Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμός50η Έκθεση Boot 2019: Τι είδε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Βεστφαλία

50η Έκθεση Boot 2019: Τι είδε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Βεστφαλία

|

50η διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, Βoot 2019 στη Γερμανία με το Νότιο Αιγαίο να έχει κυρίαρχο ρόλο – Σειρά συναντήσεων με αρμόδιους παράγοντες της αγοράς και του τουρισμού είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός 

Στην κυρίαρχη θέση που πρέπει να έχει ο θαλάσσιος τουρισμός στην οικονομία της Ελλάδας, ο οποίος ευνοείται από την γεωμορφολογία της χώρας μας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμενικού τομέα με την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, στο πεδίο της οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, κατά την 3ημερη επίσκεψη του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ο κ. Σαντορινιός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Dϋsseldorf, την πρωτεύουσα του κρατιδίου ώστε να πραγματοποιήσει επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 50η διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, Βoot 2019. Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στον τομέα των σκαφών και του θαλάσσιου τουρισμού, προσελκύοντας πάνω από 1.900 εκθέτες και 250.000 επισκέπτες, επαγγελματίες και ιδιώτες, ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς χώρους με τις ελληνικές συμμετοχές, ενημερώθηκε από τους εκθέτες και ενεθάρρυνε τις ελληνικές πρωτοβουλίες για εξωστρέφεια. Κατόπιν συζητήσεων με τους 25 εκθέτες από την Ελλάδα καθίσταται προφανές ότι η εν λόγω έκθεση είναι αμέσου ελληνικού ενδιαφέροντος ενώ τα αποτελέσματά της και οι τάσεις που αναδύονται από αυτήν είναι σημαντικότατες για τους κλάδους εξειδικευμένου τουρισμού, με τη στροφή του ενδιαφέροντος στον θαλάσσιο τουρισμό και τα θαλάσσια sports, συνεπώς ο προσανατολισμός σε νεαρότερες ηλικίες με δραστηριότητες όπως καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα κλπ, είναι απαραίτητος.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο ΕΟΤ με συλλογικό περίπτερο εκπροσωπώντας δήμους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ιδιωτικές εταιρείες, αλλά φιλοξενεί και τις Περιφέρειες Κρήτης, Ν. Αιγαίου και Ιονίου. Ιδιαίτερα θετική είναι και η συλλογική συμμετοχή Ελλήνων κατασκευαστών σκαφών στην έκθεση με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμό θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρηματίες της θάλασσας και του τουρισμού με στόχο να μπορέσουμε να παράσχουμε ως χώρα μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, γεγονός που θα αποτελέσει μια σημαντική προστιθέμενη αξία για την χώρα μας.

Ο κ. Σαντορινιός πραγματοποίησε επίσης, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής του Ντούισμπουργκ κ. Erich Staake, σε εξαιρετικό κλίμα όπου συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας στον λιμενικό τομέα με την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στο πεδίο της οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης των Ελληνικών και Γερμανικών λιμένων και γενικότερα του λιμενικού συστήματος και να εξεταστεί τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών λιμένων, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη μιας μελλοντικής διμερούς συνεργασίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ντούισμπουργκ, λόγω της θέσης του, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποτάμιο λιμένα στην Ευρώπη και το νούμερο ένα λιμάνι σε internal cargo και σε δραστηριότητες του αφορούν κατά 75% τον τομέα παροχής logistics.

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο ΑΝΥΝΑΝΠ και με τον Δήμαρχο της πόλης του  Dϋsseldorf κ. Thomas Geisel στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η τεράστια προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και η συμβολή του Δήμου στην προώθηση των ελληνικού τουρισμού στην περιοχή, με τη στήριξη των εκδηλώσεων του Ελληνικού Προξενείου.

Τέλος, ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε το Προξενείο της Ελλάδος στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου παρουσία της Γενικής Πρόξενου κας Μαρίας Παπακωνσταντίνου και του προσωπικού συμμετείχε στον αγιασμό και την ετήσια κοπή της πίτας του προξενείου.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις