Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα: Οι Αυστριακοί δηλώνουν αγάπη και πίστη στα ελληνικά νησιά

Ελλάδα: Οι Αυστριακοί δηλώνουν αγάπη και πίστη στα ελληνικά νησιά

|

Από τη Ρόδο την περασμένη Κυριακή (31/03) ξεκίνησε η φετινή …απόβαση των Αυστριακών στα Ελληνικά νησιά – Η πρόβλεψη για αύξηση της τάξης του 10% με τους Αυστριακούς να αποδεικνύονται οι πλέον …πιστοί επισκέπτες της Ελλάδας 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών για το 2019 με βάση τον αριθμό πτήσεων για την Ελλάδα, που ξεπερνούν τις 15 εβδομαδιαίως από τα αεροδρόμια αυστριακών πόλεων. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων του Graz, Linz και Salzburg, οι οποίοι συμμετείχαν στα σεμινάρια προς διευθυντικά στελέχη τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών γραφείων, που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ εξωτερικού Αυστρίας, ενέργεια που υλοποιείται στο πλαίσιο της κεντρικής στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, για τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο.

Τα συνολικά μηνύματα από την Αυστρία είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς για το 2019 καταγράφεται 10% αύξηση στη ζήτηση κρατήσεων και μάλιστα σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης χρονιάς-ρεκόρ του 2018, οπότε αυξήθηκαν 21,3% οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στη χώρα μας.

Και η πρεμιέρα έγινε στη Ρόδο ακολουθώντας μία παράξενη ιεροτελεστία… Με την πτήση τσάρτερ OΕ 602 από Βιέννη, της αεροπορικής εταιρείας Lauda Motion, την  Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, ξεκίνησε για τη Ρόδο η φετινή τουριστική περίοδος. Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου στις 9:05 το πρωί, μεταφέροντας 100 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αυστριακοί, αλλά και Τσέχοι, Σλοβάκοι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Και την υποδοχή ήταν χορευτικό συγκρότημα του νησιού (βλ Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα») που πρόσφεραν όμορφες στιγμές στους επισκέπτες…  Παράλληλα, μέσω του Δήμου διανεμήθηκαν στους τουρίστες ενημερωτικό υλικό, αναμνηστικούς σελιδοδείκτες και δώρα, συσκευασίες που περιείχαν βότανα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και όμορφα στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά γλυκά, προσφορά της εταιρείας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo» και της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία Lauda Motion έχει εγκαινιάσει φέτος τη γραμμή Βιέννη – Ρόδος και θα έχει πτήσεις προς το νησί, δύο φορές την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Σε ότι αφορά τις άλλες αεροπορικές εταιρείες, αναμένεται να πυκνώσουν τις πτήσεις τους προς τη Ρόδο από τα μέσα Απριλίου.

Ο ΕΟΤ σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού με ποικίλους δίαυλους επικοινωνίας και συνεργειών, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον τουριστικό όμιλο Thomas Cook, σειρά σεμιναρίων αποκλειστικά για την Ελλάδα, στις πόλεις της Αυστρίας : Βιέννη, Graz, Linz, Salzburg, Leogang το διάστημα 19 -28 Μαρτίου 2019. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σκόπελος, Ν. Πελοπόννησος, Θάσος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Χαλκιδική) όπως επίσης και για το εύρος των ταξιδιωτικών εμπειριών, που προσφέρουν οι εν λόγω προορισμοί στους επισκέπτες τους.

Με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία ζήτησης για ολοκληρωμένες εμπειρίες θεματικού τουρισμού σε λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό προορισμούς της χώρας μας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας, προγραμματίζει επίσης τη συμμετοχή της σε σειρά σεμιναρίων του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, Austrian Airlines, που συνδέει κύρια αυστριακά αεροδρόμια απευθείας με 19 ελληνικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΕΟΤ προγραμματίζει ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων σε Βόλο- Πήλιο, Σκιάθο σε συνεργασία με την Austrian Airlines, σε Σάμο και Λέρο σε συνεργασία με την Aegean, σε Κάρπαθο, Αθήνα – Αργοσαρωνικό, Πάρο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, καθώς επίσης και σε Κρήτη και Ρόδο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την εφημερίδα “Ροδιακή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

SOS από ιστιοφόρο με δύο επιβάτες ανοιχτά της Σύρου – Επιχείρηση διάσωσης σε θάλασσα με 7 μποφόρ

Με σπασμένο κατάρτι και ισχυρούς ανέμους 6-7 μποφόρ, το ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου – Στο σημείο Super Puma, ρυμουλκά, ιδιωτικό σκάφος και το Blue Star Delos.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Δυτική Τουρκία – Αισθητός σε νησιά του Αιγαίου

Δόνηση με επίκεντρο την επαρχία Μπαλικεσίρ κοντά στην Κωνσταντινούπολη – Τρεις μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ – Τέσσερις τραυματίες και καταρρεύσεις κτιρίων

Φωτιά στη Λυχναφτιά Τήνου – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Από το απόγευμα της Κυριακής επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Τα θέματα της ατζέντας

Την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 12:00 η συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα – Από αθλητικά προγράμματα μέχρι καταφύγιο αδέσποτων και έργα υποδομών

Διπλό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών από την Αστυνομία Μυκόνου

Δύο επιχειρήσεις, πέντε συλλήψεις, κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων και χρημάτων – Πάνω από 240 μικροσυσκευασίες έτοιμες για διανομή

Η Νάξος στους δρόμους για την Ελεύθερη Παλαιστίνη – Συγκέντρωση και πορεία στην Απείρανθο

Σήμερα, Κυριακή 10 Αυγούστου, στις 20:00 στην Παναγία – Η Πρωτοβουλία Νάξου για την Παλαιστίνη καλεί σε μαζική συμμετοχή

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πανναξιακού ΑΟΚ

Για παιδιά 4-16 ετών – Προπονήσεις από 1η Σεπτεμβρίου με νέες παροχές και εκπλήξεις

Σίφνος: Πλοία γεμάτα, ρεκόρ επισκεψιμότητας και μήνυμα προσοχής στους δρόμους (video)

Κατάμεστα φτάνουν τα δρομολόγια στο νησί – Σημαντικές αφίξεις επιβατών και οχημάτων, σε πλήρη λειτουργία οι υπηρεσίες υποστήριξης

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς–Πάρος–Νάξος–Κουφονήσια–Κατάπολα για 6 & 13 Αυγούστου

Το “HIGHSPEED 4” θα εκτελέσει τα δρομολόγια του “HELLENIC HIGHSPEED” – Δείτε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης

Συρματόπλεγμα στην Πορτάρα: «Έκνομη ενέργεια» λέει ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός (video)

Αντιδράσεις για την πρόχειρη περίφραξη στο εμβληματικό μνημείο – Τι είπε ο Δήμαρχος στην εκπομπή του OPEN και ποια μέτρα ζητά να ληφθούν άμεσα. (video)