Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΘέατροΙακ. Καμπανέλλης: Οταν η θεωρία γίνεται δημιουργία

Ιακ. Καμπανέλλης: Οταν η θεωρία γίνεται δημιουργία

|

Εργαστήρι δημιουργικής Θεατρικής γραφής στο «Ιάκ. Καμπανέλλης» από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου με την ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη 

Η ώρα των πράξεων έφτασε,… Και το παιχνίδι, αφού αυτό είναι πάνω απ όλα το θέατρο γίνεται πραγματικότητα. Και όταν λέμε «παιχνίδι» εννοούμε κυρίως «δημιουργία», «έμπνευση»,. «κατάθεση ψυχής»… Κι έτσι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» θα ανοίξει τις πύλες του για την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη που θα αναλάβει να διδάξει στους ενδιαφερόμενους τι σημαίνει «θεατρική συγγραφική δημιουργία». Και πηγή έμπνευση θα είναι το βιβλίο «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για το Εργαστήρι που θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου…
«Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης  εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη.

Με κέφι και καλοκαιρινή διάθεση, κάνοντας πέντε βήματα –όσες και οι μέρες του εργαστηρίου – οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στο παιχνίδι της θεατρικής συγγραφικής δημιουργίας.

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σ’ αυτό τον βαθύ όσο και ξεκαρδιστικό μονόλογο, ένας ζωντανός ονειρεύεται και σχεδιάζει τον επικήδειο λόγο που θα ήθελε να διαβάσουν στην κηδεία του. Η εμμονή για αναγνώριση, για δόξα, υστεροφημία και η ματαιοπονία τελικά του να ελέγξεις τα πάντα, που εμποδίζει την απλή κι αληθινή απόλαυση της ζωής, είναι κάποια απ’ τα ερεθίσματα που απλόχερα προσφέρει ο «Επικήδειος» για να γραφτούν νέοι, σύγχρονοι μονόλογοι και διάλογοι. Το υλικό που θα προκύψει από τις συναντήσεις του εργαστηρίου, θα αποτελέσει μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πού: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Γρόττα, Χώρα Νάξου

Πότε: Από την Τετάρτη 24 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Κυριακής και στα τηλ. 6932 460616 & 6972 315743 ώρες 11.00 – 14.00.

και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Γιάννης Βλασσερός: «Η Κόρωνος δεν μπορεί να είναι μόνο καλοκαιρινό χωριό»

Στη γενική συνέλευση της Κορώνου, ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μέτρα στήριξης, καλύτερη συγκοινωνία και σταθερή υγειονομική κάλυψη.

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ελένη Καρακάση και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στις 26 Αυγούστου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Σαντορίνη – Γ. Βρούτσης: Ανακατασκευή τεσσάρων γηπέδων, έρχεται νέο στάδιο το 2026 (video)

Με προϋπολογισμό 326.000 ευρώ ξεκινά η αναβάθμιση των γηπέδων σε Εμπορείο, Ακρωτήρι, Βόθωνα και Θηρασιά, ενώ προχωρά το σχέδιο για σύγχρονο στάδιο στη Σαντορίνη.

Θεατρική Παράσταση στο Φιλώτι: «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα» (αφίσα)

Μια κωμωδία μυστηρίου του David Tristram ζωντανεύει στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, με τους Μάριο Αθανασίου, Βαλέρια Κουρούπη και Σπύρο Πούλη.

Αλλαγές στο ΕΚΑΒ: Νέα ασθενοφόρα και ελικόπτερα – Παραμένει το πρόβλημα του προσωπικού

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ενίσχυση στόλου και καλύτερο συντονισμό, όμως η έλλειψη διασωστών παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Αεροδρόμια: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα και 22 περιφερειακά

Από το φιλόδοξο σχέδιο των 1,28 δισ. ευρώ στο «Ελ. Βενιζέλος» έως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τις παραχωρήσεις στην Καλαμάτα και σε 22 περιφερειακά, η Ελλάδα επενδύει στρατηγικά για να στηρίξει την άνοδο του τουρισμού.

Νάξος – AlteR riTmo: Γιορτάζει 10 χρόνια χορού και δημιουργίας με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης (αφίσα)

Με αφορμή τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Κέντρο Χοροκινητικής Έκφρασης AlteR riTmo ανανεώνει τα μαθήματά του, εγκαινιάζει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσφέρει 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα για νέες εγγραφές.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί