Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΔυναμική είσοδος των Κινέζων στην ελληνική κρουαζιέρα

Δυναμική είσοδος των Κινέζων στην ελληνική κρουαζιέρα

|

Η μακρινή Κίνα είναι «αντικείμενο» πόθου για τον εισερχόμενο τουρισμό πολλών χωρών, αφού έχει εξελιχθεί πλέον στη μεγαλύτερη δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, με περίπου 120 εκατομμύρια Κινέζους να ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Η μακρινή Κίνα είναι «αντικείμενο» πόθου για τον εισερχόμενο τουρισμό πολλών χωρών, αφού έχει εξελιχθεί πλέον στη μεγαλύτερη δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, με περίπου 120 εκατομμύρια Κινέζους να ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Από αυτά τα 120 εκατομμύρια, τα 6 εκατομμύρια περίπου κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη. Η εισροή Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάνω από 400% τα τελευταία 2 χρόνια, ξεπερνώντας φέτος τις 100.000 τουρίστες.

Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός μπροστά στα 120 εκατομμύρια, όμως ο ρυθμός αύξησης είναι τεράστιος όπως και η δυναμική για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι κινέζοι πήραν τα ηνία στις ταξιδιωτικές δαπάνες, ξεπερνώντας τους μέχρι πρότινος πρώτους στη λίστα Αμερικανούς και Γερμανούς.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το γεγονός ότι οι κινέζοι έχουν μικρό χρονοδιάγραμμα ταξιδιωτικού προγραμματισμού και επιλέγουν να ταξιδεύουν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο που είναι περίοδοι εθνικών εορτών ενώ στην Ελλάδα η τουριστική κίνηση εκείνες τις εποχές είναι μειωμένη.

Η εικόνα της Ελλάδας στην Κίνα ως τουριστικός προορισμός έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν δημοφιλή και κυρίως ρομαντικό προορισμό για τους Κινέζους, καταλαμβάνοντας πλέον θέση στο Top 10 των δημοφιλέστερων προορισμών που επιλέγουν.

Η πρώτη οργανωμένη κρουαζιέρα

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ύστερα από συστηματική προσπάθεια και συντονισμό πολλών αρμόδιων φορέων όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, εκδόθηκε ταξιδιωτική visa και μπόρεσαν 250 Κινέζοι τουρίστες με αφετηρία τη Shanghai και την Guangzhou να πραγματοποίησαν την πρώτη τους κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά, με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia.

Όπως επισημαίνουν επαϊοντες του κλάδου της κρουαζιέρας «στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Ασία σίγουρα θα διαδραματίσουν και οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις της Air China που θα συνδέουν Κίνα-Ελλάδα».
Κινέζοι και Ιάπωνες

Όμως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα όπως τόνισε ο Γιάννης Μήτσιου πρόεδρος του ταξιδιωτικού γραφείου «Amphitrion» ο οποίος έχει εμπειρία τόσο στην κρουαζιέρα αφού αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις εταιρείες «Princess Cruises», «Cunard» και «Carnival Cruises» όσο και στους Κινέζους τουρίστες: «Οι χώρες της Άπω Ανατολής δεν είναι ακόμη μυημένες στην κρουαζιέρα στο βαθμό που θέλει η αγορά. Επειδή όμως η δύναμη των Κινέζων τουριστών αυξάνει συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς οι εταιρείες κρουαζιέρας κατεβάζουν πλοία στην Άπω Ανατολή και επενδύουν στην εκπαίδευση των Κινέζων στην κρουαζιέρα» και συνεχίζει:«Είναι ιδιαίτεροι τουρίστες. Τους ενδιαφέρει να βγάλουν φωτογραφίες από ένα μέρος να δείξουν ότι πήγαν και μετά εστιάζουν στις αγορές. Τώρα βεβαίως έχουν αρχίσει να μαθαίνουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών».

Ο Γιάννης Μήτσιου όμως έχει εμπειρία και από τους Ιάπωνες τουρίστες αφού έχει γραφεία σε Τόκυο και Οσάκα:

«Όταν αρχίσαμε να φέρνουμε στην Ελλάδα οργανωμένα Ιάπωνες τουρίστες, και πιο συγκεκριμένα ο πατέρας μου, ο Ντίνος Μήτσιου, μας πήρε πολύ καιρό να τους μάθουμε στις μονοήμερες κρουαζιέρες. Δεν ήξεραν αυτό το είδος διακοπών. Μόλις το έμαθαν άρχισαν τις 3ημερες και 4ήμερες. Τώρα είναι εξοικειωμένοι. Οι Ιάπωνες πλέον επιλέγουν την κρουαζιέρα και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υ.Π.ΕΝ.: “Παγώνουν” οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Με τρεις σημαντικές βελτιώσεις στο παρά πέντε - κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού - ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας