Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςBig 7 Media: Στους δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές χωρίς πολυκοσμία η Πάρος

Big 7 Media: Στους δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές χωρίς πολυκοσμία η Πάρος

|

Ευνοϊκές προδιαγράφονται οι προοπτικές για την τουριστική κίνηση και το 2024, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιόπιστες έρευνες, όπως αυτή της Big 7 Media.

Η Βig 7 Media έχει στόχο να παρέχει συστάσεις στους πιθανούς ταξιδιώτες, ιδέες και έμπνευση για διακοπές, αλλά και τις πιο καυτές ταξιδιωτικές τάσεις. Μια ομάδα έμπειρων ταξιδιωτικών συγγραφέων μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες για προορισμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψε τα καλύτερα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το 2024 και η Πάρος συμπεριλαμβάνεται στα ευρήματά της. Το κυκλαδίτικο νησί συγκαταλέγεται στους καλύτερους προσιτούς δημοφιλείς προορισμούς για την αποφυγή του υπερτουρισμού. Όπως αναφέρει η μελέτη, «καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το νησί είναι ο Μάιος έως τον Ιούνιο και ο Σεπτέμβριος μέχρι τον Οκτώβριο. Οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές, αλλά όχι πολύ υψηλές, και υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες».

Η έρευνα μεταξύ των συγγραφέων και των travel bloggers αναφέρει επίσης ότι «το 2023, είδαμε μια άνοδο των βιώσιμων ταξιδιών, των ταξιδιών σε πολλές χώρες, των ταξιδιών ευεξίας και της απλής εμπειρίας ταξιδίων με τρόπο που δεν είχαμε πριν από την πανδημία. Για το 2024, βλέπουμε προορισμούς περιπέτειας και εξερεύνησης, αλλά και προορισμούς που δεν θεωρούνταν πάντα τόσο δημοφιλείς».

Μόλις πρόσφατα η Πάρος ψηφίσθηκε ως Best Luxury Destination στα Greek Travel Awards 2023 στο πλαίσιο του Sustainability Marathon που διοργάνωσε ο ΕΟΤ και στον οποίο παρουσιάστηκαν τα project βιωσιμότητας προορισμών. Υπενθυμίζεται ότι το κυκλαδίτικο νησί έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk, έπειτα από μέριμνα του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων του Δήμου. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προβολή των πρωτοβουλιών για την βιωσιμότητα των ελληνικών προορισμών και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στο βρετανικό κοινό αλλά και στη διεθνή τουριστική αγορά.

Στην πρώτη του δήλωση  ο νέος Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θοδωρής Μπιζάς ανέφερε: «Εργαζόμαστε ήδη για τη διασφάλιση ακόμα καλύτερων προοπτικών για την Πάρο, με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την προστασία της φυσιογνωμίας του νησιού στο πλαίσιο μιας ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές για να διασφαλίσουμε την ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής περιόδου».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Νάξος: Στις 28 Αυγούστου η 4η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2025

Όταν η ελπίδα έχει τέσσερα πόδια: Σκύλοι θεραπείας στο πλευρό των ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά

Στο νοσοκομείο Μεταξά, οι αγκαλιές με τους τετράποδους φίλους χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο

ΥΠΠΟΑ για Πορτάρα: Η περίφραξη θα παραμείνει έως 27/9, τι λέει για τη στάση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά στη «νίκη» που πανηγύρισε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ιερά Μονή Φανερωμένης: Απόδοση της Κοιμήσεως στην Αγία Κυριακή

Απόδοση της Κοιμήσεως στην Αγία Κυριακή – Δύο ημέρες προσευχής και περισυλλογής στο μετόχι της Ιεράς Μονής Φανερωμένης

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι