Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑπόβαση Κρητικών στη Νάξο (video)

Απόβαση Κρητικών στη Νάξο (video)

|

Τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου περισσότεροι από 600 κρητικοί ήρθαν στη Νάξο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μέσω έκτακτης προσέγγισης του Festos Palace 

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν μία καλή ευκαιρία ώστε Κρητικοί να επισκεφθούν τη Νάξο και να απολαύσουν ξέγνοιαστες διακοπές έστω και για λίγες μέρες γυρίζοντας ένα νησί που έχει αρκετά κοινά σημεία με το δικό τους… Όμως κάτι η οικονομική κρίση και κάτι η διακοπή των δρομολογίων είχε στερήσει και από τα δύο νησιά αυτή την ξεχωριστή επαφή.

Φέτος όμως και πάλι με την ιδιωτική πρωτοβουλία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η εκδρομή μπήκε σε προγραμματισμό. Και τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, οι πράκτορες του ταξιδιωτικού γραφείου Naxos Tours υποδέχτηκαν τους περίπου 600 Κρητικούς που πήραν την απόφαση να έρθουν στη Νάξο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με την έκτακτη προσέγγιση από το τεράστιο Festos Palace η νυχτερινή Χώρα της Νάξου απέκτησε ζωή και αναμένεται να περάσουν όμορφα εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό.

Όμως, στην προβλήτα του λιμανιού τους περίμενε και μία μικρή έκπληξη. Με την αρωγή της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, πραγματοποιήθηκε μία μικρή γιορτή για το καλωσόρισμα των εκδρομέων με ζωντανή μουσική , χορευτικό, γραβιέρα και κίτρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Κουρουνοχωριου, οι μουσικοί που έπαιζαν όλο το βράδυ ενώ θα πρέπει να αποδοθούν εύσημα και στις δύο βιοτεχνίες παραγωγής κίτρου. Πάνω απ όλα όμως στα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου για τη βοήθεια του στην καλύτερη οργάνωση της υποδοχής των φίλων Κρητικών!

Φωτογραφίες και Βίντεο: Naxos Tours (ταξιδιωτικό Πρακτορείο στη Νάξο) 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Κατσαράς: «Η Νάξος προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, σωστή τιμή, μεγάλος πλούτος επιλογών»

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού μιλά για τη στροφή των Αμερικανών σε πιο «αυθεντικούς» προορισμούς, τη δυναμική της Νάξου και την πολυεπίπεδη προβολή στο εξωτερικό.

Πανναξιακός ΑΟΚ στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνου για την 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο προπονητής Ανδρέας Καρακατσάνης και οι αθλητές Στράτος Πολιτόπουλος & Χρήστος Σβάρνας έπαιξαν, μίλησαν και ενέπνευσαν τους μαθητές της Κορώνου.

Κυκλοφόρησε το 55ο τεύχος του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα»

Πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, λογοτεχνία και συνέχεια της έρευνας για τη σύγχρονη γυναικεία ποίηση στην Απείρανθο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμές όπως πέρυσι αλλά μείωση σε 19 νησιά από το ’26 λόγω ΦΠΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν 1,11–1,12 €/λτ. (κάτω από 1,15 €/λτ.) Τι αλλάζει σε ΦΠΑ από 1/1/2026 και τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης 2025–2026.

ΑΔΜΗΕ: Στη Hellenic Cables η υποβρύχια διασύνδεση Λαύριο–Σέριφος & Σέριφος–Μήλος (Δ’ φάση Κυκλάδων)

Turnkey έργο 170 χλμ. στα 150 kV: ενεργειακή ένταξη Μήλου & Σερίφου στο ηπειρωτικό σύστημα, αναβάθμιση ηλεκτροδότησης σε 7 νησιά και σταδιακή απόσυρση παλαιών σταθμών.

Κρήτη: Νεκρή φάλαινα 6 μ. ξεβράστηκε στον Κερατόκαμπο

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/9/2025 νότια του Ηρακλείου. Στο σημείο ο Λιμενικός Σταθμός Ιεράπετρας· σε ετοιμότητα κτηνίατροι του «ΑΡΙΩΝ».

Οι «Μιμίαμβοι» του Ηρώνδα από τους Χορονάξιους, το διήμερο (27 & 28) Σεπτεμβρίου στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Αιχμηρό χιούμορ, σάτιρα και στιγμές καθημερινότητας από την ελληνιστική εποχή ζωντανεύουν στη Νάξο. Ακατάλληλο για ανηλίκους.

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Άγιο Προκόπιο & Στελίδα (29/9) λόγω εργασιών

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης 09:00–12:00 σε Άγιο Προκόπιο και Στελίδα Αγίου Προκοπίου.

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Νάξος – «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: το λιοΐρι γίνεται σκηνή πολιτισμού

Στο κτήμα Κάμπονες, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες ελιές, η Νάξος γιορτάζει με μουσική, γεύσεις και μνήμες (1–3 Οκτωβρίου)

Ψίθυροι φθινοπώρου στο νησί: φως, ησυχία και επιστροφή στην απλότητα

Όταν σβήνουν τα καλοκαιρινά πλήθη, το νησί ανασαίνει: θάλασσα που ψιθυρίζει, δρόμοι που ησυχάζουν, στιγμές που βαθαίνουν. Σκέψεις από τη Στέλλα Νικολάκη

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!