Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα - Γρηγόρης Τάσιος: "Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα...

Ελλάδα – Γρηγόρης Τάσιος: “Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα 20 δισ.ευρώ”

|

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ  υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα για τον τουρισμό και το ελληνικό ξενοδοχείο.

Τo ελληνικό ξενοδοχείο και ο τουρισμός για άλλη μια φορά «βάζουν πλάτη», σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, τονίζει σε άρθρο του στο Ποντίκι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ.Τάσιος υπογραμμίζει ότι είναι πιθανό φέτος τα τουριστικά έσοδα του 2019 και να φτάσουν τα 20 δισ.ευρώ.

Αναφέρει σχετικά:

“Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία, δεν είναι καθόλου λίγο εσύ να βάζεις μέσα στη χώρα ζεστά 15 δις ευρώ, με τις πιο μετριοπαθείς και προσγειωμένες εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν.

Είναι πολύ πιθανό, αν καταφέρουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν μέσα στο φθινόπωρο, τα τουριστικά έσοδα να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν το ρεκόρ του 2019 και να φτάσουν τα 20 δις ευρώ. Είναι ένα ρεαλιστικό πλέον ενδεχόμενο στο βαθμό που δεν μεσολαβήσει οποιοδήποτε δυσάρεστο απρόοπτο”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σπεύδει, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα για τον τουρισμό και το ελληνικό ξενοδοχείο.

“Μπορεί ο τουρισμός να δίνει μια ισχυρή τονωτική ένεση στα δημόσια ταμεία αλλά το τι θα μείνει στο ταμείο του ξενοδοχείου είναι άγνωστο”, αναφέρει. “Διότι ερχόμαστε από δυο συνεχόμενες χρονιές μεγάλων απωλειών, εξαιτίας της πανδημίας και μπαίνουμε σε μια σεζόν που ναι μεν υπάρχει υψηλή ζήτηση, αλλά ο πληθωρισμός έχει αυξήσει κατά 30% το κόστος ανά δωμάτιο-διανυκτέρευση και οι περισσότερες προαγορές είναι με τιμές του 2019”.

Οι λύσεις, που προτείνει ο κ.Τασιος:

“Λύσεις καθαρές: Ένα χωροταξικό που θα ορίζει με σαφήνεια που και τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί σωστά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λύσεις ορθολογικές: Η ανεξέλεγκτη βραχυχρόνια μίσθωση έχει «μπουκώσει» τη φέρουσα ικανότητα των προορισμών και απειλεί να τινάξει στον αέρα την τουριστική εικόνα της χώρας. Χρειάζεται ρύθμιση και κανόνες όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές χώρες του δυτικού κόσμου.

Λύσεις έξυπνες: Η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις περνάει μέσα από την επιδοτούμενη εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων για ίδια χρήση, όχι μόνο στις στέγες και τα παρακείμενα οικόπεδα αλλά ακόμη και σε απόσταση από την ξενοδοχειακή μονάδα, παράλληλα με τις κατάλληλες τεχνολογικές εφαρμογές αποθήκευσης και μεταφοράς.

Λύσεις για την κοινωνία: Ο προορισμός πρέπει πρώτα να εγγυάται την ποιότητα ζωής στους μονίμους κατοίκους του για να μπορεί να τη μοιράζεται και με τους επισκέπτες του. Αυτό σημαίνει υποδομές. Από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση μέχρι τα οδικά δίκτυα και τις παροχές ενέργειας”.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Μήλος στο «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ορυκτός πλούτος, σύρματα και ιστορίες του Αιγαίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ταξιδεύουν σήμερα στον ΣΚΑΪ στις 14:45 σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς των Κυκλάδων

Λιμενικό έργο ουσίας για την Ηρακλειά, ανακοίνωση του Έπαρχου Ι. Μαργαρίτη

Ο νέος προβλήτας πρυμνοδέτησης απαντά σε χρόνια ανάγκη και ενισχύει τη νησιωτική σύνδεση, ασφάλεια και λειτουργικότητα του λιμανιού

“Χωρίς Πυξίδα”: Επιστρέφει στην ΕΡΤ2 η ταξιδιωτική εκπομπή με Φραγκίσκο και Πλάκα

Γιάννης Φραγκίσκος και Πηνελόπη Πλάκα ξεκινούν νέα τηλεοπτική περιπλάνηση με 12 επεισόδια σε ελληνικούς προορισμούς – Σύντομα η πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX.

Keftikas: Σεφαραδίτικοι κεφτέδες με μαϊντανό και σάλτσα ξηρών καρπών

Από τις εβραϊκές κουζίνες της Μεσογείου στο σημερινό τραπέζι – Οι μοσχαρίσιοι κεφτέδες με πλούσια σάλτσα από αμύγδαλα και φουντούκια γίνονται ο πρωταγωνιστής του καλοκαιρινού σας μενού

Ψηφιακή Πανοραμική Δοντιών: Επαναστατικό Εργαλείο Διάγνωσης για Όλο το Στόμα

Ανώδυνη, γρήγορη και υψηλής ακρίβειας εξέταση που αναβαθμίζει την οδοντιατρική φροντίδα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εξέταση που αλλάζει τα δεδομένα.

Έργο πνοής για την Ηρακλειά: Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου η βελτίωση του λιμανιού

Με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ, ξεκινά το 2025 το κρίσιμο έργο αναβάθμισης του μοναδικού λιμένα της Ηρακλειάς – Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021–2027

Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: «Οτι κρατάει στο χρόνο, θέλει κόπο και συνέπεια» (video)

Λίγο πριν τη συναυλία του -- χθες Τετάρτη 16 Ιουλίου - στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου, ο αγαπημένος ερμηνευτής μιλά στο NaxosPress για την αγάπη του για τη Νάξο, την πορεία του στο τραγούδι και τις συμβουλές προς τους νέους καλλιτέχνες.

Στις Κυκλάδες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας, πρώτη επίσκεψη στην Αντίπαρο

Επίσκεψη σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο από 17 έως 19 Ιουλίου – Στο επίκεντρο τα λιμάνια, οι υποδομές ύδρευσης και η νησιωτικότητα

Το Ethereum επιστρέφει πάνω από τα 3.200 δολάρια, το OurCryptoMiner γίνεται μια νέα επενδυτική τάση

Το Ethereum επιστρέφει πάνω από τα 3.200 δολάρια, το κλίμα στην αγορά είναι υψηλό και το OurCryptoMiner γίνεται μια νέα επενδυτική τάση

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα κρατικά αεροδρόμια, βελτιώσεις και στη Νάξο από την ΥΠΑ

Ολιστική στρατηγική για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κρατικών αεροδρομίων υιοθετεί η ΥΠΑ – Στο επίκεντρο η καθαριότητα, οι χώροι υγιεινής και η εμπειρία των επιβατών, με άμεσες παρεμβάσεις και στη Νάξο

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Καταγγελία για το Final 4 Παγκορασίδων Κ16, “Αδικημένες οι αθλήτριές μας”

Ο σύλλογος της Νάξου ζητά εξηγήσεις από την Τοπική Επιτροπή για την απουσία οργάνωσης, την παραγνώριση των κανονισμών και την άρνηση απονομής μεταλλίων στην ομάδα