Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα - American Airlines : Από την 6η Μαϊου καθημερινή σύνδεση Αθήνα...

Ελλάδα – American Airlines : Από την 6η Μαϊου καθημερινή σύνδεση Αθήνα – Νέα Υόρκη

|

Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα. 281.292 διαθέσιμες θέσεις από την American Airlines (νέο δρομολόγιο καθημερινά), αύξηση 80% σε σχέση με το 2019  

Διευρύνει την εποχική της δραστηριότητα στην Αθήνα η American Airlines προσθέτοντας περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Στις 6 Μαΐου η American ξεκινά το εποχικό καθημερινό δρομολόγιο από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν στελέχη της εταιρείας σε κοινή εκδήλωση με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα/Νέα Υόρκη θα προστεθεί στα καθημερινά δρομολόγια της εταιρείας προς το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, τα οποία ξεκίνησαν ήδη φέτος τον Απρίλιο. Οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Boeing 777-200, οι πτήσεις προς το Σικάγο με Boeing 787-9, ενώ οι πτήσεις προς τη Φιλαδέλφεια με Boeing 787-8. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της American στην Αθήνα αυξάνεται κατά 80% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 47% σε σύγκριση με το 2021. Κάτι που σημαίνει 281.292 διαθέσιμες θέσεις.

“Γιορτάζοντας 15 χρόνια πτήσεων στην Αθήνα, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεχή διεύρυνση της παρουσίας μας με περισσότερα εποχικά δρομολόγια προς τους κόμβους μας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεών μας προς τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια. Όλα τα δρομολόγιά μας προσφέρουν επιλογές με μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες μας που ανυπομονούν να πετάξουν ξανά”, δήλωσε ο Rhett Workman, διευθύνων σύμβουλος της American για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

“Φέτος το καλοκαίρι επιστρέφουμε στην Αθήνα με Boeing 777-200, 787-8 και 787-9, προσφέροντας στους πελάτες μας αναβαθμισμένη και πιο σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία, με θέσεις Business Class και Premium Economy, καθώς και υπερσύγχρονες καμπίνες, live TV streaming, Wi-Fi υψηλής ταχύτητας και εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές on-demand σε κάθε κάθισμα”, είπε ο Cristian Lizana Prado, περιφερειακός διευθυντής Πωλήσεων Ευρώπης.

«Υποδεχόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό την American Airlines και αυτό το καλοκαίρι, με καθημερινά δρομολόγια που θα συνδέουν απευθείας την Αθήνα με συναρπαστικές πόλεις όπως είναι η Φιλαδέλφεια και το Σικάγο από τον Απρίλιο, ενώ, από το Μάιο πλέον, και με τη  Νέα Υόρκη», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Και συμπλήρωσε: «Η αγορά των Η.Π.Α. αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη και πλέον δημοφιλή αγορά για την Αθήνα, η οποία επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα κατά την περίοδο της πανδημίας, χάρη και στη δραστήρια και πολυπληθή ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ευχόμαστε στην American ένα  εξαιρετικό «Αθηναϊκό Καλοκαίρι» και παραμένουμε απόλυτα πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τον αεροπορικό συνεργάτη μας στα αναπτυξιακά σχέδιά του στην αγορά μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Νάξος: Ελενα Καρούση και Ντορίτα Χωραφά τραγουδούν απόψε (28/08) στην Αγιασσό

Καλοκαιρινές μελωδίες με την Έλενα Καρούση και τη Ντορίτα Χωραφά στη Νάξο - Που θα εμφανιστούν απόψε...

ΑΕΚ – Άντερλεχτ: «Τελικός» πρόκρισης με πολλά γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ θα αναζητήσει από νωρίς το γκολ που θα της δώσει προβάδισμα, ενώ η Άντερλεχτ διαθέτει ποιότητα στην επίθεση και δεν θα μείνει αμέτοχη.

Ψέριμος: Γιατρό αποκτά ξανά το νησί, με σκοπό να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα το σχολείο

Η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη καλύπτει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νάξος: 15 χρόνια Σχολή Θεάτρου «Παρά θίν’ αλός», – Νέα χρονιά με εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου

Η σχολή που έφερε το θέατρο πιο κοντά στη Νάξο γιορτάζει 15 χρόνια δημιουργίας και καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία της σκηνής.

Κύθνος – Σαλτερή: Χωρίς σύνδεση με Πειραιά μέχρι το τέλος του 2025

Σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα προκαλεί στην Κύθνο η έλλειψη ακτοπλοϊκής γραμμής με τον Πειραιά, με τους κατοίκους να προειδοποιούν για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Δημήτρης Δαμιανίδης, συνεχίζει για 4η χρονιά ως τεχνικός διευθυντής, οι πρώτες δηλώσεις

Από το 2006 έως σήμερα, ο Δημήτρης Δαμιανίδης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου – «Πανναξιακός και Δαμιανίδης είναι δύο πράγματα ταυτόσημα» τονίζει η ανακοίνωση της ομάδας.

ΚΑΣ: Ομόφωνα «πράσινο φως» για μόνιμη περίφραξη και φύλαξη στην Πορτάρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προχωρά σε σταθερή περίφραξη, CCTV και μόνιμη φύλαξη στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα στη Νάξο.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)