Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΘέατροΣαντορίνη: Η Εθελοντική ομάδα δημιουργεί θεατρική ομάδα για ΑΜΕΑ

Σαντορίνη: Η Εθελοντική ομάδα δημιουργεί θεατρική ομάδα για ΑΜΕΑ

|

Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης ανακοίνωσε  πρόσφατα τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου με βιωματικά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ – Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2, ώρα 11:00, στην Εστία Πύργου. 

Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης έχει ως σλόγκαν ” Εκεί που ο λόγος γίνεται πράξη” και με τις δράσεις της έχει κερδίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την αγάπη των κατοίκων της Σαντορίνης… Πρόσφατα, έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της ενώ ολοκλήρωσε και τη δράση “αλληλεγγύη χωρίς σύνορα” που είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας… Κίνηση που είχε την βοήθεια του  Επαρχείου Θήρας και του έπαρχου Χαράλαμπου Δαρζέντα… 

Και όπως είχαμε διαβάσει στην σελίδα που διατηθεί η ομάδα (santoriniethelontes.wordpress.com )  “Είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε και να μην κλείσουμε τα μάτια στην τραγωδία που βιώνει η γειτονική χώρα. Η αλληλεγγύη είναι καταλύτης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που απευχόμαστε να συμβούν στον οποιονδήποτε. Το νησί της Σαντορίνης έχει δείξει την ευαισθησία της είτε αυτό έχει να κάνει για τους συνάνθρωπους της τοπικής κοινωνίας είτε έχει να κάνει και έκτος συνόρων.” Παράλληλα είχαμε και τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε ενα ευχάριστο κλίμα… 

Τώρα έχουμε μία ακόμη δράση… Δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ, στην ιστοσελίδα atlantea.news “Έχοντας ως παράδειγμα τον σύλλογο ΑΜΕΑ “Η Γλαύκα” από την Αθήνα, που έχει φιλοξενηθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη για να παρουσιάσει τις πολιτιστικές και αθλητικές του δράσεις, η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης κάνει το επόμενο βήμα και ξεκινά να συντονίζει ανάλογες δραστηριότητες για τα παιδιά και τους ενήλικες με ειδικές ικανότητες που ζουν στο νησί.

Σε συνεργασία με την Εστία Πύργου με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που θα συμμετάσχουν εθελοντικά, η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης ανακοινώνει για αρχή τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου με βιωματικά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ. Το όλο εγχείρημα θα υποστηρίζεται και από ψυχολόγο.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2, ώρα 11:00, στην Εστία Πύργου. Την ίδια ώρα θα είναι δυνατή και η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Στόχος της ΕΟΣ είναι οι δραστηριότητες να επεκταθούν προσεχώς και σε παραδοσιακούς χορούς, tae kwon do και κολύμβηση, και οποιαδήποτε συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι καλοδεχούμενη”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.