Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕπιλέγουν Μύκονο και Σαντορίνη

Επιλέγουν Μύκονο και Σαντορίνη

|

Και οι Αυστριακοί επιμένουν Ελλάδα. Η χώρα μας και δη τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως οι Κυκλάδες αποτελούν τον αγαπημένο προορισμό για μία ακόμη χρονιά των Αυστριακών, οι οποίοι αποδεικνύονται και οι πλέον φανατικοί οπαδοί της Ελλάδος όσον αφορά τον τουρισμό και την καλοκαιρινή περίοδο. Και μάλιστα, επιλέγουν ως χώρους παραθερισμού τα νησιά των Κυκλάδων και δη Σαντορίνη και Μύκονο.

Αυτό είναι το ρεζουμέ από το τελευταίο άρθρο του κορυφαίου αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «News» και στο ειδικό ένθετό του «Ταξίδια» όπου αφιερώνει πέντε σελίδες για την Ελλάδα αναφέροντας στο εισαγωγικό του σημείο ανάμεσα στα άλλα “Καλοκαιρινή αύρα αντί οικονομικής κρίσης, η Μύκονος και η Σαντορίνη θα κατακλυστούν και πάλι τον Ιούλιο και Αύγουστο από τουρίστες, αλλά όποιος θέλει να γνωρίσει τις ήσυχες πλευρές των κλασικών Κυκλάδων, θα ήταν καλύτερο να βρεθεί εκεί νωρίτερα»,
Στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται πως με τις απευθείας πτήσεις των δύο αυστριακών αυστριακών αεροπορικών εταιρειών “AUA” και “Niki” προς τη Μύκονο, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η μετάβαση στα δύο νησιά. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη Μύκονο, με τα 88 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και τις 200 παραλίες της, η θάλασσα απέχει μόλις δέκα λεπτά της ώρας από το αεροδρόμιο και το μόνο που έχει να επιλέξει ο επισκέπτης είναι ανάμεσα στα δύο «πρόσωπα» του νησιού, από τη μια εκείνο των πάρτι και από την άλλη το ρομαντικό. Στη συνέχεια, περιγράφονται οι γνωστότερες παραλίες του νησιού, εκείνες που συγκεντρώνουν πολλούς νέους από τα πέρατα του κόσμου, όπως και οι άλλες που προσφέρονται για ξεκούραση και ηρεμία, όπως του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Άννας.
Στο μέρος του αφιερώματος που αφορά στη Σαντορίνη σημειώνεται, ότι αυτό το νησί που είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδας θεωρείται από πολλούς, ότι αποτελεί τμήμα της αρχαίας Ατλαντίδας, συγκεντρώνοντας από τα μέσα Ιουνίου τις ιδιωτικές θαλαμηγούς, τους θαυμαστές των πάρτι, τους νέους που γιορτάζουν εκεί την αποφοίτησή τους, ή εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τη ρομαντική πλευρά του νησιού. Γίνεται επίσης περιγραφή των δυνατοτήτων που έχει ο επισκέπτης και τονίζεται πως για να απολαύσει κάποιος καλύτερα τις ομορφιές της Σαντορίνης είναι προτιμότερο να την επισκεφθεί πριν από τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο, καθώς οι Κυκλάδες προσφέρονται για κολύμπι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με διάφορες προτάσεις για τον επισκέπτη ως προς την πρόσβαση των δύο νησιών, τη διαμονή, το φαγητό, τις εκδηλώσεις, αλλά και τις δυνατότητες για εκδρομές, όπως, για παράδειγμα, στη γειτονική Δήλο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Περιοδεία Γιάννη Αγγέλου — Συναγερμός για υποστελέχωση, μπλακάουτ και κατάρρευση παραγωγής

Από τον Συνεταιρισμό έως τον ΔΕΔΔΗΕ και το Κέντρο Υγείας: τι κατέγραψε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ποια μέτρα ζητά.

Τήνος: «Σπίτι μόνο Δευτέρα–Παρασκευή»: το αδιέξοδο στέγασης για τους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες (video)

Η περίπτωση της νηπιαγωγού στην Τήνο που ξενοικιάζεται τα Σαββατοκύριακα αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την κρίση κατοικίας στα νησιά (video)

Σαντορίνη, τρύγος 2025: Πέρα από τους αριθμούς, το Ασύρτικο αντιστέκεται

Χρονολόγιο, κλίμα και πρώτες ενδείξεις από τις δεξαμενές της Santo Wines∙ μια δύσκολη χρονιά που «γράφει» κρασιά έντασης, οξύτητας και ορυκτότητας.

Σαντορίνη: Το 3ο “The Luxury Side of Greece” φέρνει τη Randi Zuckerberg

Στις 18–19 Οκτωβρίου 2025, στο Petros Nomikos Conference Center, κορυφαίοι decision makers συζητούν καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακή αφήγηση στον πολυτελή τουρισμό.

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ: Φαβορί η «Γηραιά Κυρία»· αξίζει ο άσος στο 2.05

Πρεμιέρα League Phase του Champions League με μεγάλο ζευγάρι στο Τορίνο (22:00) — φόρμα, δεδομένα και επιλογές με υπενθύμιση «Παίζουμε Υπεύθυνα».

Νέος Κ.Ο.Κ.: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση. Στο στόχαστρο όσοι κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και πρόστιμα έως 2.000€ για τους παραβάτες, με στόχο τον σεβασμό στην προσβασιμότητα.

Νάξος: Καλοκαιρινές βραδιές Π.Ε.ΔΑΝ στη Βρύση Δανακού — Ζερβουδάκης & «Το μυστήριο της γύρης»

Η Πολιτισμική Εταιρεία Δανακού συνέχισε την παράδοση με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για τη στήριξη.

Serifos Sunset Race: Για 7η χρονιά αθλητισμός και φύση σε αρμονία

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η Σέριφος φιλοξένησε για 7η χρονιά μια γιορτή τρεξίματος και περιβαλλοντικής δράσης

Η Ολομέλεια του ΕΚ υιοθέτησε τις τροπολογίες Κουντουρά για δίκαιη μετάβαση, στεγαστική κρίση, ειδικές ρυθμίσεις για τα νησιά

Ενισχυμένη στήριξη σε νησιωτικές και μεταβατικές περιοχές, προσιτή στέγη για όλους και στήριξη βιώσιμου τουρισμού. Σφοδρή κριτική στην Κομισιόν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μετά το 2027.

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2025: Drone Light Show στην καλντέρα & δύο μεγάλες συναυλίες το Σάββατο (20/9)

Η εμβληματική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης επιστρέφει με φωτισμένα drones πάνω από το Ηφαίστειο και μουσικές βραδιές στη Μητρόπολη και στο Santo Wines.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική