Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑυστρία: Λατρεύουν τις διακοπές στην Ελλάδα, ψήφος εμπιστοσύνης και το 2020

Αυστρία: Λατρεύουν τις διακοπές στην Ελλάδα, ψήφος εμπιστοσύνης και το 2020

|

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Μπορεί εμείς να ακούμε Αυστρία και να σκεφτόμαστε κακούς και αντιπάλους, όμως οι Αυστριακοί αποδεικνύονται οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας. Από το 2014 όλο και αυξάνεται το ποσοστό των επσκεπτών από την χώρα των Αλπεων και μάλιστα για το 2020 είναι και επίσημα ο πρώτος προορισμός καλοκαιρινών διακοπών ξεπερνώντας τους ..γείτονές μας, Τούρκους με βάση τις έως τώρα προκρατήσεις…  

Αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή της TUI Αυστρίας στην έκθεση Holiday Fair Vienna όπου το παρών έδωσε και ο ΕΟΤ, Συνεκθέτες στο ελληνικό περίπτερο είναι οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, η Πάρος, αλλά και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις. Ο νικητής της περυσινής χρονιάς, η Τουρκία, φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τη χώρα μας, ενώ τρίτη έρχεται η Αίγυπτος. Υψηλή ζήτηση στην έκθεση παρουσίασαν και τα ταξίδια στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η έκθεση είχε 160.000 επισκέπτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τάσεις και προσφορές διακοπών ενώ καθημερινά από το περίπτερο 250 τμ. Της TUI περνούσε μεγάλος όγκος επισκεπτών για συμβουλές διακοπών . Ξενοδοχειακά brand όπως τα TUI Magic Life, TUI Blue, RIU, Atlantica, Grecotel αλλά και η TUI Cruises, είχαν παρουσία στο περίπτερο της TUI με μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες. Κατα μέσο όρο, οι επισκέπτες δαπάνησαν 3.650 ευρώ στις κρατήσεις που πραγματοποίησαν στην TUI, 150 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, ενώ η περίοδος προκρατήσεων προσελκύει επιπλέον κρατήσεις.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση συμπερασμάτων από την  προϊσταμένη του Γραφείου Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ελένη Μελιτά  η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019 (της τάξης των 515.000 επισκεπτών), κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Η ίδια σημειώνει ότι στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες, φέροντας την χώρας μας να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα είναι περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την κ. Μελιτά, οι Αυστριακοί είναι παραδοσιακοί και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ελλάδας, την οποία γνωρίζουν και αγαπούν, θέλοντας να ανακαλύψουν πολύ περισσότερα πέραν από τους πολύ γνωστούς προορισμούς όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Κως, και, επιπλέον, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι περισσότεροι από αυτούς ταξιδεύουν ατομικά, ενημερώνονται ατομικά και προβαίνουν μόνοι τους διαδικτυακά σε online κρατήσεις.

«Πέρα από το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, που έρχεται πρώτο στην προτίμησή τους και που είναι ήλιος και θάλασσα, τους ενδιαφέρει πολύ ο πολιτιστικός τουρισμός, η επίσκεψη πόλεων, έχοντας αρχίσει να ανακαλύπτουν την Αθήνα, από την οποία έμειναν κατενθουσιασμένοι οι Αυστριακοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι που διοργάνωσε πρόσφατα το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μελιτά.

Η ίδια, προσθέτει ότι το Γραφείο, προσπαθώντας να διοργανώνει για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες επισκέψεις σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, με ένα εναλλακτικό τουριστικό προϊόν, έχει ως στόχο, κατά πρώτο την ανάδειξη των πολλών εναλλακτικών προϊόντων της Ελλάδας, και κατά δεύτερο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που ανταποκρίνεται και στα ενδιαφέροντα της πληθυσμιακής ομάδας των Αυστριακών ηλικίας 50 ετών και άνω.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κρεμς, που εστιάστηκε σε ηλικίες 50 ετών και άνω, κατέδειξε πως αυτή η πληθυσμιακή ομάδα, με αρκετά υψηλό οικονομικό επίπεδο και χρόνο, ταξιδεύει μετά την κύρια θερινή σεζόν, προτιμώντας δηλαδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και αυτό συντείνει πολύ στην επιμήκυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το γεγονός ότι η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, διοργανώνοντας κάθε χρόνο ετήσιο ταξίδι για 10.000 μέλη της, το 2019 το πραγματοποίησε στην Κρήτη, η οποία θα είναι ο προορισμός της για τις διακοπές τους και το 2020.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η προϊστάμενη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ τονίζει πως, από μέρους του, προωθείται ιδιαίτερα και ο μαθητικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει, στην Αυστρία υπάρχουν πολλά σχολεία κλασικής παιδείας, τα οποία ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ελλάδα ως γενέτειρα του Πολιτισμού, κάτι που για τη χώρα μας είναι επίσης μία καλή ευκαιρία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την εξασφάλιση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων για την επίσκεψή της.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 (σ.σ. σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό 8,8 εκατομμύρια κατοίκους) να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

 Με πληροφορίες από το tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Κέικ με Συκάμινα και Μύρτιλα: Γεύση καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά!

Μια γλυκιά πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη και το NaxosPress που ενώνει παράδοση, εποχικά φρούτα και απλότητα σε μια μοναδική συνταγή.

“Μην αφήσετε ούτε μια σταγόνα να πάει χαμένη”: Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος μέσα από τα μάτια του Νικόλα Πιτταρά

Με σεβασμό στα ζώα και τους ανθρώπους της παραγωγής, η τοπική κτηνοτροφική οικογένεια Πιτταρά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος με λόγια που συγκινούν και διδάσκουν

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου