Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα - Θεοχάρης: Με ...υγειονομικό διαβατήριο η έλευση των επισκεπτών στη χώρα...

Ελλάδα – Θεοχάρης: Με …υγειονομικό διαβατήριο η έλευση των επισκεπτών στη χώρα μας

|

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην τουριστική σεζόν που έρχεται, τις προοπτικές να φτάσει έως το Νοέμβριο αλλά και για το “υγειονομικό διαβατήριο” που όπως φαίνεται θα κάνει θραύση 

Τουριστική σεζόν τριών μηνών με προοπτική επέκτασης για δύο ακόμη (έως το Νοέμβριο), το .. υγειονομικό διαβατήριο που μπαίνει στη ζωή μας αλλά και η οικονομική ενίσχυση στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο τουρισμό… Τα θέματα αναφοράς από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μέωα από τηλεοπτική παρέμβαση στην εκπομπή “Αταίριστοι” του ΣΚΑΪ… Εκεί όπου περιέγραψε τους άξονες για την επανεκκίνηση του τουρισμού, δήλωσε ότι πρώτον είναι η ασφάλεια και για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τους τουρίστες, η οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις και οι έξυπνες κινήσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, (όπως το Greece from Home)

Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, όπως τόνισε, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας, ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος , θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος. Βέβαια συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοΪού.

Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το “υγειονομικό διαβατήριο”, όπως ανάφερε ο υπουργός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία “ασφαλούς εισόδου”, όπως είπε. Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε, ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρθηκε.

Ο υπουργός αφού ανέφερε, ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς εφέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%, συμπλήρωσε ότι οι ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα. Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, υπό το πρίσμα των “νέων πραγμάτων”.

Ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού οι οποίο εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και περιμένουν πως θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ. Τέλος στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού επισήμανε ότι έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κίνητρα για ενίσχυση του.

«Υπάρχουν μηνύματα από το Εξωτερικό όσον αφορά στον τουρισμό», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι από τις λίγες χώρες της Μεσογείου που εξέπεμψε θετική εικόνα σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού.

Περιγράφοντας τους άξονες για την επανεκκίνηση του τουρισμού, δήλωσε ότι πρώτον είναι η ασφάλεια και για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τους τουρίστες, η οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις και οι έξυπνες κινήσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, (όπως το Greece from Home)

Δήλωσε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να αναθερμανθούν τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, καθώς οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που θα εμπιστευτούν τη χώρα τους.

Πηγή: skai.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τρίποδες: Πίστη και παράδοση στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Παρεκκλήσι της οικογένειας Λαγογιάννη

Με τη συγκινητική παρουσία πλήθους πιστών και την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και ταπεινότητα ο Εσπερινός στη μνήμη της Αγίας, στο αφιερωμένο εκκλησάκι της οικογένειας Λαγογιάννη.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Αμοργός: Όχι στον διχασμό, ναι στην παράδοση – Σαφές μήνυμα ενότητας από τον Δήμο

Καθαρό μήνυμα από τον Δήμο Αμοργού μετά την ένταση στο πανηγύρι της Ψημένης: "Δεν έχουν θέση διχαστικά φαινόμενα στον πολιτισμό μας"

Τραγωδία στη Μύκονο: 34χρονος βρέθηκε νεκρός στην παραλία “Βίδα”

Άμεση κινητοποίηση του Λιμεναρχείου – Διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου – Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων