Μέσω του TripAdvisor αναδείχτηκαν οι δέκα κορυφαίες χώρες για το 2014 και η Ελλάδα κατακτά θέση ανάμεσά τους.
Τα χαμόγελα των επιχειρηματιών που εμπλέκονται με τον Τουρισμό στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει για τα καλά στα πρόσωπά τους καθώς οι ξένοι δείχνουν να εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατακτά μια θέση στο παγκόσμιο ‘Top 10’ των ονειρεμένων προορισμών, σύμφωνα με το Trip Barometer 2014, τη μεγαλύτερη έρευνα ταξιδιωτών και διαμονής στον κόσμο. Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της κορυφαίας ταξιδιωτικής ιστοσελίδας ΤripΑdvisor και τα αποτελέσματα προέκυψαν μέσα από 50.637 συνεντεύξεις ανθρώπων από χώρες όλου του κόσμου. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν ποιες χώρες θα ήθελαν να επισκεφθούν εντός των επόμενων 24 μηνών απαντώντας αδέσμευτοι από οικονομικά κριτήρια. Η Αυστραλία και η Ιταλία βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με επόμενους προορισμούς στη σειρά τις Η.Π.Α, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Καραϊβική, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ελβετία.
Αγαπημένος
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η Ευρώπη είναι στο σύνολό της ο πιο δελεαστικός και αγαπημένος προορισμός, αλλά ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας για τους Ισπανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ιταλούς τους Έλληνες και τους Τούρκους. Οι περίπου 10.000 Αμερικανοί που ρωτήθηκαν σχετικά με τους ονειρεμένους τους προορισμούς ανέδειξαν πρώτη την Ιταλία, με την Αυστραλία και την Ιρλανδία να ακολουθούν. Οι επόμενες προτιμήσεις τους ήταν κατά σειρά η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Καραϊβική, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ελβετία. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα των Αργεντινών.
*Η έρευνα TripAdvisor / The TripBarometer διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos και σκοπό έχει να αναδείξει τις περιφερειακές και παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια. Η μελέτη αποκαλύπτει τις αλλαγές στα σχέδια των καταναλωτικών δαπανών και τις συμπεριφορές στο σχεδιασμό και τις συνήθειες των ταξιδιωτών διαφόρων ηλικιών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2014.