, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μεμονωμένων ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν το περίπτερο όπου προβάλλονταν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες, νησιά που αποτελούν μια νέα πρόταση για τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στις Κυκλάδες, αφού υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από την Αθήνα η την Κρήτη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, με την επιστροφή του στη Νάξο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Naxos Summer Camp 2025: Καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, παιχνίδι και νέες εμπειρίες!

Από 30 Ιουνίου στον Άη Γιώργη – Κολύμβηση, survivor games, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, χορός και πολύ γέλιο για παιδιά 4-14 ετών!

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.