Η Αμοργός ποντάρει στην γαστρονομία της, έχει πλεονέκτημα με τον καταδυτικό τουρισμό, οπότε η παρουσία εκπροσώπων του Δήμου σε εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό μόνο θετικό απολογισμό μπορούν να έχουν
Δυναμική παρουσία είχε η Αμοργός τον Ιανουάριο σε έκθεση στο Ντίσελντορφ και την Αθήνα που αφορούσαν τον θαλάσσιο τουρισμό και την γαστρονομία αντίστοιχα.
Καταδυτικός τουρισμός
Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Δήμου Αμοργού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «BOOT 2020» που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας την περίοδο 18-26 Ιανουαρίου 2020.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση στην Ευρώπη με θέμα το θαλάσσιο τουρισμό με χιλιάδες εκθέτες από δεκάδες χώρες.
Ο Δήμος Αμοργού φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την Αμοργό εκπροσώπησε ο ιδιοκτήτης του Amorgos Diving Center, Δημήτρης Συνοδινός .
Το περίπτερο της Αμοργού επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Γενική πρόξενος του Ντύσσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου η όποια έχει κάνει κατάδυση και έχει γνωρίσει τον βυθό της Αμοργού.
Το κοινό της έκθεσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καταδύσεις στην Ελλάδα και ειδικά για την Αμοργό όπου θα διοργανωθεί το Σεπτέμβρη για τρίτη συνεχή χρονιά το «Authentic Big Blue»το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος από όλο τον κόσμο.
Γαστρονομικός προορισμός
Γεύσεις Αμοργού είχε η «Expotrof 2020»που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περίοδο 24-26 Ιανουαρίου 2020. Στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό γεγονός «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με εκπροσώπους από όλη την χώρα. Εκεί με την υποστήριξη του Γιώργου Πίττα, εμπνευστή των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, παρουσιάστηκαν παραδοσιακές συνταγές από την Ευαγγελία Ρούσου και την Ποθητή Δεσποτίδη. Οι θεατές ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Πόπη Δεσποτίδη για τους λόγους που η Αμοργός αποτελεί σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό.
Δελτίο Τύπου Δήμου Αμοργού