Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΑναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

Αναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

|

Χαμόγελα μετά την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή Έκθεση Βερολίνου και υποσχέσεις για ένα πολύ καλό καλοκαίρι αλλά η κα Παπαβασιλείου – αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού , Πολιτισμού, Αθλητισμού – αναρωτιέται εάν υπάρχουν αρκετά καταλύματα για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών – Ποια είναι τα σχέδια της Περιφέρειας για τις επόμενες εκθέσεις 

Αισιόδοξη από τα μέχρι τώρα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα στο επόμενο διάστημα, αλλά και ικανοποιημένη από την παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εμφανίσθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της ΠΝΑΙ ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.

Κυρίως όμως στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Τα νησιά μας με τις ασύγκριτες τους ομορφιές και τα ξεχωριστά τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν, αξίζουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η Περιφερειακή Αρχή δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προσφέρει σε όλα τα νησιά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον Τουρισμό», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου .

Η αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμα πως οι προκρατήσεις και τα στοιχεία, δείχνουν πως όλες οι αγορές παρουσιάζουν αύξηση και προς την έναρξη και προς την λήξη της τουριστικής περιόδου.

«Είναι γεγονός πως όταν ξεκινούν τον προγραμματισμό οι Τουρ Οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες κλείνουν αεροπλάνα και δρομολόγια, βάζουν περισσότερα δρομολόγια στο τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου και λιγότερα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Σε μία προδιαγεγραμμένη ‘κακή’ σεζόν, μειώνουν αεροπλάνα ενώ σε μια ‘καλή’ σεζόν, αυξάνουν. Μετά την έκθεση του Βερολίνου, αυξάνονται οι πτήσεις και τα δρομολόγια τόσο για τον Μάιο όσο και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Ηδη καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις αφίξεις του Μαΐου και του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου (με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις) ενώ εκτιμούμε πως θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση» είπε η αντ/ρχης.

Η Μόσχα και οι Ρώσοι

Η κα Παπαβασιλείου αναφερόμενη στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ εκτίμησε πως τα μηνύματα που έρχονται είναι πάρα πολύ θετικά καθώς παρατηρείται αύξηση στην ζήτηση:

«Υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 20-25% σε σχέση με πέρσι και θεωρούμε πως και για την ρωσική αγορά θα είναι μια χρονιά – ρεκόρ. Το ζήτημα είναι εάν θα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση» τόνισε η κα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που αφορούν τις δυναμικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και Ρωσίας που δίνουν τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στα νησιά μας.

«Σε αυτές τις εκθέσεις η ΠΝΑ πηγαίνει με συγκεκριμένο τύπο περιπτέρου, που ουσιαστικά εκφράζει και την φιλοσοφία μας, να δείξουμε πως είμαστε ένας πολύ σοβαρός προορισμός και ότι τα νησιά μας, θα πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει από αυτές τις εκθέσεις και να διεκδικήσουν την τουριστική μερίδα».

Ανοιγμα στην Ασία

Η κα Παπαβασιλείου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών όπως η TUI, η LTUR και η FTI με τους οποίους συζήτησε σχετικά την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν η Ρόδος και η Σαντορίνη πιλοτικά χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και θα συνεχισθούν οι επαφές στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, η Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς. Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ιορδανία, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε πως για την αγορά αυτής, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης των αεροπορικών δρομολογίων περί τα τέλη Ιουνίου (με δύο πτήσεις την εβδομάδα).

Τιμολογιακή πολιτική

Σε ερώτηση πού μπορεί να αποδοθεί αυτή η αυξητική τάση προς την Ελλάδα και ειδικά προς την περιοχή μας, η κα Παπαβασιλείου είπε, πως παρά το γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, η Ελλάδα παραμένει ένας ‘ασφαλής τουριστικός προορισμός’ πράγμα που προστίθεται στα πλεονεκτήματα της.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, είπε: «Φέτος, έχουμε περισσότερες προ-κρατήσεις που είναι σίγουρα με έκπτωση, ενώ πέρσι είχαμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής –που όμως επίσης λειτούργησαν με έκπτωση. Όπως πρέπει να γνωρίζετε, τα συμβόλαια κλείνονται κάθε Ιούνιο για την επόμενη χρονιά και όσοι βιάστηκαν πέρσι κι έδωσαν χαμηλότερες τιμές για την φετινή σεζόν ‘early booking’ νομίζω πως αυτοί θα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Όσοι ήταν ψύχραιμοι κι έκλεισαν αργότερα –καθώς άλλαξε το τοπίο- θα είναι οι κερδισμένοι της σεζόν».

Καταλήγοντας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε πως μετά την ΜΙΤΤ η ΠΝΑ θα συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση της Γαλλίας και στην έκθεση της Στοκχόλμης ενώ ακολουθούν κάποια Roadshows.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα POS μπαίνουν παντού και σύνδεση με ταμειακές μηχανές

Απέτυχαν τα κίνητρα για e-συναλλαγές – Οι προθεσμίες για τις επιχειρήσεις – Voucher 230 ευρώ για αντικατάσταση μηχανισμού έκδοσης αποδείξεων.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας για “Blue Star Naxos” και έκτακτη δρομολόγηση αύριο του “Διαγόρα”

Στις 7 το απόγευμα σήμερα το Blue Star Naxos θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Που θα ταξιδέψει αύριο ο "Διαγόρας"

NASA: Η μεγαλύτερη “μαύρη τρύπα” εντοπίστηκε και είναι …τεράστια

Η μαύρη τρύπα έχει μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ηλιου

Project Ελληνικό: “Αντίο” από την Πειραιώς, τι θα κάνει η Eurobank

Αποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό, το εξετάζει και η Eurobank!

Φοβούνται οι εκπαιδευτικοί την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς - Παρότι οι περισσότεροι παραδέχονται πως δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, εκφράζουν επιφυλάξεις για το τεχνολογικό μέλλον

Μ. Βρετανία: Το Μάνστεστερ χρεώνει τους επισκέπτες (!!!)

Το Μάντσεστερ γίνεται η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώνει τους τουρίστες για να το επισκεφθούν - ξεκινάει από την 1η Απριλίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αυτός είναι ο λόγος που δεν βρεθήκαμε στο Final 4 Εφήβων

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη μη συμμετοχή του στο Final-4 Εφήβων που έγινε στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα

Ξεκίνησαν εργασίες για την βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου στη πόλη της Νάξου

Από σήμερα (31/03) ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Κρήτη με τις Κυκλάδες

Οκτώ δρομολόγια θα έχουμε σε καθμερινή βάση που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με την Κρήτη - Ποια θα προσεγγίσουν Νάξο και Πάρο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη

Νάξος – Ingbert Brunk: “Για μένα το μάρμαρο είναι σαν να έχει γίνει το φως, ύλη”

O Γερμανός γλύπτης που εντυπωσιάζει με την τέχνη του μαρμάρου στη Νάξο - Ηρθε σαν φοιτητής πριν από σαράντα χρόνια και στέριωσε για τα καλά με χώρο δράσης τον Αζαλά.

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)