Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμός5oαστερο στην Ίο με δικαίωμα χρήσης αιγιαλού

5oαστερο στην Ίο με δικαίωμα χρήσης αιγιαλού

|

Σούπερ επένδυση 300 κλινών στη θέση «Κουμπάρα – Διακοφτό Νήσου Ίου” με υπογραφές τριών υπουργών και η Ιος αποκτά σούπερ ξενοδοχείο… 

Το δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού, παραλίας και θαλασσίου χώρου για την εκτέλεση του έργου “Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων στη θέση Κουμπάρα – Διακοφτό Νήσου Ίου” στην εταιρεία 105 Α.Ε. παραχωρείται με υπουργική απόφαση, που υπογράφουν οι υπουργοί Τρύφων Αλεξιάδης -αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Τσιρώνης -αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας.

Το αντάλλαγμα χρήσης για τα έργα, που θα γίνουν στην παραλία (κυματοθραύστης, τεχνητή παραλία στον όρμο Μανιάτα, τεχνητή παραλία στον όρμο Κουμπάρα, κρηπιδώματα, έργο αφαλάτωσης, κ.λ.π.) ορίστηκε σε  154.415 ευρώ τον πρώτο χρόνο και για την επόμενη 5ετία θα υπάρχει τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Η επένδυση προβλέπει τα ακόλουθα έργα, δραστηριότητες και εγκαταστάσεις:

Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, το οποίο περιλαμβάνει:

1. Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*)

2. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

3. Κέντρο αναζωογόνησης (spa)

Λοιπά υποστηρικτικά έργα:

1. Μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής πόσιμου νερού περίπου 300 κυβικών μέτρων ημερησίως, καθώς και δεξαμενή συγκέντρωσης του νερού.

2. Λιμενικά έργα τα οποία περιλαμβάνουν:-Κρηπίδωμα εξυπηρέτησης σκαφών μεταφοράς πελατών.

Πρόκειται για κρηπίδωμα στη νότια παράκτια ζώνη του ακρωτηρίου Διακοφτό με μήκος μετώπου παραβολής 30m και ωφέλιμου βάθους 4,5m. Η γραμμή παραβολής διατάσσεται παράλληλα και σε απόσταση 15m περίπου από την ακτογραμμή.

-Τεχνητή παραλία- Όρμος Κουμπάρα. Η παραλία διαμορφώνεται από δύο εγκάρσιους προβόλους στην ακτή καθώς και από ύφαλο ανα βαθμό που διατάσσεται παράλληλα από την ακτογραμμή.

-Τεχνητή παραλία – Όρμος ΜανιάταΗ παραλία διαμορφώνεται σε συνδυασμό με παράκτια έργα και συγκεκριμένα με δύο ύφαλους αποσπασμένους κυματοθραύστες σε απόσταση 165m περίπου από την υφιστάμενη ακτογραμμή σε βάθος -7.00m με στάθμη στέψης στα -0.30m, καθώς και αναβαθμό που διατάσσεται παράλληλα από την ακτογραμμή.

Η παραλία διαμορφώνεται με δάνειο αμμώδες υς υλικό το οποίο εγκιβωτίζεται στην προσήνεμη πλευρά της με ύφαλο αναβαθμό.

3. Έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα.

4. Κολυμβητικές δεξαμενές.

5. Εσωτερικό οδικό δίκτυο.

6. Εσωτερικά δίκτυα υποδομών (δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εγκαταστάσεων.

7. Έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών.

Επιτρεπόμενοι όροι δόμησης- Γενική διάταξη κτιρίων και εγκαταστάσεων-

8. Χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών.

9. Λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις (αποθήκες, υποσταθμός ΔΕΗ, κλπ)

Τα παραπάνω έργα και δραστηριότητες θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε επιφάνεια 181.627,16 τ.μ, τμήμα ευρύτερης έκτασης γηπέδου επιφανείας 275.642,50τ.μ., στην οποία περιλαμβάνεται έκταση χορτολιβαδικής μορφής 86.577,50τ.μ και οριοθετημένο ρέμα 7.457,84τ.μ.

Η επιτρεπόμενη δόμηση υπολογίζεται στην επιφάνεια των 181.627,16τ.μ και ανέρχεται σε 18.162,72 (μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,10).

Το επιτρεπόμενο ποσοστό μεταβίβασης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθορίζεται σε 40% της συνολικής δομούμενης επιφανείας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος.

Πηγή: Tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου