Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑμοργός - Ειρ. Γιαννακοπούλου: "Θα επανέλθουμε ποντάροντας στις ομορφιές του τόπου μας"

Αμοργός – Ειρ. Γιαννακοπούλου: “Θα επανέλθουμε ποντάροντας στις ομορφιές του τόπου μας”

|

Η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό στην Αμοργό … Ειρήνη Γιαννακοπούλου και ” Πρέπει να προσφέρουμε εμπειρίες που θα προσελκύσουν ξανά τους επισκέπτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς!”

Μετά από την απρόβλεπτη διακοπή όλων των τουριστικών δράσεων πανελλήνια, ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας. Η Αμοργός τους δύο τελευταίους μήνες φαίνεται τόσο διαφορετική! Τόσο όμορφη την Άνοιξη, πολύχρωμη, με την υπέροχη φύση της, μυρωδάτη,  Κι όμως άδεια! Περάσαμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όλοι οι ντόπιοι και διαμένοντες στην Αμοργό, κατά την περίοδο της απομόνωσης, λόγω κορονοϊού!

Της Ειρήνης Γιαννακοπούλου (*) 

Το ευτύχημα είναι, ότι με όλες τις προφυλάξεις που λήφθηκαν, το νησί παρέμεινε ανέπαφο από τον κορονοϊό, και όλοι οι κάτοικοι ασφαλείς. Ενώ λοιπόν ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας, με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, καλό είναι να λάβουμε όλοι μας

Μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες,  για τους εργαζόμενους, και για όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Ο τουρισμός έχει πληγεί στην Αμοργό, όπως και σε όλα τα νησιά, σε κάθε περιοχή ολόκληρης της Ελλάδας αλλά και στον κόσμο όλο. 

Πρέπει να προσφέρουμε εμπειρίες που θα προσελκύσουν ξανά τους επισκέπτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς!

Τα μονοπάτια μας, τα φημισμένα βότανα μας,  η πλούσια υγιεινή κουζίνα μας, τα πανηγύρια μας, τα πολιτιστικά και ιστορικά μας μνημεία, καθώς και οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε!

Ο Συνδυασμός των ανωτέρω, θα μεγιστοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα και θα αξιοποιήσει τον ποιοτικό τουρισμό, που είναι καθοριστική σημασίας και αποτελεί διέξοδο από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση του κορονοϊού.

Ελπίζουμε η μακρόχρονια διαμονή στο σπίτι, να ωθήσει πολύ κόσμο σε διακοπές, ώστε όλα τα τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, να λειτουργήσουν και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι, με υγεία και ασφάλεια! 

(*) Αρθρο της Ειρήνης Γιαννακοπούλου στην ιστοσελίδα amorgos-news.gr …

Η κα Γιαννακοπούλου είναι επικεφαλής του Aegialis Hotel & Spa


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.