Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΑνοιγμα της Νάξου στην Ρωσική αγορά μέσω συμμετοχής στην ΜΙΤΤ 2017

Ανοιγμα της Νάξου στην Ρωσική αγορά μέσω συμμετοχής στην ΜΙΤΤ 2017

|

Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη (μαζί και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κος Τσολάκης), η Νάξος δίνει το παρών στην 24η Διεθνή Εκθεση ΜΙΤΤ 2017 στη Μόσχα – Ποιες είναι οι προσδοκίες από μία έκθεση όπου οι εντυπώσεις είναι αντικρουόμενες 

Δυναμική επιστροφή της Νάξου στις εκθέσεις του Τουρισμού και μάλιστα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…. Η έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου αποτελεί παρελθόν, οι εντυπώσεις οι καλύτερες δυνατές με τη Νάξο να δίνει το παρών μέσω της Λήδας Λιακοπούλου – Μανωλά (μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)  αλλά τώρα μπροστά τους έχουν τόσο την έκθεση της Μόσχας όσο και του Παρισιού… Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στη Μόσχα επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος και για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια … ταξιδεύει σε πόλη εξωτερικού με στόχο να εκπροσωπήσει το Δήμο για θέματα τουρισμού… Η πρώτη φορά είχε γίνει το 2011 στο Βερολίνο και τώρα… Μόσχα και από το πρωί έχει ξεκινήσει η 24η Διεθνή έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2017, και έχει διάρκεια έως και την 16η Μαρτίου.. Μαζί του έχει και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννη Τσολάκη αλλά και τη δημοτική υπάλληλο, Ειρήνη Φύτρου, η οποία και επανεργοποιείτε σε θέματα τουριστικής προβολής…

Και η Νάξος θα βρεθεί στο περιφέρειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου για μία ακόμη φορά έχει μία πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά παρουσία αποπνέοντας έντονα το νησιωτικό αέρα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Η ΠΝΑΙ, αποσκοπεί στην ενίσχυση των θετικών προοπτικών που υπάρχουν φέτος από τη Ρωσική αγορά, η οποία δείχνει σημάδια ανόδου τουλάχιστον κατά 25% για τα νησιά μας.

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στη MITT εκτός της Νάξου το παρών δίνουν η Κύθνος, η Μήλος, η Ίος, η Σαντορίνη από τις Κυκλάδες καθώς και η Ρόδος, η Κως, η Νίσυρος, η Σύμη και η Λέρος από τα Δωδεκάνησα. Στο περίπτερο της ΠΝΑΙ φιλοξενείται και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  ανταμείφθηκε  με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου (“Newcomer Award”).

Αύξηση στο 30%

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Γιώργος Μαυρομμάτης, στέλεχος του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, σχεδόν 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2016, αριθμός αυξημένος κατά 30℅, σε σχέση με το 2015, ενώ οι κρατήσεις σήμερα διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο.  «Η συνολική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα ανήλθε στο 30% σε σύγκριση με το 2015, προσεγγίζοντας τις 900.000», είπε ο κ. Μαυρομμάτης στο συνέδριο «Άνοιξη-Καλοκαίρι ’17», που διοργανώθηκε από τον tour operator Coral Travel και Sunmar. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 20℅ περίπου των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα ήρθαν στη χώρα μας για πρώτη φορά. Το 2016, το νησί της Κρήτης ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των Ρώσων τουριστών, σε ποσοστό 42℅, ενώ το 20℅ Ρώσοι επέλεξαν τη Ρόδο, και περισσότερο από το 3℅ την Κω.

Οι θεωρήσεις visa

Σημαντική αύξηση 22,23% σημείωσαν οι θεωρήσεις visa που εξέδωσαν οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία το 2016, σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύσαμε κατ’ αποκλειστικότητα. Πιο αναλυτικά, εκδόθηκαν 464.048 θεωρήσεις visa, έναντι 379.645 το 2015. Πολύ σημαντικό είνα το στοιχείο των θεωρήσεων Visa πολλαπλών εισόδων που ανήλθαν σε 405.503, και σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2015, που ήταν 215.306. Αυτό είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς οι Ρώσοι πολίτες που τις έλαβαν θα ταξιδέψουν αρκετές φορές στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση αυτών. Στα αξιοσημείωτα είναι ο πολύ μικρός αριθμός  στο πρώτο πεντάμηνο του 2016, οι μεγάλοι αριθμοί στο καλοκαιρνό τρίμηνο και ο υπερδιπλασιασμός των θεωρήσεων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα. Επίσης, μεγάλες ποσοστιαίες αυξήσεις, που ωστόσο αφορούν μικρούς πραγματικούς αριθμούς, παρατηρούνται και στο τελευταίο τρίμηνο του 2016!!!

Η έκθεση

Η Διεθνής Έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα, είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Η έκθεση πραγματοποιείται από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής  Βιομηχανίας (UFI). Κάθε χρόνο, η έκθεση συγκεντρώνει τους περισσότερους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Το 2016 συμμετείχαν στη “MITT” περισσότεροι από 1.600 εκθέτες από 182 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν 28.000 άτομα, το 75% των οποίων προέρχονταν από ταξιδιωτικά πρακτορεία από 77 ρωσικές περιφέρειες. Η “MITT” προσελκύει όχι μόνο τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, αλλά και εκπροσώπους από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Αντίδραση

Λίγο προτού ανοίξει τις πύλες της η 24η Διεθνής Έκθεση Ταξιδίων και Τουρισμού, στη Μόσχα (ΜΙΤΤ), η οποία προσελκύει κάθε χρόνο εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητη έρευνα της Russian Travel Digest αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της έκθεσης για τα ρωσικά τουριστικά γραφεία.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου, εκπρόσωποι 400 οργανισμών ρωτήθηκαν σχετικά με την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την ΜΙΤΤ, με την πλειοψηφία αυτών να εξηγούν ότι είναι απογοητευμένοι από την έκθεση και δεν βλέπουν κανένα πλεονέκτημα στο «να χάνουν τον χρόνο τους για να συνομιλούν με ανθρώπους κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών». Ωστόσο, ποσοστό μικρότερο από το 10%, αρνήθηκαν εντελώς να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, σκοπός της οποίας ήταν να αποσαφηνίσει τις προσδοκίες των παραγόντων της αγοράς σχετικά με την επικείμενη εκδήλωση, υποστήριξαν ότι η ημερομηνία της έκθεσης, δεν έχει επιλεγεί σωστά. «Η σεζόν έχει αρχίσει, οι πελάτες επισκέπτονται τα ταξιδιωτικά γραφεία για να επιλέξουν τα ταξίδια τους και δεδομένης της κρίσης είναι πιο λογικό να περνάμε τον χρόνο μας στην εργασία παρά στην έκθεση», δήλωσε εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Εάν, λοιπόν, η ΜΙΤΤ γινόταν τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, οι εταιρίες είναι πιο πιθανό ότι θα συμμετείχαν σε αυτήν.

Το 36% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα βρίσκονται στο Expocentre το διάστημα 14 έως 16 Μαρτίου, προσβλέποντας σε νέες επαφές και συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες ή συνεργάτες. Λίγοι από αυτούς ήταν αρκετά ανοιχτοί και μοιράστηκαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες και να έχουν δικό τους περίπτερο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (56%) ανέφεραν ότι έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή τους, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να χάσουν κάθε πιθανό νέο πελάτη που μπορούν να συναντήσουν εκεί. Είναι πιθανό να επισκεφθούν την έκθεση, αν υπάρχουν ήρεμες εργάσιμες ημέρες, που μπορούν να αφήσουν το γραφείο, αλλά θα το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Με πληροφορίες από το moneytourism.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή