Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑυστρία: Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο ασφαλείς προορισμούς

Αυστρία: Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο ασφαλείς προορισμούς

|

Οι Αυστριακοί μέσω του περιοδικού “ΤΑΙ” ψήφισαν… Ελλάδα για διακοπές και τη θεωρούν τον ασφαλέστερο προορισμό – Σε ποιες άλλες χώρες θα πάνε διακοπές 

Οι Αυστριακοί θα πάνε διακοπές….δεν το κρύβουν και ετοιμάζονται…  Στις κορυφαίες ασφαλείς χώρες για διακοπές με το τέλος της πανδημίας κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Ruefa Reisekompass, όπως αναφέρει το αυστριακό περιοδικό T.A.I. Στην έρευνα συμμετείχαν 1500 ερωτηθέντες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά στο ερώτημα που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος.

Σύμφωνα με την TUI η ακολουθία των πιο δημοφιλών προορισμών είναι η εξής: Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, και Κροατία. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέφερε ότι «ο πόλεμος κατά του Κορωνοϊού δεν έχει κερδηθεί» και ότι αναμένει αυτή η βδομάδα να είναι η πιο σημαντική για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Το άρθρο, επίσης, αναφέρει, ότι λόγω της μη γνωστοποίησης της άρσης των περιοριστικών μέτρων ενδέχεται τα ξενοδοχεία να μείνουν κλειστά για όλη τη χρονιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο 4 της κλίμακας επικινδυνότητας βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας. Η Ελλάδα, και ειδικά η Ρόδος και η Κρήτη, αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενες πτήσεις από την Αυστρία το 2020. Από τις χώρες με βαθμό επικινδυνότητας 4 η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ της Κροατίας και της Αιγύπτου και οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου, καθώς ήδη στην Αυστρία τα μέτρα χαλαρώνουν σταδιακά.

Η Τουρκία «ανέβηκε» από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 6 λόγω της ραγδαίας έξαρσης του Κορωνοϊού. Με την εφαρμογή καραντίνας σε 31 πόλεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών, ο κάποτε δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες από την Αυστρία φαίνεται να υποχωρεί αισθητά.

Η Ιταλία βρίσκεται σταθερά στο επίπεδο 6 και δεν είναι γνωστό πότε θα λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» ο τουρισμός.

Η Ισπανία κινείται στα ίδια επίπεδα με την Τουρκία και την Ιταλία, αν και θεωρείται ότι η έξαρση βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης. Το άρθρο αναφέρει, ότι υπάρχει σχέδιο για ανάκαμψη του τουρισμού, αλλά αυτό θα βασιστεί κατά βάση στα ταξίδια εσωτερικού.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Μικρά νησιά, μεγάλες ιστορίες: Τα βιβλιοπωλεία που δίνουν ζωή στις Κυκλάδες. Ο Καπετάνιος ανάμεσά τους

Από την Τήνο ως τη Σαντορίνη και τη Νάξο μικρά βιβλιο-στέκια γίνονται καταφύγια γνώσης, πολιτισμού και καφέ, δίνοντας στην ανάγνωση μια αυθεντική νησιώτικη αύρα.

Νάξος – Μέλανες: Closing Summer Party με τους Playback Live!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας» διοργανώνει το Closing Summer Party με τους Playback Live, Τετάρτη 10/9 στην Πλατεία Μελάνων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική

Από το Συμπόσιο στη Σύμη, αφιερωμένο στη μνήμη Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε δέσμη προτάσεων για ΦΠΑ, μεταφορικό και υγειονομικό ισοδύναμο, ενέργεια, νερό, στέγη και ακτοπλοΐα.

ΔΕΥΑΘ: Νέο δίκτυο ύδρευσης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό στο παραλιακό μέτωπο Εμπορείου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες σε Περίσσα, Άγιο Γεώργιο, Εξωμύτη και Βλυχάδα να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης εντός του έτους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.