Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήVideoΑλόννησος: Φεστιβάλ με 600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα για την υποδοχή...

Αλόννησος: Φεστιβάλ με 600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα για την υποδοχή της κύριας θερινής περιόδου (video)

|

Με 600 χορευτές και 20 παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο «υποδέχτηκε» η Αλόννησος την έναρξη της κύριας θερινής σεζόν 

Στο διάστημα 5-7 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου με τη στήριξη του Δήμου Αλοννήσου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσαν το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ  έχει χαρακτηριστεί από τη Γαλλική Le Figaro ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ελλάδας.

Στο κατάφυτο λιμάνι του Πατητηρίου τα συγκροτήματα σχημάτισαν μεγάλους «κρίκους» που συμβόλιζαν τη φιλία και την αρμονία που επιτυγχάνονται μέσω  της μουσικής και των παραδοσιακών χορών. Για τρεις ημέρες το φεστιβάλ επεκτάθηκε παντού με τους τουρίστες και τους κατοίκους να έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν το πολιτιστικό θέαμα σε πολλές τοποθεσίες του νησιού.

Παράλληλα, η Αλόννησος «πρωταγωνιστεί» σε έρευνα της Βρετανικής εφημερίδας Express με στόχο την αναζήτηση προορισμών που δεν πλήττονται από τα μαζικά πλήθη τουριστών https://www.express.co.uk/travel/articles/1880074/greece-quiet-islands-hidden-gem. 

Με κριτήριο την εκτίμηση Βρετανών ειδικών του τουρισμού, η Αλόννησος αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια» μεταξύ των Ελληνικών νησιών  που διατηρούν την αυθεντικότητα, τις παραδόσεις και το φυσικό περιβάλλον τους. Η ερευνητική ομάδα της δημοφιλούς Βρετανικής εφημερίδας προτείνει στην κορυφή του καταλόγου την Αλόννησο, που σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Σκιάθο  αποτελεί έναν άλλο κόσμο με γραφικά χωριά, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, δραστηριότητες και ένα εντυπωσιακό φυσικό θαλάσσιο πάρκο.

Στις επόμενες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Φολέγανδρος, τα Κύθηρα, η Πάτμος και η Ανάφη. Σημειώνεται πως τα activities, η φυσιολατρία, η γαστρονομία και οι παραδόσεις είναι οι πυλώνες του προγράμματος προβολής του Δήμου Αλοννήσου που έχει βρει ανταπόκριση φέτος σε πολλά διεθνή ΜΜΕ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μ. Βρετανίας και άλλων αγορών, γεγονός που συμβαδίζει με τη διεθνή ταξιδιωτική τάση για αναζήτηση νέων προορισμών χωρίς τις δυσμενείς επιπτώσεις του υπερτουρισμού.

Πληροφορίες από: https://www.amna.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παραλίες υπό παρακολούθηση: Αυστηροί έλεγχοι, drones και πρόστιμα για τους παραβάτες

Με περισσότερες από 2.600 καταγγελίες τον Ιούνιο και νέα εργαλεία όπως το MyCoast και τα drones, το κράτος εντείνει τη μάχη για την προστασία του αιγιαλού – ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τις περισσότερες παραβάσεις

Νάξος: Πρωταγωνίστρια για δεύτερη μέρα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από την Απείρανθο στη σμύριδα και από το κίτρο στη νέα γενιά – Ανθρώπινες ιστορίες, μνήμες και έμπνευση σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό της Νάξου. (video)

Α’ Φινλανδία: Ελσίνκι – Γιάρο, η νεοφώτιστη δίνει ρυθμό και… γκολ!

Η επιστροφή της Γιάρο στη μεγάλη κατηγορία συνοδεύεται από επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ η Ελσίνκι ψάχνει απαντήσεις και επανεκκίνηση – μια αναμέτρηση με πολλές υποσχέσεις.

«Μνήμες Αλλοτινών Εποχών» στη Σέριφο, αναβίωση παραδοσιακού γάμου με άρωμα Κρήτης

Το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 19:00, η Κάτω Χώρα Σερίφου ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, μέσα από τη λαογραφική αναπαράσταση ενός γνήσιου παραδοσιακού γάμου.

Στη Μήλο η πρώτη μοτοσυκλέτα ΕΚΑΒ, ταχύτητα και ζωή στα κρίσιμα περιστατικά

Μέσο άμεσης ανταπόκρισης αποκτά για πρώτη φορά το Κέντρο Υγείας Μήλου – Καθοριστική η συμβολή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Μάρκου Μάλλη.

Τήνος δίνει Ζωή: 282 Εθελοντές τίμησαν την 52η Αιμοδοσία στη μνήμη του Νικολάου Κορνάρου

Σε τρεις διαφορετικές κοινότητες του νησιού, πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας αίμα και ελπίδα, ενώ για πρώτη φορά προωθήθηκε και η δωρεά μυελού των οστών.

«Κέντρο Ερευνών Ρίζες» για μια ζωή με αγάπη: Η φωνή των παιδιών έξω από τα ιδρύματα

Ο οργανισμός Κέντρο Ερευνών Ρίζες δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, διεκδικώντας μια κοινωνία όπου κάθε παιδί μεγαλώνει σε οικογένεια — όχι σε δομή.

Ευρωπαϊκή vs Αμερικάνικη Ρουλέτα: Ποια συμφέρει τους παίκτες

Σύγκρινε τις δύο δημοφιλέστερες παραλλαγές ρουλέτας και ανακάλυψε ποια προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες.

Εμίρ Κουστουρίτσα: Επίτιμος Δημότης Σίφνου, γέφυρα Πολιτισμού στις Κυκλάδες

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης και μουσικός αναγνωρίζεται από τον Δήμο Σίφνου για το έργο του και τη βαθιά σχέση του με το νησί – Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Cozy Festival.

FPT Paros 2025 – Ημέρα 3: Άνεμος-έκπληξη, χαοτικές beachstarts και νικητή τον Lennart Neubauer (video)

Η 3η ημέρα του Freestyle Pro Tour στην Πάρο απογειώθηκε απρόσμενα με μια νέα καινοτόμα μορφή αγώνα – οι 9 κορυφαίοι freestylers πάλεψαν δίπλα-δίπλα με θέα τον Παριανό ορίζοντα!

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου